Chciałbym się dowiedzieć czegoś o tej armii, jak na razie z czystej ciekawości...
Super figurki, dożo skimrishers, super figurki, i super figurki. Jedna z najładniejszych armii w WFB Gdybym miał mieć kiedyś jeszcze zbierać inną armię były by to właśnie leśni ludzie.
Lukullus
Suladan napisał:
Chciałbym się dowiedzieć czegoś o tej armii, jak na razie z czystej ciekawości...
Chcesz sie dowiedzieć jak ich pokonać?
Na razie chciałbym uzyskać informacje o jej zaletach i składu armii
jeb... wietcong. Samo gejowisko, nawet jak wejdą do walki to gejowisko, i do tego prawie wszyscy Immune to psychology.
Akurat w tej armii dość dużo kobiet walczy Niestety wydaje mi się, że "gejowisko" bardziej pasuje do większości pozostałych armii
Mogę tylko powiedzieć coś o figurkach - wydaje mi się, że są najlepsze, jeżeli chodzi o wszystkie elfy, świetnie wyglądają drzewce, driady, a i same elfy też są ciekawie zrobione. Cała armia wygląda dość dynamicznie. Na pewno są klimatyczne
Wadą może być podejście innych ludzi grających (oczywiście nie wszystkich), bo trzeba się będzie przyzwyczaić do określenia "leśne homoseky" i "żołędzie" czy jak ich tam teraz nazywają...
Co do grywalności to jeszcze nie wiem:) (moja kobieta ma leśne elfy, ale jeszcze nie pomalowane w większości...)
Gadanie, gadaniem. Mina im zrzednie, jak im tyłek skopiesz. A Leśniaki mimo, że padają jak liście mogą nieźle przykopać.
Mają kilka silnych stron:
1. Leśne duchy - driady, treemany itd
2. Magia, która pozwala Ci na dodatkowy Ruch
3. Strzelanie
4. Las nie ogranicza im ruchu i mogą las poruszać
Minusem jest niewątpliwie, to że mają słabe Sv, T, a także brak ciężkiej kawalerii.
Lukullus
Suladan napisał:
Na razie chciałbym uzyskać informacje o jej zaletach i składu armii
Ja gram WE i znam dość dobrze tę rase. Siłą WE jest szybkość i szybkie jednostki najbardziej nam szkodzą (szybkie i mocne) jak Bloodthirster. WE mają problem z jednostkami z silnym savem i wysokim T. albo silne strzelanie jak DE . Czyli Ogółem sila i szybkość jeśli zobaczę na stole coś co moze mi zabrać inicjatywe to zdejmuje to w pierwszej kolejności. Rzadko sie zdarza zeby ktoś WE grał na magii- bardziej stawiam na ochrone magiczną i proste zaklecie przesuwania lasu. Po 3 max4 turach gry i tak już jest wszystko jasne.
Jeśli gracz dowodzący WE dyktuje warunki na stole-czyli nie ma zagrożenia od magii i strzelania to masz problem.
Magia w WE jest mocno przeciętna, najlepiej wystawiać po prostu caddych. Co do powera... wystawiasz wytrzymałe jednostki, za którymi kitrasz mniej wytrzymałe, bohaterem-snajperem straszysz a łucznikami ustawiasz na planszy strefę śmierci. Gra WE jest baraadzo ciężka, ale daje mnóstwo satysfakcji.
Ostatnio edytowany przez Lukullus (2010-01-16 11:33:32)
Grałbym WE gdyby nie to że nie mają ochrony pancerza(czasami mają ale bardzo słabą). Ta armia opiera się głównie na strzelaniu i ataku z zasadzki. Co do figurek to są świetne, jak mówił Lego są klimatyczne. Jednak wole swoje Mroczne Elfy. Są one znane na całym świecie i każdy się boi nagłego najazdu ich floty, a Leśne Elfy kryją się w swojej małej okrytej starością knieji. Nie mogę się zgodzić z tobą Lego że najlepiej wyglądają z wszystkich Elfów. Możliwe że jaj lepiej wyglądają z tych dobrych elfiątek, lecz modele DE są świetnie zrobione i znacznie przeważają figurki WE.
Ja nie wiem jak z przeważaniem, ale figurki WE na pewno przewyższają figurki DE
Zalezy kto co woli ;] Poza tym troche przesadzilem z tym ze przewyszaja, ja wole DE i moim zdaniem maja leprze figurki.
Co kto lubi. Dla mnie leśniaki wyglądają na stole wprost cudownie.
''Cudownie'' pośród lasów i zarośli, a DE świetnie pośród zamków i wierz wykonanych z czarnego kamienia.
Cudownie zawsze, przepięknie niekiedy