Ciesze się że przypadło właśnie mnie zadanie pierwszego pytania w tym temacie.
Otóż wiem bardzo dobrze iż armia ta posiada jeszcze stary codex co się przekłada na grywalność jednostek w 5 ed.
Moje pytanie dotyczy elity, jaka jednostka jest najbardziej opłacalna? Z tego co czytałem na forach często pojawiały się Sisters Repentia.
Niedawno rozmawiałem z Darkiem i coś wspomniał, że nowa edycja ma wyjść pomiędzy Nekronami a Tau. Ale to niestety tylko plotka.
Repentia? Szczerze to jeden raz spotkałem się aby ta jednostka były popularna w slocie Elites. Bo z tego co ja wiem to najczęściej daje się Celestianki.
Ale ja dopiero zaczynam przygodę z WH, więc jak przeprowadzę testy na mojej dziewczynie i jej armii to się okaże czy słusznie takie dobre one są.
Choć nie powiem Repentie i Acro-Flagellant's są kuszące z racji fajnych modeli
Witch Hunters są nawet fajne, ale mają trochę mało jednostek...
Mało jednostek? Mnóstwo czołgów, mechy, transportery, mega customowane unity Inquisitor Lordów, Weterani, Repentie, Familiary, Psionicy
i kroczące trony? ... o legalnym wystawianiu Space Marinesów czy Storm Trooperów nawet nie wspominam.
No w codexie tak ładnie i kolorowo to wygląda ale na bazie 1 boxa Siostrzyczek zmontujesz z tego co się orientuje 4 oddziały.
Z jednej strony SUPER ale z drugiej... troszkę boli. Co do reszty masz rację, jest tego tam troszkę. Szkoda tylko, że GW w PDFowej wersji skasowało
Inducted Imperial Guard / Space Marines.
A tak po za tym, to z jakiej się korzysta na turniejach? Bo zakładam, że w klubach jest dowolność i każdy "rozsądny" gracz będzie grał na
"papierowej" wersji, a nie tej PDFowej.
Kupiłem za jakieś grosze i troche odmalowałem fast paintingiem, nie potrzebuje ktoś takiej pani?
Witajcie. Przekopując internet w poszukiwaniu wiedzy na temat malowania SoB natrafiłem na ciekawą stronkę.
http://www.bolterandchainsword.com/sisterp.php
Mam nadzieję że przyda się przyszłym Inkwizytorom.
Pozdrawiam serdecznie.
No naprawdę dobra rzecz Szkoda że tak późną ją przesłałeś, bo już chyba kolorystykę moich SoB wykombinowałem
Powiedzcie mi, czy ktoś z was próbował zmienić Inkwizytorce głowę na inną? Akurat nie za bardzo mi podchodzi ta główka którą ona tam ma, a nie wiem czy
ona jest w całości odlana z korpusem, czy tak jak Inkubi - osobno główka, osobno tors?
Ja nie odważyłem się pozbywać głowy, oczywiście jest to jeden komplet.
Co Ci się w niej nie podoba?
Wiesz mi osobiście nic konkretnego, ale moja laska wybrzydza i jej fryzura nie pasuje.
Ja sam osobiście mam Inq Lorda i jestem z niego baaardzo zadowolony. Szkoda, że na razie na stole za wiele nie zaszalał, ale to też była wina gracza.
Bardziej fluffowo, czy SoB nie mają robionych różnych zabiegów genetycznych, by na przykład nie mieć TYCH dni?
Bardzo jestem ciekaw, bo Space Marines mają po dwa serca, dwie wątroby itp...
Z tego co mi wiadomo, to one nie są genetycznie modyfikowane w takim stopniu jak SMy.
Gdyby tak było, to zapewne zamiast WS3 miałyby WS4, a zamiast T3 miały by T4.