Reaper jest cudowny Sto lat ¯u¿u!
No i ju¿ wiadomo Dziêki jeszcze raz
No to ja te¿ ju¿ mam pierwsze figurki. Jak na razie mam mieszane uczucia, bo mój Ironclad ma kilka uszkodzeñ i to dosyæ powa¿nych, wygl±da jak by mieli jaki¶ problem z jako¶ci± metalu. Mam niedok³adny odlew na korpusie, wyrwany kawa³ek metalu obok i pêkniête nogi. Reszta na razie wygl±da w porz±dku, nawet przyznam ¿e muldy po odlewie s± ledwie widoczne.
Tak czy inaczej Maszyna w Czêstochowie ruszy³a
U mnie wszystko idealnie pasowa³o. Praktycznie nic nie pi³owa³em tylko kilka nadlewek. Co najwy¿ej mia³em problem z przyklejeniem ³apy ale to z powodu duzych rozmiarów broni i ma³ej powierzchni sklejaj±cej.
Podpowiedz jeszcze czy pinowa³e¶ model i czym klei³e¶, bo ja mam zawsze k³opoty z klejami ?
Chyba na pi±tek jeszcze nie posk³adam swoich figurek, chocia¿ bêdê mia³ ju¿ co¶ tam porobione wiêc na podstawkach co¶ bêdzie sta³o Chêtnie zagram sobie ma³y meczyk na startery, wzglêdnie na co¶ za 11 punktów (no ewentualnie do 15).
Normalnie klei³em bez ¿adnych udziwnieñ. A u¿y³em najzwyczajniejszego supergluta. Nie mówiê ¿e klei³o siê super i w ogóle ale siê trzyma i nie ma ¿adnych przerw miêdzy elementami, ani nic takiego. Jedyne co mo¿na zarzuciæ figurce to to ¿e nierówno stoi na podstawce, ale i tak zamierzam j± jako¶ modelowaæ wiêc nie przeszkadza mi to.
To zagrali¶my dzisiaj na 25 punktów, znaczy kto mia³ to mia³ Moim zdaniem trzeba jednak zaczynaæ od poziomu 15 punktów, zasad jest sporo, poznaæ nawet mo¿liwo¶ci swojej armii wcale nie jest ³atwo.
A teraz kilka s³ów do Micha³a - Magic Abilitity dzia³a inaczej ni¿ mówi³em, bo zasugerowa³em siê zdolno¶ci± Repair która dzia³a w³a¶nie jak mówi³em, a tutaj jest to tak czar zawsze udaje siê rzuciæ, je¶li jest to czar ofensywny to rzut na trafienie jest 2d6 + Magic Ability w³a¶nie, wiêc przy Druidach to by by³o 2d6 + 7. Zdecydowanie lepiej ni¿ 2d6 + 4, nie wspominaj±c o te¶cie na udany rzut. Kolejna sprawa to limit punktów, policzy³em ¿e mog³e¶ mieæ 29 punktów, bo Kromac daje +4 na warbesty, a mia³e¶ tych punktów 32, chyba ¿e siê pomyli³em tutaj spis:
- Druids of Orboros - 7 pkt
- Tharn Bloodtrackers - 5 pkt
- Tharn Ravager White Mane - 3pkt
- Woldwarden - 9 pkt
- Gnarlhorn Satyr - 8 pkt
nie to ¿ebym siê skar¿y³, ale jako¶ tak bardzo mnie przyt³acza³e¶ liczebnie
Prawa Rêka
Wybacz ale dopiero teraz zauwa¿y³em ¿e mia³em podliczone bez trackerów. Ale i tak z 8 punktów by³o do zwalczania piechoty wiêc ¶rednio to wykorzysta³em.
25 to za du¿o na pocz±tek i dziêki za wyja¶nienie tych druidów bo ju¿ zaczyna³em w nich w±tpiæ.
Wybaczam w sumie to jak by¶ gra³ bez solosa to by¶ akurat mia³ armiê na 25 punktów. Mnie brakowa³o broni przeciwpiechotnej, chocia¿ tak naprawdê to nie umiem za bardzo graæ, bo mój warcaster ma czary obszarowe i móg³ w oddzia³ przywaliæ, a jacki zamiast i¶æ dalej, próbowa³y wybijaæ piechotê pojedynczo. Na pewno gra ma potencja³, ale trzeba trochê poæwiczyæ.
Super, w koñcu jaki¶ fajny system .
Nawet w hobby3 s± figsy z wm'ki do kupienia . Bodaj¿e zosta³ tam starter do Khadoru i co¶ jeszcze. Tylko teraz problem dowiedzieæ siê czy h3 jest jeszcze czynny:D.
Jak tylko wyleczê kontuzje to chêtnie wpadnê na jakie¶ granie wykukaæ jak siê gra
Nie chce wyj¶æ na donosiciela, ale znam 2 osoby z Czêstochowy co kupi³y startery jakie¶ 2 lata temu. Jedna osoba to jest tutaj zarejestrowana na forum, wiec niech mo¿e siê sama przyzna. A druga osoba której nie ma na tym forum to Banan. Jak kto¶ go zna to polecam siê z nim skontaktowaæ. O ile mnie pamiêæ nie myli to ma full painted starter do Trolblooda. Ostatnim razem jak siê z nim widzia³em to min±³ kawa³ czasu i móg³ ju¿ sprzedaæ, ale zagadaæ zawsze warto, by³by to jeden fajny gracz wiêcej.
Chochlik napisał:
Super, w koñcu jaki¶ fajny system .
Ma kilka zalet, chocia¿ jest dosyæ ciê¿ki do opanowania tak na szybko. Jestem ciekaw jakie frakcje bêd± u nas grane, w sumie jest ich 11 (sze¶æ z WM i piêæ z Hord, chocia¿ nie jestem pewny czy Minions to osobna frakcja). Ja na razie zaczynam od Cygnaru i mam zamiar doci±gn±æ chocia¿ do 35 punktów. Generalnie to chcia³em graæ jak±¶ frakcj± z Hord najlepiej Circle Orboros lub Legion of Everblight, ale to dopiero za jaki¶ d³u¿szy czas.
No ³adnie Eomerze Mnie system wci±gn±³ i z nastaniem wyp³aty kupuje sobie podstawkê