Ogłoszenie

Witamy na Forum "Rycerze y Kupcy"!

Linki:

- Regulamin Forum
- Dzielnica Mieszkalna (Przedstaw siê tam koniecznie!)
---> -AKTUALNE SPOTKANIE KLUBU <---
- Administracja Forum
- Gie³da Forumowa

#31 2010-06-11 19:08:52

Alcarion

Ma za du¿o na g³owie

SkÄ…d: Warszawa
Punktów :   
Armia w LOTR: Corsairs of Umbar (700)
Armia Warmachine & Hordes: Cygnar

Re: Warmachine & Hordes

Dajcie znaæ jak Wam posz³a testowa gra w Warmachine.

http://www.trueachievements.com/gamercards/RedMage89.jpg
"W co zawsze wierzy³em? ¯e tak w ogóle, generalnie, je¶li cz³owiek ¿y³ jak nale¿y, nie wed³ug tego, co mówi± jacy¶ kap³ani, ale wed³ug tego, co wewn±trz wydaje siê przyzwoite i uczciwe, to w koñcu to wszystko mniej wiêcej dobrze siê skoñczy."

#32 2010-06-11 20:38:10

Crane

Poszukuje elektro w Berlinie

2995381
Punktów :   
Armia Warmachine & Hordes: Retribution of Scyrah

Gry testowe posz³y dobrze, chocia¿ brak drukowanej instrukcji trochê bola³, bo kilka sytuacji okaza³o siê trochê niejasne - przy okazji rzucanie czarów jak przypuszczali¶my to 2d6 + Focus rzucaj±cego, a nie koszt w punktach Focus i nie mo¿na rzucania dopalaæ, chocia¿ w pe³nych zasadach s± dodatkowe modyfikatory, przy czym na plus jest tylko atak zza pleców, reszta modyfikatorów to raczej minusy. Gra jest fajna i ma potencja³, ja my¶lê nad zakupem startera do Circle Orboros, a do tego czasu mo¿e jeszcze sobie ten starter sproxuje i zagram na zasadach Hord

#33 2010-06-13 08:38:10

Crane

2995381
Punktów :   

Pewnie wszyscy czekaj± na now± edycjê WFB zanim wyra¿± zbyt du¿y zachwyt now± gr± Ja po namy¶le wrócê jednak do pierwszego wyboru jakim by³ Cygnar bo doszed³em do wniosku ¿e nie dam chyba rady pomalowaæ tak ³adnie bestii jak bym chcia³, a jacki wygl±daj± na prostsze do pomalowania. Circle Orbors zostawiê sobie na pó¼niej, zobaczê jak mi wychodzi malowanie tych modeli i wtedy siê zastanowiê. Przy okazji mam takie pytanie-propozycjê : co my¶licie nad zruceniem siê na podrêcznik do WM do klubu ? Ten w miêkkiej ok³adce kosztuje 75z³ wiêc nie jest to mega wydatek przy kilku osobach, a poniewa¿ i tak nie zbieramy sk³adek to mo¿na by to w³a¶nie jako sk³adkê potraktowaæ

#34 2010-06-13 09:50:49

michau5300

Prawa Rêka

9558288
Punktów :   
Armia w WFB: WoCh

Zabra³em siê za ten system ale co¶ na armiê siê nie mogê zdecydowaæ. Ale chyba wezmê siê za Circle, ewentualnie Skorne ale te s³onie mi siê nie podobaj±. Ostatnio grali¶cie na 15 punktów ?
Próbuje zrobiæ rozpiskê ale jeszcze nie rozkmini³em tego do koñca xD Ale jest potencja³
Tylko ta armia.. chcia³bym jak±¶ z WM ale mi nie pasuj± za bardzo..

"Kochaj bli¼niego swego póki masz co¶ z tego"

#35 2010-06-13 09:54:22

Zuzoslav

Pi±ty Bóg Chaosu

SkÄ…d: Salt Lake City
Punktów :   
Armia w WFB: Warriors of Chaos
Armia w W40: Space Orks
Armia Warmachine & Hordes: Legion of Everblight

We¼ zobacz co jest w paczce startowej i tym spróbuj zagraæ. My¶my tak w³a¶nie zrobili. A co do grania to bardzo fajnie to wypad³o. Tylko siê do¶æ szybko koñczy³o. Jednak zabicie Warcastera to najlepszy sposób na zwyciêstwo. Jest mo¿liwo¶æ ¶ci±gniêcia pe³nych zasad?

Metal! Metal!
Back with the vengeance!
Metal! Metal!
All that I need is heavy metal!
Metal!
Screaming together!
Metal! Metal!
Metal is all that I need!

Sabaton "Metalizer"

#36 2010-06-13 10:09:33

michau5300

Prawa Rêka

9558288
Punktów :   

Tylko ponoæ Circle ma s³abe to pud³o A zreszt± chce na innym warcasterze spróbowaæ. I my¶lê ¿e jaka¶ jednostka niezale¿na od castera siê przyda
Tylko na razie do¶æ ciê¿ko oceniæ skuteczno¶æ jednostek Ale ponoæ ka¿dymi siê tu da graæ

Edit : Móg³by mnie kto¶ o¶wieciæ ? Bo przy warcasterach nie ma punktów ? Czyli nic nie kosztuj± czy ¶lepy jestem ?

Ostatnio edytowany przez michau5300 (2010-06-13 10:49:47)

#37 2010-06-13 10:59:58

Alcarion

Ma za du¿o na g³owie

Punktów :   

Ja te¿ siê biorê za Cygnar kupi³em sobie nawet kilka modeli. Z Mercenaries bêdê dorzuca³ jednostki na kontraktach. Warto kupiæ sobie karty do MK2, bo w pude³kach z figurkami s± stare.

http://hostuje.net/file.php?id=75154d99 … ee39f64bcc  tutaj jest pliki z zasadami beta do MK2.
http://hostuje.net/file.php?id=f14fe838 … e27d014311   a tutaj karty

"W co zawsze wierzy³em? ¯e tak w ogóle, generalnie, je¶li cz³owiek ¿y³ jak nale¿y, nie wed³ug tego, co mówi± jacy¶ kap³ani, ale wed³ug tego, co wewn±trz wydaje siê przyzwoite i uczciwe, to w koñcu to wszystko mniej wiêcej dobrze siê skoñczy."

#38 2010-06-13 11:19:37

Crane

2995381
Punktów :   

Zasady do Hord s± jeszcze do ¶ci±gniêcia, natomiast do WM to raczej trzeba gdzie¶ poszukaæ, ja zd±¿y³em jeszcze ¶ci±gn±æ ale generalnie to by³bym za kupnem podrêcznika Grali¶my na starterach czyli po 11 punktów, poza Cryxem który mia³ 14 punktów. Swoj± drog± nie kojarzê wielu osób forum <-> real, ale gra³em z Cryxem (Zuzoslav ?) i wygra³em przez to, ¿e dowodz±cy nie zauwa¿y³ albo zapomnia³, ¿e jego warcasterka ma stealth, czyli wszystkie strza³y i ataki magiczne oddane z odleg³o¶ci wiêcej ni¿ 5" id± w kosmos. My¶lê ¿e nastêpnym razem bêdziemy bardziej obeznani z zasadami i gra pójdzie p³ynniej.

Co do Circle Orboros to jak chcesz mieæ meagpower armiê to Baldur jest warcasterem pod konstrukty, a pod bestie ponoæ najlepiej daæ Kromac the Ravenous. Mnie siê akurat starter podoba, co prawda Kayah sama w sobie nie jest zbyt pakerna, ale ma fajne zdolno¶ci które wspieraj± jej bestie. Moje zdanie jest takie, nastaw siê na 15 punktów, my¶lê ¿e na razie nie ma co my¶leæ o wiêkszych formatach, chocia¿ czasami miêdzy 15 a 25 punktów to jest raptem jeden model Ja ju¿ sobie ustali³em co kupiê: starter, a potem dokupiê taki ¶mieszny unit

michau5300 napisał:

Móg³by mnie kto¶ o¶wieciæ ? Bo przy warcasterach nie ma punktów ? Czyli nic nie kosztuj± czy ¶lepy jestem ?

Tak Warcasterzy i Warlockowie nie maj± kosztu, co wiêcej daj± dodatkowe punkty na wydanie na Warcjaki/Bestie, za to musisz ich wystawiæ obowi±zkowo

Ostatnio edytowany przez Crane (2010-06-14 19:41:24)

#39 2010-06-14 20:18:35

Crane

2995381
Punktów :   

Przejrza³em sobie scenariusze do WM&H i choæ nie s± zbyt porywaj±ce, to proponujê u¿ywaæ przynajmniej jednego który przypomina King of the Hill, a nazywa siê Convergence. Celem tego scenariusza jest zdobycie 2 punktów zwyciêstwa. Punkty te zdobywa siê je¶li na koniec rundy (czyli po turach obu graczy) zaczynaj±c od drugiej, posiada siê w polu kontrolnym chocia¿ jeden swój model i nie ma w tym polu modeli przeciwnika. Pole to ogranicza okr±g o ¶rednicy 12" na ¶rodku sto³u, s± jeszcze te¿ dodatkowe zasady odno¶nie tego ¿e np. modele z oddzia³u licz± siê tylko je¶li ca³y oddzia³ jest wewn±trz okrêgu, solosi musz± kosztowaæ co najmniej 1 punkt, nie licz± siê te¿ modele uciekaj±ce, inert warjacki i bestie które "posz³y w las". Oczywi¶cie jest te¿ standardowe zwyciêstwo przez zabicie Warcastera/Warlocka. Generalnie chodzi o to ¿eby ni by³o jakiego¶ krycia siê po krzakach i "niehonorowego" plucia z dystansu Ten i inne scenariusze mo¿na znale¼æ w tym pliku.

#40 2010-06-17 11:16:21

Marjan

Szatan

25639000
Punktów :   
Armia w W40: Blood Angels

Du¿o terenów i du¿o scenariuszy To jest to Do tego bêdziemy mieæ chyba zalew Orborosu, bo ja zamierzam w najbli¿szym czasie zacz±æ co¶ sobie dokupywaæ Mam n adziejê, ¿e kto¶ na jutrzejszym spotkaniu bêdzie chêtny na grê

What is your life?
My honour is my life.
What is your fate?
My duty is my fate.
What is your fear?
My fear is to fail.
What is your reward?
My salvation is my reward.
What is your craft?
My craft is death.
What is your pledge?
My pledge is eternal service

#41 2010-06-17 11:55:52

Crane

2995381
Punktów :   

Marjan napisał:

Do tego bêdziemy mieæ chyba zalew Orborosu, bo ja zamierzam w najbli¿szym czasie zacz±æ co¶ sobie dokupywaæ

Ej no ja te¿ chcia³em w takim razie utwierdzam siê w przekonaniu, ¿e sobie Cygnar kupiê i to ju¿ chyba w przysz³ym tygodniu.

Pomys³ z zakupem podrêcznika jak widzê nie zyska³ aprobaty, to trzeba siê go na pamiêæ nauczyæ

#42 2010-06-17 12:51:11

Alcarion

Ma za du¿o na g³owie

Punktów :   

Mo¿e uda mi siê wbiæ jutro do Czêstochowy, to móg³bym na podstawowych zasadach zagraæ

#43 2010-06-17 19:19:17

michau5300

Prawa Rêka

9558288
Punktów :   

Ja chêtnie jutro zagram moim pro Orborosem (mam nieodparte wra¿enie ¿e moja rozpiska jest bardzo dziwna) o ile siê pojawiê bo jestem, ¿e tak powiem w ¶rednim stanie.

#44 2010-06-17 20:56:02

Marjan

Szatan

25639000
Punktów :   
Armia w W40: Blood Angels

To na ile punktów gramy?

What is your life?
My honour is my life.
What is your fate?
My duty is my fate.
What is your fear?
My fear is to fail.
What is your reward?
My salvation is my reward.
What is your craft?
My craft is death.
What is your pledge?
My pledge is eternal service

#45 2010-06-18 08:16:20

michau5300

Prawa Rêka

9558288
Punktów :   

15?
Edit : mo¿e tak bli¿ej 25 ?

Ostatnio edytowany przez michau5300 (2010-06-18 11:38:48)

Forum "Rycerze y Kupcy" (c) 2011. Wszelkie prawa zastrze¿one dla gen. Szramy. free counters Free Page Rank Tool

Stopka forum

RSS