Na razie na moim koncie dopiero kilka stoczonych bitw. Na razie wszystkie stoczone na jednym warcasterze High Exemplar Kreoss (Protektorat of Menoth). Facet jest naprawdê fajny i radzi sobie ze swoim featem którym sprowadza wszystkich do parteru A jak w waszych armiach, kogo ju¿ wystawiali¶cie i kto sprawdza siê najlepiej?
Ostatnio edytowany przez Andrew (2010-08-05 21:29:02)
Ja mo¿e odpowiem pod koniec wrze¶nia jak te¿ bêdê mia³ na koncie kilka bitew Na razie nie mam za wielkiego wyboru bo mam tylko Strykera z podstawki który po prostu jest, ale generalnie w dalszych planach mam zakup Major Victoria Haley która ma fajny focus "8" co daje spor± kontrolê nad polem walki, szczególnie z takim Hunterem dla którego zasiêg dowodzenia siê podwaja wiêc mogê transferowaæ na niego focusy nawet w 32" od casterki.
Stryker sobie radzi a dzisiaj odczu³em to na w³asnej skórze. +5ARM na wszystkie warjacki w okolicy 12". Ironclad z tym faetem jest niezniszczalny.
Zgadza siê Dlatego te¿ ja na ten czas nie eksperymentuje i ufam Strykerowi I bonus do ARM jest dla wszystkich modeli, nie tylko dla jacków
unity na ty herosie mog± rzeczywi¶cie wiele zdzia³aæ. A kto tam w Cygnarze jeszcze jest fajny?
Dobra ju¿ sam sobie odpowiem Pani Major Victoria Haley. Du¿o Focusa i ciekawe czary. Najbardziej chyba obawia³bym siê Dominacji. Przejêcie jednego z moich Jacków nie jest zbyt mi³e. No i zdolno¶æ specjalna Replikacja we w³asnej strefie. Czyli jeden bohater z ogromem umiejêtno¶ci.
Ja natomiast dzisiaj testowa³em do swojej armii nowego warcastera Harbringer'a. Po za tym ¿e naj³adniejsza figurka w grze to jeszcze dobra w zasadach. Wydaje mi siê ¿e równie¿ jako jedyna w W&H ma 10 focusa
Zgadza siê, ma jako jedyna Po grach Haleyk± stwierdzam, ¿e ma niesamowity potencja³, ale my¶lê, ¿e Stryker nie powiedzia³ ostatniego s³owa Jego feat ju¿ nie raz uratowa³ mi ty³ek
Andrew napisał:
Jakiego ma faet'a ?
Ale kto ? Major Haley ?
Feat: Temporal Shift
During your opponentʼs next Activation Phase, enemy models/units activating while in Haleyʼs control area forfeit either their movement or their action during their activations, as their controller chooses. Affected models/units activate at the start of their controllerʼs next Activation Phase in the order you choose. Temporal Shift lasts for one round.
A je¶li chodzi o Strykera to dodaje on +5ARM
Muszê stwierdziæ ¿e Severiu daje sobie radê (dzisiaj testowany) przejmowanie jednostek wroga jako feat (d3+3). Reclaimer te¿ fajny ale bardzo ma³o focusa (5) i ma tylko jeden dobry czar który z¿era mu tego focusa (4) 1:0 dla Severiusa
Ja zagra³em wczoraj na Strykerze i eHaleyce. Coleman ma przydatne czary bonusowe i feata, ale coraz bardziej przekonujê siê do Haleyki. Jej feat zapewnia nam doskona³± kontrolê pola bitwy, a dodatkowo wy¶mienicie wspiera Gun Magów
Ja siê chyba w koñcu zdecyduje na grê na Asphyxiusie i epickim i zwyczajnym oraz na Goreshadzie, to g³ównie z powodów figurek. Denghra jest ¶wietnym casterem, ale figurkê to skrzywdzon±.
Po testowych grach Strykerem spróbujê zacz±æ graæ jego epick± wersj± Jest bardziej ofensywny i byæ mo¿e uda siê co¶ sensownego ugraæ