Ogłoszenie

Witamy na Forum "Rycerze y Kupcy"!

Linki:

- Regulamin Forum
- Dzielnica Mieszkalna (Przedstaw siê tam koniecznie!)
---> -AKTUALNE SPOTKANIE KLUBU <---
- Administracja Forum
- Gie³da Forumowa

#106 2016-06-10 21:11:26

Twister

Kupowa³by w Lidlu, gdyby mieli modele

Punktów :   

Re: [WM&H] Nowo¶ci

My¶lê o Circle of Orboros lub Legion of Everblight.
Je¿eli gra³o by wiêcej osób, chêtnie bym spróbowa³

#107 2016-06-10 22:07:19

Crane

Poszukuje elektro w Berlinie

2995381
Punktów :   
Armia Warmachine & Hordes: Retribution of Scyrah

Twister napisał:

My¶lê o Circle of Orboros lub Legion of Everblight.
Je¿eli gra³o by wiêcej osób, chêtnie bym spróbowa³

Ja bym tam na wiêcej osób za bardzo nie liczy³. Tzn. powiem tak potencja³ jest, kilka osób ju¿ figurki ma, ale musia³by siê znale¼æ kto¶ kto by zmobilizowa³ ludzi i to poci±gn±³. Z mojej strony wygl±da to tak ¿e skoro nie ma jako takich spotkañ bitewniakowych to mogê sobie pozwoliæ na jeden góra dwa spotkania w Gildii na miesi±c, a nie wiem na ile to jest dla Ciebie lub innych satysfakcjonuj±ce. Jak dla mnie to i tak du¿o, bo zanim sprzeda³em figurki to mi wychodzi³o jakie¶ 1-2 spotkania rocznie

Je¶li chodzi o trzeci± edycjê, to ja by³em ¶wiêcie przekonany ¿e w³a¶nie siê zainteresowa³e¶ gr± w³a¶nie z tej przyczyny. Nowe battleboxy bêd±, pisa³em zreszt± o tym parê postów wy¿ej, s± bardziej wypasione w porównaniu do starych, a przy okazji te¿ tañsze. W tej chwili preordery na Mgle to 120z³ plus przesy³ka, szkoda ¿e tylko starter bêdzie w takiej atrakcyjnej cenie.

Jak by¶ siê mimo wszystko decydowa³ wej¶æ w WM&H, to daj znaæ, zawsze mo¿e co¶ podpowiem odno¶nie zakupów (jest jedna ciekawa opcja), no i mia³bym te¿ impuls ¿eby sobie chocia¿ ten starter zapodaæ - tak na marginesie poniewa¿ nie ma startera Merców to prawdopodobnie wezmê Retribution of Scyrah.

#108 2016-06-11 15:52:57

Twister

Punktów :   

Rozmawia³em wczoraj z Bru, te¿ by³ zainteresowany. 2 razy w miesi±cu ju¿ jest spoko. Mo¿na te¿ raz na jaki¶ czas gdzie¶ pojechaæ (Katowice lub Kraków np.)
Starter za 120 ziko moim zdaniem jest do prze¿ycia.
Zaraz po unicestwieniu battla przez GW du¿o osób mówi³o o WH&H wiêc mo¿e znajd± siê gracze. W tym tygodniu postaram siê ogarn±æ ten system pod wzglêdem mechaniki.

#109 2016-06-11 21:52:35

Crane

2995381
Punktów :   

Twister napisał:

Rozmawia³em wczoraj z Bru, te¿ by³ zainteresowany. 2 razy w miesi±cu ju¿ jest spoko. Mo¿na te¿ raz na jaki¶ czas gdzie¶ pojechaæ (Katowice lub Kraków np.)
Starter za 120 ziko moim zdaniem jest do prze¿ycia.
Zaraz po unicestwieniu battla przez GW du¿o osób mówi³o o WH&H wiêc mo¿e znajd± siê gracze. W tym tygodniu postaram siê ogarn±æ ten system pod wzglêdem mechaniki.

Bru powiadasz, to nie wiem czy jednak nie zastanowiæ siê nad Trollami, chyba ¿e pozby³ siê swojej Retrybucji albo zreszt± co to przeszkadza. Nie wiem jak reszta towarzystwa ale z tego co pamiêtam Zuzoslav zawsze by³ chêtny do grania, Miksan mi ostatnio co¶ wspomnia³ ¿e nadal ma figurki, zawsze te¿ mo¿na popracowaæ nad nowymi starymi graczami (tymi do WFB).

Je¶li chodzi o zasady polecam ogarniaæ ju¿ MK III jutro lub pojutrze powinny pojawiæ siê online za darmo wiêc bêdzie co poczytaæ.

Co do ceny to warto jednak zauwa¿yæ, ¿e podobnie jak w Battlu starter to trochê takie demo, niby zagraæ mo¿na ale sza³u nie ma. Ja w ka¿dym razie je¶li ju¿ to musia³bym siê bujaæ ze starterem gdzie¶ do pa¼dziernika, bo niestety hajsu brak, a inne wydatki s± ju¿ na horyzoncie. Ale je¶li to nie przeszkadza bardzo to na ten starter wyskrobiê jakie¶ zaskórniaki

Ostatnio edytowany przez Crane (2016-06-11 22:00:45)

#110 2016-06-12 07:28:41

Crane

2995381
Punktów :   

No i s± ju¿ nowe zasady, na razie tak trochê nieoficjalnie i tylko do Warmachine: https://www.reddit.com/r/Warmachine/com … k_3_rules/. Co do zasad nie nale¿y siê przejmowaæ ¿e s± to do WM bo ró¿nice s± tylko w obs³udze warjacków/bestii i warcasterów/warlocków, a reszta jest taka sam, zreszt± jest te¿ taki rozdzia³ z podstawowymi zasadami Hord.

#111 2016-06-12 12:33:18

Twister

Punktów :   

Super, dziêki nza linka. Kiedy bêd± dostêpne zasady do hordy?
Co do figsów, zawsze mo¿na pograæ te¿ trochê na papierkach
2 edycja bardzo ró¿ni siê od 3?

#112 2016-06-12 14:51:13

Crane

2995381
Punktów :   

Zasady do Hord pewnie dzi¶ wieczorem lub jutro, jak tylko na stronie PP siê pojawi±. Ró¿nice pomiêdzy MK II, a MK III nie s± jakie¶ du¿e, g³ównie zmieniono wycenê modeli, tak ¿eby ³atwiej by³o okre¶liæ stosown± warto¶æ punktow±, lekko zmodyfikowano niektóre zasady, niektóre usuniêto. Chocia¿ w sumie to teraz mo¿na wszystko mierzyæ, dla niektórych to zmiana wrêcz gigantyczna

Je¶li chodzi o granie na papierkach, nie jestem zwolennikiem, ale nie jestem te¿ puryst±, o ile to ma byæ rozwi±zanie tymczasowe. Przy okazji nie wiem czy czyta³e¶ moje wcze¶niejsze wypociny o starterach, gdzie wspomina³em ¿e nawet PP pokusi³o siê o proxy tak ¿eby starterem dla jednego gracza da³o siê zagraæ "pe³n±" grê na dwie osoby.

I jeszcze takie PS: zasady do Hord i oficjalnie zasady do Warmachine ju¿ s±

Ostatnio edytowany przez Crane (2016-06-12 14:53:43)

#113 2016-06-14 18:13:18

Twister

Punktów :   

Masz jakie¶ rabaty w mgle?
Ja w weekend siê okre¶lê czy bêdê gra³

#114 2016-06-14 18:55:39

Crane

2995381
Punktów :   

Mg³a ju¿ nie ma ¿adnych programów rabatowych, wiêc nie mam. Jedyne co mogê zaproponowaæ to wspólne zakupy, ¿eby obni¿yæ koszt przesy³ki

#115 2016-06-14 19:05:31

Twister

Punktów :   

Powy¿ej 300 z³ jest darmowa, wiêc mo¿e uda siê za³apaæ na darmow± przesy³kê

#116 2016-06-15 09:15:41

Crane

2995381
Punktów :   

Wczoraj pojawi³ siê nowy Steamroller na sezon 2016/2017 (to taka nowo¶æ, bo zazwyczaj by³o to od stycznia do grudnia w jednym roku). Generalnie wiêkszych zmian nie widzê, poza mo¿e jednym detalem który bêdzie mo¿na wypróbowaæ. Chodzi o trzy scenariusze Rumble, które mo¿na zagraæ na niewielkiej powierzchni 30"x30" i s± zalecane do grania na ma³e punkty.

#117 2016-06-16 17:50:44

Twister

Punktów :   

Mo¿e warto napisaæ na forum gildii lub fb gildii info o nowej edycji? Mo¿e znajdzie siê jeszcze kto¶ zainteresowany

#118 2016-06-18 19:28:07

Crane

2995381
Punktów :   

Mo¿e kogo¶ zainteresuje taki ma³y spoiler battleboxów. Nie wszystkie karty dobrze widaæ i nie wszystko jest kompletne ale mo¿na sobie jaki¶ tam pogl±d o zawarto¶ci wyrobiæ.

#119 2016-10-04 20:07:45

Crane

2995381
Punktów :   

Byæ mo¿e wiêkszo¶ci z nas to niewiele powie, ale PP powoli przymierza siê do swojej pierwszej balanso-erraty (gar¶æ szczegó³ów tutaj). Jak na razie ludzie typuj± rzeczy do "odstrza³u" z którymi kompletnie nie mia³em do czynienia, chocia¿ gdybym mia³ takie sprytne co¶ czym mo¿na by rzucaæ ... to kto wie. W ka¿dym razie zaciekawi³a mnie ca³kowita przebudowa Skorna, bo ponoæ to bardzo s³aba frakcja w MK III jest, ciekawe jak tam Bru i jego przeciwnicy to odczuwaj±

Forum "Rycerze y Kupcy" (c) 2011. Wszelkie prawa zastrze¿one dla gen. Szramy. free counters Free Page Rank Tool

Stopka forum

RSS