¯eby ju¿ nie za¶miecaæ tematu o turniejach WM&H, zrobiê tutaj temat na takie rozmowy bardziej ogólne.
Sprawa pierwsza, ewentualne zamówienie. Na chwilê obecn± raczej nie zamierzam nic dokupowaæ, szczególnie ¿e mam zaplanowane inne wydatki. Z mojej strony powiedzmy na pocz±tku pa¼dziernika mogê siê do³±czyæ do jakiego¶ wspólnego zamówienia.
Sprawa druga, jakie¶ spotkanie na granie. Jako ¿e do koñca wrze¶nia pracujê trochê wiêcej ni¿ zwykle, to mam czas tylko w poniedzia³ki i wtorki po 19.00. Je¶li komu¶ to pasuje to mo¿emy siê jako¶ zgadaæ na konkretny termin.
To tak a proos ustawek, pojawisz siê jutro w WSLu z Obor±? Bo w zasadzie to sporo czasu bêdzie.
No w³a¶nie jutro nie dam rady bo jestem w pracy, a ¿e mam trochê rozbity ca³y miesi±c to i po pracy raczej prosto do domu bêdê pêdzi³.
W nied³ugim czasie (w poniedzia³ek) bêdê robi³ zamówienie na mgle. Je¶li kto¶ by³by chêtny to mo¿na by co¶ podzia³aæ wspólnie.
To teraz moja kolej Jak by kto¶ planowa³ jaki¶ zakup w Mgle to ja jestem chêtny na jeden czy dwa modele, wiêc chêtnie siê do³o¿ê do jakiego¶ wspólnego zamówienia. Nie mam jakiego¶ wiêkszego ci¶nienia na te modele wiêc spokojnie mogê poczekaæ, ale wiadomo mo¿e kto¶ siê zastanawia to zawsze mo¿e mieæ wtedy wiêksz± motywacjê
Jako ¿e nie mog³em wczoraj siê pojawiæ na spotkaniu, za co zreszt± bardzo przepraszam osoby którym obieca³em ¿e siê zjawiê, to chcia³bym wyj¶æ z tak± inicjatyw± aby spotkaæ siê w jakim¶ innym terminie. Wtorki s± dla mnie o tyle niewygodne, ¿e nawet jak siê streszczam to najwcze¶niej mogê byæ na WSL-u gdzie¶ tak ok. 18.30. Tak czy inaczej postaram siê w ten wtorek ju¿ pojawiæ, ale mo¿na pomy¶leæ o czym¶ poza tym. Na jakie¶ pojedyncze bitwy mo¿na siê umówiæ na przyk³ad na spotkaniach w Gildii w sobotê lub w niedzielê, co prawda jest tam deficyt miejsca do grania, ale czasami uda siê wysêpiæ pó³ sto³u do ping ponga.
No i tak jeszcze co s±dzicie o pomy¶le zrobienia mini-turnieju na 15pkt na Twierdzy ?
Ostatnio edytowany przez Crane (2013-05-29 08:36:44)
Bêdê chcia³ to obgadaæ na spotkaniu, ale jak znam ¿ycie pewnie zabraknie czasu. Zamówienie z Mg³y, ja jestem chêtny na oddzia³ Warpborn Skinwalkers (122z³), Zuzoslav na oddzia³ Striderów (74z³) i UA do nich (54z³) który chwilowo jest niedostêpny, do darmowej przesy³ki brakuje wiêc oko³o 105z³ lub oko³o 50z³ jak bêdzie UA. Mnie siê osobi¶cie nie ¶pieszy, wiêc mogê poczekaæ na chêtnych w razie czego ¿eby dozbieraæ na darmow± wysy³kê (nie to ¿eby to by³y jakie¶ straszne koszty, ale zawsze to kilka z³otych mniej )
ja chyba wezme to http://www.mgla.pl/index.php?p=14&&id_p=2609 ale jeszcze siê zastanowiê po co mi on. oferta jest kusz±ca wiê jak ci siê nie ¶pieszy to dam ci odpowied¼ jak siê bêdzie ¶pieszyæ.
Parafrazuj± cytat z W³adcy Pier¶cieni: Masz mój miecz, i mój ³uk... i moje 300z³. Jednak na spotkaniu powiem dok³adnie co i jak, bo raczej oprócz armii bêdê równie¿ bra³ army booka czy jak to siê tam nazywa.
Maro napisał:
bo raczej oprócz armii bêdê równie¿ bra³ army booka czy jak to siê tam nazywa.
Nazywa siê to Force Book, ale nie zastanawia³e¶ siê nad nabyciem raczej Rulebooka ?
Tego to ja mam na razie w pdf'e. A nad Force bookiem siê zastanawiam poniewa¿ skan jaki posiadam jest do rzyci .
A jest kilka figurek, co do których chêtnie bym sobie poczyta³ zasady. A i flaffu bym te¿ co¶ lizn±³. Ale info dam dok³adnie we wtorek.
Chocia¿ nie, czekaj to te¿ nie g³upi pomys³... tylko kurde jak same ksi±¿ki zamówiê to czym bêdê graæ?
Ale z drugiej strony jak siê wpadnie na twierdzê to bêdzie z czego uczyæ zasad ewentualnych chêtnych... Hmmmmm
Ostatnio edytowany przez Maro (2013-06-01 20:03:30)
Na pewno nie rezygnuj z figurek, to raczej powinno byæ priorytetem. Rulebooka proponujê bo z niego korzysta siê duuu¿o czê¶ciej ni¿ z force booków, ale to ju¿ raczej Twój osobisty wybór, bo tak generalnie to rulebooka ja mam Zreszt± zobaczysz jak przyjdê we wtorek i bêdê looka³ co piêæ minut do podrêcznika (to takim ma³y joke aczkolwiek czasami prawdziwy).
Maro napisał:
Na wtorek postaram siê przyj¶æ tak nie wiem, ko³o 15-16 celem obgadania planu zakupów. BTW koszty wysy³ki ile bêd± wynosiæ? I czy bed± jakie¶ zni¿ki?
Jak mo¿esz zostaæ to ja bêdê dopiero tak oko³o 18.30. Co do kosztów wysy³ki to ich nie bêdzie, bo od 300z³ wysy³ka jest za free, zni¿ek niestety nie ma - swoj± drog± nie wiem czy Andrew wydêbi³ co¶ w Gnomie ?
Ju¿ wiem co wezmê http://www.mgla.pl/index.php?p=14&&id_p=2661 + http://www.mgla.pl/index.php?p=14&&id_p=2609 Ale dopiero jak wezme wyp³ate czyli po 10 poczekasz prawda?
siwy2150 napisał:
Ju¿ wiem co wezmê http://www.mgla.pl/index.php?p=14&&id_p=2661 + http://www.mgla.pl/index.php?p=14&&id_p=2609 Ale dopiero jak wezme wyp³ate czyli po 10 poczekasz prawda?
Ja tam mogê czekaæ, ale Maro chyba siê jara jak flota Stannisa w Czarnym Nurcie wiêc pewnie woli mieæ szybciej, w ka¿dym razie wiem ¿e jeszcze Wojtek i Miksan co¶ chcieli, a nie wiem czy oni w³a¶nie nie po 10 bêd± robiæ zamówienie. Maro i tak ma chyba zamówienie w okolicach darmowej przesy³ki, jak co¶ to siê wrzuci razem z zamówieniem od Zuzoslava i na pewno 300z³ siê przekroczy, a w razie czego jak bêdê mia³ fundusze to Ci zamówiê te fanty, a kasê oddasz mi po 10. We wtorek jeszcze dopracujemy szczegó³y.