Mnie się podoba ta armia i myślę nad jej kolekcjonowaniem w niedalekiej przyszłości być może...
gen. Szrama napisał:
To taki argument jak "Imperium jest fajne, bo mają konie, tak jak Bretonnia"
I jak 8 innych ras....
Marjan napisał:
P.S Drogi Bleachu- to DE mają cząstkę Lizardmenów, a nie odwrotnie
Po prostu DE wiedzią co dobre^^
Jaszczury z fear’em i S4 czemu nie
Szmata ze skóry lizardmen’ów jeszcze lepiej!
Poza tym zawsze uważałem, że BAC mają skóry lizardmen’ów a nie swoich Cold One’ów co miałoby więcej sensu bo poco zabijać wytresowanego zwierzaka który się może przydać…!?
Bo jest się głupim?
BACyki, jak sama nazwa wskazuje (Sea Dragon Cloak) mają płaszcze ze smoków morskich, a nie z Cold One'ów. Jakby mieli z Cold One'ów, to by było Cold One Cloak .
Ostatnio edytowany przez Strategos (2010-02-24 08:05:16)
Lizardmeni mogą dowalić ale prawie nie mają strzelania, bo co to skinki z oszczepami ;P Piechote mają świetną, skaurus kosztuje 11 pkt. i ma 2 ataki siłe 4 i wytrzymałość 4. W najbliższym czasie chyba zaczne zbierać tą armie.
Nie zapominajmy też o całkiem spoko pancerzu z twardej skóry. Skinki oprócz oszczepów mają też dmuchawki, które są zatrute. Wydaje mi się, że nie można tego przeoczyć.
Tak na marginesie, to chciałem powiedzieć, że mamy na statnie jeszcze kilka pudełek Lizardmenów z przed podwyżek. Mamy też army book'a w wersji PL na stanie.
Bleachu napisał:
Lizardmeni mogą dowalić ale prawie nie mają strzelania, bo co to skinki z oszczepami ;P
Te skinki mogą mieć plujki z poisonem. Każdy z nich wyplówa dwa razy na turę. Masz ich dwanaści to już 24 szlagów z poisonem. A jak masz trzy takie oddziały? Do tego skirmisz i cold blood. Uważam, że te skinki to akurat jedno z przegięć w armii Lizardmenów.
Zwykłe skinki mają oszczepy, a skinki harcownicy mają plujki.
No... całe dwa punkty droższe. Sry ale chyba się opłaca dopłacić.
Prawa Ręka
Jak nie 1. Skinki z plujkami wymiatają. Nikt mający duże potwory w armii dobrze ich nie wspomina. Pod chmarami pocisków padają smoki, giganty, większe demony, drzewce i inne pokraki.
Temple Guardzi ze Slaanem też są fajni ale Oldblood na carnim jest fajniejszy od Slaana
Do tego lizardmeni mają najleprzych czarodziejów w WFB.
Naleprzych na pewno, ale strasznie drokich
Magia ma niesamowity potencjał, ale na większe punkty. Bez wsparcia Slanna lore Heaven troszkę obsysa.
Wystarczy kapłan Tetto'eko i masz przewagę nad wrogiem.