Prawdziwy klimat 40k to chyba najlepiej oddaje gwardia z komisarzem, okopana w kilkadziesi±t bagnetów, a dooko³a kilkana¶cie tysiêcy tyranidów .
A w ogóle to strasznie epickie s± bitwy kosmiczne w tym uniwersum, szkoda, ¿e gothic umar³....
Ja tam nie ¿a³ujê. Statki statkami, ale wolê bardziej przyziemne bitwy;P
¦ci±ga rozpiski z rapida
Najlepiej ³±czyæ hobby. Tak jak Man of Wara ³±czyæ z Battlem, czy Warmasterem, tak 40tkê/Epica z Gothiciem
IMO pe³niejszy obraz zmagañ to raz, wra¿enie naprawdê olbrzymiej potêgi Twej armii to dwa, trzy, ¿e jeste¶ zmuszony do zmiany systemu co bitwê - nie nudzi siê szybko.
Gothic to ¶wietna sprawa, jak patrzy³em na modele. Taki kr±¿ownik si³ imperium to by by³o co¶. A z tego co czyta³em o tym systemie to wydajê siê byæ naprawdê ciekawy. W sumie szkoda ¿e nie ma z kim graæ, ani sk±d wzi±æ figurek.
¦ci±ga rozpiski z rapida
Figurki wzi±æ mo¿na z MO, ewentualnie z allegro (czêsto widzê z 2-3 aukcje BFG, oczywi¶cie do ró¿nych armii, ale z czasem mogliby¶my ju¿ conieco uzbieraæ).
Tak czy inaczej du¿e koszta:/
http://www.bard.pl/119,PokazProdukty.htm
prosze tedy droga do figurek do gothica a tak przy opkazji ja moglbym pograc:)
A dziêkuje NHa pewno siê zastanowiê. Na ten czas to i tak nie mam funduszy na tyle, tym bardziej ¿e kompletujê ju¿ kilka armii i do 40 i do WFB.
Nie rozdrabniaæ siê, zbieraæ WFB:)
¦ci±ga rozpiski z rapida
Marjan siê napali³ ^.^
Nie chcia³em tworzyæ nowego tematu, a w razie czego mo¿na potem wydzieliæ z tego.
Mam zapytanie do kogo¶ kompetentnego. Móg³by kto¶ naszkicowaæ charakterystykê zakonów Dark i Blood Angels?
Terion napisał:
http://www.bard.pl/119,PokazProdukty.htm
prosze tedy droga do figurek do gothica a tak przy opkazji ja moglbym pograc:)
Od razu do Barda. Trzeba napisaæ do nas i umie¶ci siê modele do Gothica. Jedno jest pewne na pewno bêd± tañsze ni¿ w Bardzie
Terthin napisał:
Nie chcia³em tworzyæ nowego tematu, a w razie czego mo¿na potem wydzieliæ z tego.
Mam zapytanie do kogo¶ kompetentnego. Móg³by kto¶ naszkicowaæ charakterystykê zakonów Dark i Blood Angels?
Tak po krótce, to Blood Angelsi to zakon nastawiony na walkê w zwarciu. Ich Primarch zgin±³ w obronie Terry daj±c czas Imperatorowi na dotarcie do Horusa i ostateczn± walcê. ¦mieræ spowodowa³ jednak u wszystkich potomków Sanguiniusa sza³ i ³aknienie krwi wroga. Jest to ich przekleñstwo/b³ogos³awieñstwo a¿ po dzi¶ dzieñ.
W kwietniu wychodzi do nich nowy kodeks i maj± byæ to najsilniejsi Marinsi do tej pory. Z plotek, które siê pojawiaj±, mo¿na tak wnioskowaæ.
Wiêcej tutaj: http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Blood_Angels
Dark Angels byli pierwszym Legionem stworzonym przez Imperatora. Oprócz normalnych kompanii maj± dwie specjalne: Deathwing - z³o¿one wy³±cznie z terminatorów i Ravenwing jednostki nastawione na szybko¶æ. Podczas herezji czê¶æ Dark Angelsów stanê³a po stronie Chaosu. Po dzi¶ dzieñ Dark Angelsi poluj± na Fallen Angels, aby w ten sposób zmazaæ swoj± chañbê. Uwa¿aj± ¿e je¶li zabij± wszystkich, to odkupi± swoje winy. Wiêcej tutaj: http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Dark_Angels
Yhm, tego mi by³o trzeba. ^^
Mam tylko jeszcze pytanko odno¶nie mechaniki gry. Blood Angels d±¿± do zwarcia, a jak to jest z Dark Angels? S± tak uniwersalni jak Ultramarines? Czy jednak preferuj± jaki¶ styl prowadzenia walki?
Wybaczcie tak± ilo¶æ pytañ, ale ciekawi± mnie bardzo te zakony. Pozwólcie, ¿e wysnujê swoj± tezê: "Figurki do WH40k s± ³adniejsze, ale WHFB ma lepsz± mechanikê". Od jakiego¶ czasu gryzê siê co jest wa¿niejsze. Czy klimat i ¶wietne figurki, czy dobra, przejrzysta mechanika gry. W 40stce to lokowanie i rozpatrywanie ran, LoSa, itp. wydaje mi siê do¶æ problematyczne i k³opotliwe. Mimo to przechylam siê troszkê w stronê w³a¶nie 40chy. Ci wojownicy w piêknych, nosz±cych ¶lady walki pancerzach, ten smak glorii i podnios³o¶ci. xD Tylko co z tymi piêknymi szar¿ami ciê¿kiej kawalerii na flanki s³abej piechoty? Ech... ciê¿ko siê zdecydowaæ.
PS
@Strategos: Prawdopodobnie bêdê zamawia³ Kodeks(pl) do Space Marinesów + Battleforce za jaki¶ czas.
BLU¬NIERCAAAA!!!! Jak ¶miesz mówiæ, ¿e WFB ma lepsz± mechanikê? 40 przewy¿sza j± pod ka¿dym wzglêdem. Bardziej dynamiczna rozgrywka, bardziej racjonalne rozwi±zania, ciekawsze sposoby walk, wreszcie tereny to jest co¶ co mo¿na wykorzystaæ i wyczesaæ sobie stó³ pod niebo, koniec z krwawymi ga³ami przy próbach dostawienia figurek BTB w oddziale.
Po co ci ciê¿ka kawaleria skoro mo¿esz wjechaæ czo³giem lub motorkami? Po co niezniszczalne kloce piechoty skoro mo¿esz przeprowadzaæ bombardowanie artyleryjskie? Po co unikanie wypasionych bohaterów skoro mo¿na ich ¶ci±gn±æ ze snajperki?
Kup teraz zestaw do 40 a ten wspania³y nó¿ z polerwanej stali dostaniesz gratis. Dzwoñ ju¿ teraz telezakupy Mungo!!!