zabawa jest prosta, zadajemy pytania związane z warhammerem z ( WFB, 40k, RPG) Jak ktoś odpowie na pytanie zadaje kolejne. Ja zaczynam:
Kto był prawowitym następcą pierwszego Króla Feniksa?
Był nim Bel Shanaar, Książę Tiranoc.
źle
dobra pierwsza podpowiedź pierwszym królem feniksem był Aeanarion
To to ja wiem
Szef Portalu
Dobra widze brak pytania wiec ja zadam:
Kto to lub co to Dammaz Kron??
Pytanie nadal trwa
Kto był prawowitym następcą pierwszego Króla Feniksa?
Dobra. Wiem, że chodzi o Malekhita. Ale pytanie było niejednoznaczne bo sam kurcze nie wiesz o co pytasz. Podaj Źródło.
Jakim prawem Malekhit miał być prawowitym Dziedzicem Aenariona?
Jak nazywał się herszt, którego WAAAGH! sięgnęło Oka Terroru? Proszę podać imię i jego tytuł. Banał, czyż nie?
Wielki szef Tuska ukatrapiacz demonów. Ale Gruby. Nie Twoja kolej. Pytanie zadaje ktoś kto odpowiedział poprawnie na wcześniejsze. Proste zasady dla prostych ludzi, nie ma czego nie rozumieć.
a takim prawem bo był jego Synem
A od kiedy tron Ulthuanu jest dziedziczny?
Szef Portalu
Mocne pytanie ale jeśli kojarzę dobrze to tron dziedziczony jest od pierwszego króla Feniksa. Niestety z powodu płomieni jego syn Malekhit nie został królem wiec rada wybrała następce Bel Shanaar, Księcia Tiranoc. Od tamtej pory płomienie nie odrzuciły żadnego prawowitego następcy tronu.
Tak więc jeśli pytamy o to od kiedy istnieje prawo dziedziczenia tronu u wysokich elfów odpowiedzią będzie: od pierwszego króla feniksa.
Jeśli jednak pytanie polega na tym aby stwierdzić od którego momentu istnieje ciągłość krwi to muszę powiedzieć: od Bela Shanaara.
Poprawnie odpowiedziałem??
Gruby niestety wybacz ale do tej pory nie mogę znaleźć imienia tego herszta...
Bru, to nie było pytanie odnośnie quizu tylko część dyskusji nad prawem Malekhita do korony króla feniksa Tron Ulthuanu nie był nigdy dziedziczny i za każdym razem na tym tronie zasiada jakiś książę wybrany przez w sumie nie wiem kogo. Ale nie było ciągłości jednej linii tylko coś w rodzaju elekcji, dlatego uważam, że Malekhit miał prawa do korony króla feniksa takie samo jak każdy inny władca na Ulthuanie. Malekhit był spadkobiercą Aeanriona tylko w zakresie Nagarythe.
Co do imienia tego herszta spójrz kilka postów wyżej
Ostatnio edytowany przez Zuzoslav (2012-02-27 20:45:22)
Nie znam się na HE ani DE ale z tego co się zorientowałem to odpowiedz na powyższe, zadane przez Andrewa pytanie padło, bez względu na to kto miał racje, a dalsza dyskusja jest dość zbędna. Z tego co się zorientowałem to pytanie ocierało się o istotę wiecznego sporu DE z HE wiec dobrej odpowiedzi być nie mogło. To że w jakieś głupiej zabawie spam forumowej ktoś postanowił zadać pytanie typu " co jest zdrowsze masło roślinne czy margaryna?" to już inna kwestia
Uważam że sprawa jest załatwiona i myślę że czas na następne pytanie. A następny był Gruby i odpowiedz padła to teraz Gruby napisze czy dobrze i bawimy się dalej. bez spinek.
Ostatnio edytowany przez siwy2150 (2012-02-28 12:58:01)