Teoretycznie strona PP jest dosyæ dobrze zorganizowana i nowo¶ci± s± zazwyczaj ³atwe do znalezienia, ale czasami mo¿na sobie o tych nowo¶ciach te¿ co¶ podyskutowaæ. Tak na pocz±tek Warmachine idzie w plastik i we wrze¶niu maj± siê pojawiæ startery z plastikowymi modelami do czterech g³ównych frakcji. Jak dla mnie dwie sprawy, po pierwsze na pewno nie wytrzymam do wrze¶nia z zakupem wiêc i tak jestem skazany na metal, a mam jaki¶ taki sentyment do plastików, a po drugie czemu nic nie zmieniaj± w tych starterach, mogli by daæ jakie¶ inne zestawy i czemu nie ma zestawu startowego do Retribution of Scyrath. Ciekawe te¿ kiedy pojawi± siê takie zestawy dla Hord, przy moim tempie malowania to pewnie akurat jak skoñczê malowaæ moje 35 punktów do Cygnaru
Dodatek do poprzedniego newsa tutaj mo¿na zobaczyæ nowe plastikowe zestawy startowe. Wygl±daj± dosyæ ciekawie, ale chyba sobie daruje czekanie, mo¿e jak bêdê siê decydowa³ na drug± armiê z Hord to siê zobaczy wtedy.
Ostatnio edytowany przez Crane (2010-06-18 08:24:15)
Ten model Strykera w pudle do Cygnaru jest dziwny. Nie podoba mi siê. Mo¿e przez to malowanie, które jest trochê jednobarwne
Te¿ my¶la³em, ¿e pojawi siê battlebox do Retribution of Scyrah.
Moim zdaniem Cygnar wyszed³ jako¶ kiepsko w plastiku, zarówno Stryker jak i Lancer wygl±daj± tak jako¶ dziwacznie. £adnie za to wygl±da Khador i Cryx, warcasterki chyba lepiej przesz³y transformacjê w plastik, a i jacki wygl±daj± moim zdaniem lepiej od ich metalowych odpowiedników.
PP poszerzy³ swoj± galeriê o nowy dzia³ akcesoria, gdzie pojawi³y siê nowe wzory templatek i specjalnych tokenów. Mnie zawsze jaraj± takie bzdety wiêc jak tylko nadarzy siê okazja to sobie takie tokeny sprawiê. W cywilizowanym ¶wiecie tokeny bêd± dostêpne ju¿ za dwa tygodnie, a u nas nie mam pojêcia, w ostateczno¶ci zawsze mo¿na sobie kupiæ zza wielkiej lub mniejszej wody.
¦wietne Sprawie sobie takie do Menothu
PP pokaza³ zapowied¼ figurek Trollkin Scouts, nie wiem jak wy ale mnie przypominaj± kogo¶ z innej gry. W ka¿dym razie figurki zrobione z przymru¿eniem oka, a moim faworytem jest kolo w czapce uszatce z baniaczkiem w rêku.
To sobie jeszcze poczekasz na razie w plastiku s± ju¿ ciê¿kie jacki, we wrze¶niu maj± siê pojawiæ zestawy startowe, a potem to ju¿ trudno powiedzieæ jak siê to rozwinie. Tzn. wiadomo ¿e pojawi± siê jeszcze nie wydane jacki, natomiast czy wszystkie stare otrzymaj± nowe modele plastikowe to nie wiem.
Eomerze, ja te¿ po prostu nie znoszê metalu, a 5 sierpnia bêdzie mój pierwszy zakup Szkoda marnowaæ tak wspaniale zbalansowanego systemu, gdzie do tego firma odpowiadaj±ca za niego nie ma Ciê w g³êbokim powa¿aniu. Ja bardzo chêtnie spotka³bym siê w pi±tek, naprawdê gdziekolwiek Spróbujê porozmawiaæ z ¯u¿em i Andrewem, mo¿e u nich co¶ siê uda. A jak nie, to wymy¶limy jak±¶ spokojn± miejscówkê i bêdzie mo¿na przy sprzyjaj±cej aurze posiedzieæ "pod chmurk±". Wszelkie pomys³y mile widziane.
Co do WM to fakt niecierpie metali mam strater cygaru i na samom my¶l o klejeniu malowaniu i pó¼niejszych odpryskach na figsie+skoliozie od noszenia tego w plecaku mam dreszcze, dlatego zainteresowa³em siê znowu wm gdy dowiedzia³em siê o plastikach ale je¶li mia³bym czym¶ teraz graæ to tylko cryx
Prawa Rêka
Te¿ siê zabieram za Hordy, trochê metali nie zaszkodzi Ale prêdko niczego nie kupiê..
A tak w ramach nowo¶ci do Circle dosta³ ciê¿ko piechotê Tak± do walki a nie do zapieprzanie po krzakach
I te¿ bym siê gdzie¶ spotka³.
Ale narazie potestuje trochê 8 edycje. Potem siê bêde w hordy bawiæ
Có¿, z ¯u¿em po sporz±dzeniu dwóch rozpisek do 8 edycji stwierdzili¶my, ¿e mija siê to z celem
Prawa Rêka
Ja gra³em wczoraj i rzek³bym, ¿e nie jest ¼le
Prawa Rêka
A tak w ramach nowo¶ci to nie ma kto¶ pomys³u sk±d wzi±æ "karty" do nich ? Bo mam sk±d¶ staty i zasady ale powoli coraz wiêcej jednostek mi tam brakuje