Klub gier bitewnych RyK Medaliki
zaprasza na turniej Warhammer Fantasy Battle
Termin:
13 kwietnia 2013 r.
Miejsce:
Wyższa Szkoła Lingwistyczna, ul. Nadrzeczna 7, Częstochowa, Aula na parterze
Wejściówka:
10 zł,
(bez konieczności przedpłaty, chyba że zrobi nam się za dużo chętnych to "przedpłatowcy" będą mieli pewny wjazd)
Rozkład jazdy:
9.00-9.30 zapisy
9.30 - 12.30 - I bitwa
12.45 - 15.15 - II bitwa
15.30 - 18.00 - III bitwa
Format turnieju:
Singiel, 2400 punktów, Euro https://docs.google.com/document/d/12RR … ODzt20/pub
Zgłoszenia:
Na forum
Punktowanie przygotowania do turnieju: (spisane z Roberta
W razie braku:
- czytelnej rozpiski( przez czytelność rozumiem mozliwość jej odczytania oraz zaznaczenie każdej rzeczy, którą dany unit posiada wraz z kosztem punktowym) -3pkt.
- movement trayów(których brak utrudnia grę np. pod hordę 30 orków) lub podręcznika armii, -2pkt
- miarki lub kości(przynajmniej 10-ciu) lub wzorników(tych, które mogą być użyte) -1pkt
Hobbystyka
Cała armia pomalowana estetycznie na co najmniej 3 kolory, ani jednego proksa, po prostu full serwis (nie wymagany WYSIWYG) +2 pkt do generalnej punktacji dodawane przed 3 bitwą (to ma być "friendly" level, ale wolałbym się z nikim nie wykłócać. Sami chyba dobrze wiemy, co znaczy CAŁA armia).
LIMIT MIEJSC 30 OSÓB
1.
2.
3.
4.
itd
Nagrody WiP
Szef Portalu
Działamy, bez euro! Punkty... pomyślmy 2400 albo jakoś tak? Ale bez tego chorego euro
Na pewno bez żadnych imiennych bohaterów!
EURO RURO EURO. Wiem, że wnerwia ale bez niego to możemy sobie pograć w domu. Wiem, że wydaje się wam, że euro zostało wprowadzone na złość dla graczy ale prawda jest taka, że producent gry w którą gramy zadbał o to aby nie dało się w nią zagrać z jakim takim bilansem. Naprawdę uwierzcie, że euro choć jest uciążliwe sprawia, że turnieje w batla sprowadzają się do czegoś więcej niż tylko turlania kostkami. Jeśli o mnie chodzi to gwoli urozmaicenia (jak zwykle zresztą) proponuję zwiększenie formatu powiedzmy do 2800 lub 3000 punktów. Gwarantuje, iż taka zmiana będzie dużo ciekawsza i da nam więcej zabawy niż granie bez euro. Apeluje o glosy rozsądku.
Ostatnio edytowany przez Dragomar (2014-03-01 18:49:04)
Popieram Jacka .
Całkowicie popieram jacka. A właściwie miałem napisać to samo.
Ostatnio edytowany przez siwy2150 (2014-03-01 16:05:23)
Bez Euro na 3600 A tak poważnie to wszystko mi jedno, ważne żeby był turniej !
szkoda czasu na granie bez euro. Zagram jedną fajną bezciśnieniową bitwę, a potem będę miał pecha i trafię na dwa jakieś bezsensowne potworki rozpiskowe, że mi się odechce zabawy.
@ Twister - 13 to niedziela, może masz luźniej na uczelni?
sala klepnięta, żaden inny weekend do maja nie jest możliwy
Będę
Powołanie do kadr na DMŚ dostali:
Jaaf
Aeli
Sas
Bandziorka
Twister
Pinka
Bombay
Bru
Master
Cobalt
Siwy
Kakita
Rinek
Negro
Stachu
Dragomar
Monter
Kadrowiczów prosi się o stawiennictwo na turnieju RYKu 13 IV 2014
O kimś zapomniałem?
Ostatnio edytowany przez Jaaf (2014-03-12 08:20:14)
Będę