Szef Portalu
No cóż banan przysiadłem znowu poczytałem i zacząłem po woli rozumieć o co kaman w tym wszystkim, rozpiska zmieniona, dalej nie jest to to co powino ale klimat świetny według mojszego pomysłu. Zmiany tak naprawde tylko mniej o 5 grey hunterów, przy czym podzieliłem ta 20 która została na 5 oddziałów, tak to ci się moze nie podobać i dodałem mały oddział long fangów, brakowąło ich jednak wcześniej. A widzę ze w większości rozpisek są standardem.
Spójrz oceń, może coś mi pomożesz.
Wydaje się być w porządku - ale ja bym wolał zamiast storm clawów (bs3 ws3 z tego co pamiętam?) kolejny skład long fangów ;D (i np kolejnego lone wolfa) będę 16:25 w ryku
Szef Portalu
Sram Clawy w szarży mają 4 araki czyli 40 z bohaterem plus 10 autohitów z inicjatywą 10. Więc 50 hitów przyjmie to co zaszarżuje. Pewnie masz racje ale jakos mis ie podoba ten pomysł
50 hitow z S4... pamiętaj, że save nie jest modyfikowany przez siłę. A 30 orków grubego choppa/slugga wypłaca w szarży 120 ataków storm bolter z wolf priesta możesz wywalić i dać bolt pistol, jak masz ccw (czyli np croziusa) i jakiś pistolet to masz +1A za kombinację.
Szef Portalu
No to jak wywale to bedzie 3 punkty mniej i tyle.
Wiem ze siła nie modyfikuje armora tylko Ap się liczy ale jakos mi sie ta rozpiska podoba. Pewnie jutro zweryfikujesz moje "podoba mi się" na "podoba mi się al ejest bezuzyteczne" ale to bezie jutro.
Nie lubi grać standartem, a standar na SW to 6 x 5 grey hunterów, 6 x wolf guardów, 2 x rune prich i ile wlezie long fangów więc... no chce się pobawić tym.
Z grubym grałem podobał mi się pomysł z wilczkami i zadziałał ale wiem że jest niegrywalny, ale ma klimat.
W tej armi podoba mi się to ze można rozpiske zrobić "pod" jedna z 12 kompani. I to ma klimacik
Zadziałał, bo nie miałem wystarczająco dużo dakka aby ściągnąć tę hołotę, a każde wejście w kombat z nimi kończyło się stratą oddziału
Szef Portalu
zadziałało bo łorki mają pewną przypadłość. Każdy ich trafiony strzał to okazja do świętowania, a ze ich celność jets jaka jest to tych świąt dużo nie ma. Każdy inny oddział który zacznie strzelać do wilczków rozwali je z dystansu...
Bo trzeba grać strzelającymi orkami Bru fajnie ze nie chcesz grac standardem, mnie chaośniczy nurglowy już mierzi i kombinuję ze slaneszem (dzisiaj zacząłem konwertować lorda na steedzie), względnie jak wyjdzie book do demonów to zacznę używać wreszcie sojuszy
Testowałem, nie pamiętasz? Bodajże na 1000 ich wystawiłem 10+ meka z sagiem. Tylko fakt, że nimi nie ogarniałem gry, więc za dobrze się nie sprawowali. Może na takie jednostki jak plagusy itd. byliby zabójczy, ale już na havoców czy innych zwyczajno tafowych gości dakkajet ma wystarczające dakka by ich ściągnąć.