Ogłoszenie

Witamy na Forum "Rycerze y Kupcy"!

Linki:

- Regulamin Forum
- Dzielnica Mieszkalna (Przedstaw siê tam koniecznie!)
---> -AKTUALNE SPOTKANIE KLUBU <---
- Administracja Forum
- Gie³da Forumowa

#31 2014-02-12 21:32:56

Brujah1685r

Szef Portalu

Punktów :   
Armia w WFB: Dwarfs, Bretonia
Armia w W40: Space Wolves

Re: Nowe dwarfy

kiedy bedzie book?? u was?

#32 2014-02-15 19:03:02

Hunter

Powergamer

SkÄ…d: Salt Lake City
Punktów :   
Armia w WFB: Krasnoudy, Wood Elves
Armia w W40: Dark Angels

Dobra, pierwsze przemy¶lenia po przejrzeniu nowego booka mam takie:
1 organy + ¿yrki (ile siê da) to broñ ostateczna
2 antymagia os³abiona ale co¶ siê bêdzie da³o wycisn±æ
3 zwielokrotnione runy na broñ o których tyle siê mówi³o s± przereklamowane. Ich koszt jest z kosmosu(125pkt. WTF?)
4 nasza armia liczebno¶ci± bêdzie na poziomie wood elves i bretoni ¿al, Wszystko w górê.
5 slayerzy ironbreakerzy wracaj± do ³ask
6 ale na stolach bêd± i tak znowu tylko hamki których jak siê dobrze sklepie w szar¿y maj± po 3 ataki z si³± 7 i AP= (-5 do sejwa!!!)

#33 2014-02-17 21:41:38

Brujah1685r

Szef Portalu

Punktów :   

Przemyslenia po pierwszej grze:
Gyrobomber.. je¶li trafi w piechote.... robi dewastacje....
Organki... 12 - 18 hitów ¶rednio, z ME trafione 90%... zranione podobnie.... OP
Antymagia... ehe... jeste¶my w dupie jak ca³a reszta armi i do tego nei czarujemy.... czy podwójne kakao poproszê raz..... straszne to jest...
Longbeardzi z shieldami i sztandarem Stubborn.... zaginaj± czasoprzestrzeñ... dostaja szar¿ê... 5+ parry save... szar¿uj± 5 si³y i AP z Runesmitha....
Runesmith daje MR(1) i AP... do tego czaneluje i ma dispelki... musi byc w wersji 2 sztuki z ma³ym i duzym dispelem....
Hammce, srednio byla okazja sprawdzic ale moge uznac ze z 2ma atakami sie nadaj± skubañce...
Rangerzy... 2 razy po piêciu z muzykiem... mi³e odginaczki wkurzaczki.
Kusze standardowo.
Dzia³a jak zawsze.
I teraz gwó¼d¼ programy... przed gr± rzut na Ksiêge uraz i wynik 5... NIENAWIDZE ALL DARK ELVES! Kra¶ z przerzutami hitów.... bolesneeeee naprawde bolesne dla przeciwnika.

Wnioski:
Hammki zostaja, longbeardy z tarczami zostaj±, gyrobombery na sto procent 1 sztuka, bêdê stara³s ie graæ na dwóch, maj± moc.
Reszta Do testowania dalej.

#34 2014-02-18 17:08:13

loboba

Lubi przyspamiæ czasem

6205559
Punktów :   
Armia w WFB: Wysokie ELfy.

Prze¶ledzi³em temat popatrza³em i powiem ¿e nowe krasie s± WYYYYPASSSS !!! ale to je¿eli chodzi o wygl±d
Co do gry to bym ich musia³ spotkaæ na polu bitwy ale te zbroje no i ten slayer s± super
Chyba sobie dla samego fanu jednego slayera kupie

Ostatnio edytowany przez loboba (2014-02-18 17:09:27)

#35 2014-02-19 20:08:02

bombaj

Mistrz RyKowiska

Punktów :   
Armia w WFB: skaven, beastmen, DoCh
Armia w W40: eldar, SM
Armia w LOTR: shit
Armia Warmachine & Hordes: nie gram... na razie...

oki, pierwsze podej¶cie. je¿eli co¶ w takim kszta³cie przejdzie, to biorê siê za malowanie pokurczów   (tylko for fun, na pewno nie turniejowo!)

Unnamed2400 Pts  -   Dwarfs Army

1 Runesmith @ 113.0 Pts
     General; Gromril Armour; Shield
     Runic Talisman [45.0]
         Rune of Spellbreaking x2
     Runic Armour [5.0]
         Rune of Stone

1 Runesmith @ 93.0 Pts
     Gromril Armour; Shield
     Runic Talisman [30.0]
         Rune of Spellbreaking
         Rune of the Furnace

1 Runesmith @ 88.0 Pts
     Gromril Armour; Shield
     Runic Talisman [25.0]
         Rune of Spellbreaking

1 Thane @ 188.0 Pts
     Gromril Armour; Shield; Battle Standard
     Runic Banner [95.0]
         Master Rune of Grugni
         Strollaz' Rune

1 Gyrocopter @ 100.0 Pts
     Steam Gun; Vanguard deployment

1 Gyrocopter @ 100.0 Pts
     Steam Gun; Vanguard deployment

1 Gyrocopter @ 80.0 Pts
     Steam Gun

26 Ironbreakers @ 429.0 Pts
     Gromril Armour; Shield; Standard; Musician; Champ
     Runic Banner [35.0]
         Strollaz' Rune

24 Hammerers @ 441.0 Pts
     Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician; Champ
     Runic Banner [75.0]
         Master Rune of Groth One-Eye

26 Longbeards @ 444.0 Pts
     Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician; Champ
     Runic Banner [50.0]
         Rune of Sanctuary
         Strollaz' Rune

5 Rangers @ 80.0 Pts (Champion)
     Great Weapon; Dwarf Crossbow; Throwing Axes; Heavy Armour

5 Rangers @ 80.0 Pts (Champion)
     Great Weapon; Dwarf Crossbow; Throwing Axes; Heavy Armour

15 Warriors @ 164.0 Pts
     Heavy Armour; Shield; Musician; Champion

Models in Army: 100

Total Army Cost: 2400.0

Po jednym Runesmerfie do oddzia³u - hordy (rozdaj± AP i MR1).
BSB  do hamców.
W efekcie mam 3 hordy z vanguardem (!) dwa ¿yrki z vanguardem i dwa oddzia³y  scoutów. Wszystko jest stubborn! W drugiej kolejce walka, choæby mi siê przeciwnik krêci³ jak kupa w przerêblu. Bohaterowie tanio tesco, to hordy maj± siê tutaj ³omotaæ. Odginaczki powinienem ogarn±æ ¿yrkami i scoutami, magiê na dwie kolejki skontrujê trzema DScrollami. Fajnie by³oby wcisn±æ na bohaterów zioniêcie i +1A w szar¿y w 6 calach (z przedmiotów magicznych), ale punktów ju¿ brak. Drogie te pokurcze, jak nie przymierzaj±c warriory ha³asu.

#36 2014-02-19 21:20:24

Master

Spowiednik szatana

Punktów :   
Armia w WFB: Elfy Wysokiego Rodu > 4000

Z trzech hord tylko jedne maj± tarczê, a brakuje Ci czegokolwiek do ogarniêcia wrogiego strzelania, bo na tyle modeli to jedna salwa i po ptokach, jedna z hord ju¿ musi siê kryæ za murkami. Dwie z nich maj± broñ wielk±, wiêc je¶li przeciwnik uderzy pierwszy i zabije chocia¿ 10, to potem ju¿ szybko pójdzie. Kusza i topory na raz na rangerach? 80 punktów za 5 woundów to trochê drogo. Wiem wiem, kusza nie ma stand and shoot, ale jednak jak ich 5 dostanie szar¿ê czegokolwiek to te topory i tak nic nie zmieni±. Jak maj± biegaæ przy przeciwniku, to po co im kusze?
Faktycznie drogie to wszystko, brakuje punktów na chocia¿ dwa dzia³a.
Ale generalnie napór na krasiach na ca³kiem fajnym poziomie

How to play Warhammer better?
-Rule number one - sex. Do you guys have some?
-E.. yea, you know... sometimes...
-Wrong answer! Sex equals lost battles. Lose sex. No sex - more victories.
-So how much sex you you have, sire?
-None! Warhammer is my pussy.

#37 2014-02-20 07:24:31

Brujah1685r

Szef Portalu

Punktów :   

TEz Bombaj my¶la³em nad akcj±: 2 tura gwarantowana walka... ale to nie zadzia³a.... niestety.... matematyka sie nie myli.... testowa³e¶ ju¿?
Prosta sprawa... nawet przy idealnym wystawieniu nie bedziesz w stanie zbyt wiele zyskaæ... robisz vanguarda oddzia³ami które moga byæ zablokowane przez inne vanguardy to raz, dwa wystawiasz sie na szarze, 3 jesli sie nei wystawiasz to sam ich nei mozesz zrobic... vanguard duzymi klockami jest ciê¿szy ni¿ lekk± jazd±, nie ma damrowych obrotów wiec nei uzyskasz maksymalnie optymalnej strategii... do ogarniêcia. Trzeba by naprawde fas rpzetestowaæ.

#38 2014-02-20 12:30:40

bombaj

Mistrz RyKowiska

Punktów :   

@Master: Rangerzy maj± w bazie ca³y ten stuff. Ja bym ich wystawi³ go³ych i tañszych jakby siê da³o. S± za 70 pkt, champion za 10, a potrzebujê champa, bo bêd± w kreskach biegaæ na stubbornie od bsbka w 12 calach.

@Bru. Wiem, ¿e masz racjê, ale kurde, no, combaaaaat!   idea jest taka, ¿e ironi s± lekko wysuniêci do przodu do zgarniania szar¿. Reszta kanapkuje. A tych wanguardów znowu nie ma tak du¿o. Elfy, gobosy i breta (chyba). Jasne, ¿e nie testowa³em, na razie napór papierowy. Ale chêtnie przyjmê co¶ na testy. To co mnie najbardziej przekonuje, to ¿e przeciwni9k nie bêdzie mia³ za du¿o czasu, ¿eby pomagowaæ i postrzelaæ.

#39 2014-02-20 12:40:08

Brujah1685r

Szef Portalu

Punktów :   

Prosta sprawa bombaj... przeciwnicy graj± na 2 - 3 hordach równie¿, co neiekidy wiecejm, ale mniej jak dwie nei spotkasz.
No okej niektory beda miec zamiast hordy to jakas wypasna jazde czy cos...
Ja to widz etak, breta sie przed toba kryje, nei da rady takim krasiom musi je flankowac, ale pegazy z vanguardem cie zatrzymaja szczegolnie ze vanguard nie moze szar¿owaæ w pierwszej turze wiec sorry vinetu, jesli ty zaczynas znie szar¿ujesz, jesli on zaczyna to po zablokowaniu twoich vanguardow spierdziela.
Reszta ci zaszr¿uje z pryzjemno¶ci±.
Dlaczego?
A czemu ja mam szar¿owaæ twoj jeden oddzia³ swoim jednym? Phi! Pojade dwoma naraz, cos jeszcze dobije, albo cofne sie pozazasieg twojej szar¿y i poczaruje
Bardzo ciê¿kie s± te krasie combatowe... nie widzê ich... ¿yrki mog± ci trochê dupe poratowaæ ale szaleñstwa nie bêdzie...

#40 2014-02-20 14:05:22

bombaj

Mistrz RyKowiska

Punktów :   

nie maj± byæ do wygrywania turniejów tylko do zabawy i okjazjonalnej maski na niespodziwaj±cych siê takiej rozpiski. Ale chêtnie przetestujê. Byle nie z elfami, bo mam wra¿enie, ¿e horda egzeków, czy innych bia³ych kóz to zjada te krasiowe hordy razem z pancernymi butami.

Swoj± drog± czytam i czytam kowad³o i z wra¿enia wyj¶æ nie mogê jakie jest drogie i "nic-nierobi±ce"! Dobrze, ¿e przyklei³em do slavów

#41 2014-02-20 14:07:31

Brujah1685r

Szef Portalu

Punktów :   

HE WE i DE nie pokonasz, to samo z Wochem i IMP, skaveny zatryzmajac ciê jako¶ dobrze o tym wiesz, VC o panie stanie ci taki i powie sepleni±c "choæ do mnie",Demony zaleznie od rozpy, bestie mysle ze masz szanse, chocia¿...

Tak z kowad³em ci sie uda³o...

#42 2014-02-24 23:05:16

kapadocja

By³ statyst± w Avatarze

24643945
SkÄ…d: Salt Lake City
Punktów :   
Armia w WFB: Wood Elves

testujcie, póki mo¿ecie, speszcie siê kochaæ podrêcznikowy wypas, albowiem tak szybko go euro obcina

Odk±d wysz³y ploty o kra¶kach, ci±gle s³yszê o nowych mo¿liwo¶ciach.

Odk±d przywioz³am Jackowi podrêcznik - krasnoludy ¶ni± mi siê po nocach, i bynajmniej nie s± to sny przyjemne.

Nie zmienia to faktu, ¿e armia jest, o ironio, mimo braku popychaczek z kowad³a, mobilniejsza dziêki temu wanguardowi. Nareszcie kra¶ki to nie kupa stercz±cego, ewentualnie czo³gaj±cego siê ¿elastwa, a co¶, co mo¿e DOJ¦Æ (i nie mówiê tutaj o wyniku przegl±dania ekhm... 18+) i wreszcie liczyæ na ten aspekt taktyczny. No i do tego bardzo dobre strzelanie, ale kra¶ki zawsze dawa³y czadu (albo mnie po prostu w tej kwestii ko¶ci bardzo lubi³y ).

Ok, nie wym±drzam siê, bo siê nie znam, tak naprawdê chcia³am Wam powiedzieæ, ¿e mnie równie¿ podobaj± siê figurki, tarcze na kra¶kach nareszcie wygl±daj± jak tarcze, a nie pokrywki od rondli, figurki s± bardziej dynamiczne i po prostu bardzo ³adne. Wyj±tek stanowi, jak dla mnie, pumpkinokopter, którego zad wygl±da na ³adnie przemy¶lany, ale ogólnie to do mnie nie przemawia (no dobra, jakby figurki zaczê³y do mnie gadaæ, to by³oby ¼le ). No i sam podrêcznik: miodzio wydawnicze, schludne, przejrzyste, opatrzone bardzo ³adnymi artami, twarda oprawa in plus. Generalnie podrêcznik jest mega piêkny, ale co poza obrazkami jest w ¶rodku mnie nie pytajcie, dla w³asnego dobra nie chcê wiedzieæ

Jedyna mo¿liwo¶æ ¿onatego mê¿czyzny, by w domu mieæ ostatnie s³owo, to przyznaæ racjê ¿onie

Forum "Rycerze y Kupcy" (c) 2011. Wszelkie prawa zastrze¿one dla gen. Szramy. free counters Free Page Rank Tool

Stopka forum

RSS