Prawa Rêka
Mo¿e siê za to wezmê ale na razie nie mam natchnienia Mo¿e zobaczê jak próbujecie i siê przy³±cze za tydzieñ
Mów co chcesz, i tak sp³oniesz w imieniu Menotha
Mnie ci±gnie w stronê Mercenaries. Fajny klimat maj± Warjacki, które wygl±daj± jak skafandry nurków Trochê taki bioshockowy klimacik.
Ja jestem rozdarty pomiêdzy Cygnarem, a Circle of Orbos - to ju¿ frakcja z Hordes, ale z tego co mi siê wydaje obie gry s± kompatybilne i rozgrywaj± siê w tych samych realiach, wiêc mo¿na walczyæ bestie vs warjacki.
Jak by kto¶ chcia³ sobie zrobiæ proxy podobne do moich to chêtnie podam przepis
Ostatnio edytowany przez Crane (2010-06-08 16:54:02)
Mi siê najbardziej podoba Cryx. Bardzo ³adne figurki no i w koñcu to nieumarli A przepis na Proxy chêtnie przeczytam ale ju¿ chyba wiem jak je zrobi³e¶.
Tak Warmachine i Hordes s± kompatybilne. Nowa edycja zasad jest ju¿ dostêpna.
Edit
Chyba siê po¶pieszy³em. Zasady chyba jeszcze nie s± dostêpne. Wysz³y nowe karty do Hord.
Ostatnio edytowany przez Alcarion (2010-06-08 19:03:29)
Jak ju¿ Zuzoslav zauwa¿y³ przepis nie jest jako¶ bardzo skomplikowany i chyba jest szansa ¿e da siê go powtórzyæ na innym komputerze, przepis te¿ nie jest kompletny bo ja u¿ywam Firefoxa wiêc nie wiem czy uda siê to powtórzyæ na innych przegl±darkach. Ok zaczynamy od wyszukania nas interesuj±cego nas modelu na stronce PP w dziale galerie (ze strony g³ównej klikamy Warmachine -> Gallery), jak ju¿ znajdziemy konkretny model np ten to klikamy na zdjêciu LPM (Lewy przycisk myszki) i wybieramy Poka¿ Obrazek, pojawi siê samo zdjêcie modelu na bia³ym tle. Teraz z menu Plik wybieramy Podgl±d Wydruku i wybieramy skalê 60%, teraz tylko klikn±æ drukuj i ju¿ po³owa sukcesu Wydruk naklejamy na jaki¶ grubszy materia³ brystol albo cienk± tekturê i wycinamy zostawiaj±c jakie¶ 5-10mm pod obrysem podstawki. Potem robimy delikatne naciêcie pod nogami modelu, zaginamy dó³ i przyklejamy do podstawki i mamy ju¿ ³adne proxy
Wiedzia³em ¿e to jest proste. Ale s±dzi³em ¿e jak chcesz daæ tutoriala to z czym¶ zacz±³e¶ kombinowaæ i by³em ciekawy z czym. No niestety nie kombinowa³e¶. D³ugo Ci zajê³o wybranie skali?
Zuzoslav napisał:
No niestety nie kombinowa³e¶. D³ugo Ci zajê³o wybranie skali?
Wybacz mi ja po prostu widzia³em kilka razy proxy na spotkaniach, gdzie ch³opaki nawet nie mieli kartki w kratkê, nie wspominaj±c o tym ¿e "prox" nawet nie by³ wyciêty tylko wytargany, wiêc mog³em odnie¶æ wra¿enie, ¿e ja zrobi³em dosyæ ciekawe proxy W ka¿dym razie co do skali to okaza³o siê, ¿e kartka na podgl±dzie ró¿ni³a siê tylko nieznacznie od kartki w realu wiêc skalê trafi³em za pierwszym razem i wysz³o idealnie.
Na stronie PP jest jeszcze link do zasad beta do Hord i do PDF-a z kartami, pobieraæ póki legalne
Swoj± drog± "I hate you all" im d³u¿ej siê przygl±dam tej grze tym bardziej mi siê podoba, ¿ona mnie chyba zastrzeli jak kupiê kolejne figurki
Figurki moim skromnym zdaniem s± zdecydowanie ³adniejsze ni¿ te z GW i mam armie któr± ewentualnie bym ju¿ zbiera³ (skorne z HORDE) Ale fajn± spraw± jest to ¿e figurki s± tañsze na Cytadeli ni¿ na stronie oficjalnej Za jaki¶ czas dostanê wiêksz± kasê to od razu zamówiê sobie boksik + jaki¶ oddzia³. Nawet gdybym mia³ tylko jednego gracza w Czewie to warto. Chêtnie spróbujê z wami zagraæ w pi±tek. Przygotujê jakie¶ proxy.
Crane napisał:
Wybacz mi ja po prostu widzia³em kilka razy proxy na spotkaniach, gdzie ch³opaki nawet nie mieli kartki w kratkê, nie wspominaj±c o tym ¿e "prox" nawet nie by³ wyciêty tylko wytargany, wiêc mog³em odnie¶æ wra¿enie, ¿e ja zrobi³em dosyæ ciekawe proxy
Wybaczam Proxy zrobi³e¶ ¶wietne tylko my¶la³em ¿e udziwni³e¶ produkcjê w jaki¶ sposób. Tylko chwaliæ za takie zaanga¿owanie.
Dzisiaj mia³em okazjê zagraæ w Warmachine w Cytadeli. Co prawda po jednej grze, gdzie uczy³em siê zasad za bardzo nie mogê siê wypowiadaæ, ale gra jest mocno combowa to fakt, ale nie robi siê rozpisek na jedno kopyto. Mo¿na bardzo fajnie po³±czyæ ró¿ne akcje i zasady specjalne jednostek i tworzyæ wyr±bane w kosmos ataki. Ze wszystkiego da siê co¶ wyci±gn±æ. Dzisiaj prawie zabi³em wrogiego castera za pomoc± tak zwanej "gry w kulki". Jeden Warjack rzuca drugiego Warjacka w wybrany model. Niestety nie dolecia³ xD .
Du¿o kombinowania, nawet bardzo du¿o. W zasadzie z ka¿dej sytuacji mo¿na jako¶ siê wykaraskaæ. Znaczy siê do¶wiadczony gracz wyjdzie obronn± rêk±
A figurki w realu jeszcze piêkniejsze.
Z tymi rozpiskami to akurat jak to siê mówi "tak czyta³em" ale faktem jest, ¿e np. kolega na innym forum zaraz poda³ mi ¿e jak bym chcia³ graæ Cygnarem na jackach to trzeba wybraæ jednego z trzech Warcasterów i napisa³ z których. Na razie zupe³ni mi nic to nie mówi, w dodatku ja raczej przy grach towarzyskich kieruje siê bardziej wygl±dem figurek i raczej nie bêdê pakowa³ do armii jakiego¶ modelu który mi siê nie podoba ale pasuje do innych. Po za tym na pewno ten zarzut powsta³ jeszcze przed drug± edycj± WM, a z tego co mi w³a¶nie znajomi powiedzieli, nowa edycja przywraca np. nale¿n± pozycjê jackom. To znaczy nadal mo¿na z³o¿yæ armiê opart± na oddzia³ach, ale z³o¿ona w oparciu o jacki te¿ bêdzie równie skuteczna i bêdzie mia³a takie same szanse na zwyciêstwo.
Czytam teraz "pe³ny" podrêcznik do Hordes i powiem wam ¿e gra jest jednak dosyæ skomplikowana. Byæ mo¿e po jakim¶ czasie zasady oka¿± siê na tyle intuicyjne, ¿e siê je ogarnie, ale nie jest to raczej gra któr± da siê opanowaæ po jednej bitwie. Swoj± drog± kontrolowanie bestii jest zdecydowanie zabawniejsze od kontroli jacków, znaczy siê bestie mog± w pewnym momencie zrobiæ sporo wiêcej zamieszania ale za to jest szansa ¿e siê "zerw± ze smyczy". A¿ siê zastanawiam czy sobie nie sproxowaæ startera do Circle Orboros na pi±tek
O tak zasady na pocz±tku wydaj± siê bardzo skomplikowane, ale go¶æ który dzisiaj je t³umaczy³ pocieszy³ mnie, ¿e to tylko pierwsze wra¿enie.
Ostatnio edytowany przez Alcarion (2010-06-09 20:08:42)
Szybkie pytanie przed jutrzejszym spotkaniem, pokusi siê kto¶ o wydrukowanie Quick Start Rrulsów ?