Ciesze siê ¿e przypad³o w³a¶nie mnie zadanie pierwszego pytania w tym temacie.
Otó¿ wiem bardzo dobrze i¿ armia ta posiada jeszcze stary codex co siê przek³ada na grywalno¶æ jednostek w 5 ed.
Moje pytanie dotyczy elity, jaka jednostka jest najbardziej op³acalna? Z tego co czyta³em na forach czêsto pojawia³y siê Sisters Repentia.
Niedawno rozmawia³em z Darkiem i co¶ wspomnia³, ¿e nowa edycja ma wyj¶æ pomiêdzy Nekronami a Tau. Ale to niestety tylko plotka.
Repentia? Szczerze to jeden raz spotka³em siê aby ta jednostka by³y popularna w slocie Elites. Bo z tego co ja wiem to najczê¶ciej daje siê Celestianki.
Ale ja dopiero zaczynam przygodê z WH, wiêc jak przeprowadzê testy na mojej dziewczynie i jej armii to siê oka¿e czy s³usznie takie dobre one s±.
Choæ nie powiem Repentie i Acro-Flagellant's s± kusz±ce z racji fajnych modeli
Witch Hunters s± nawet fajne, ale maj± trochê ma³o jednostek...
Ma³o jednostek? Mnóstwo czo³gów, mechy, transportery, mega customowane unity Inquisitor Lordów, Weterani, Repentie, Familiary, Psionicy
i krocz±ce trony? ... o legalnym wystawianiu Space Marinesów czy Storm Trooperów nawet nie wspominam.
No w codexie tak ³adnie i kolorowo to wygl±da ale na bazie 1 boxa Siostrzyczek zmontujesz z tego co siê orientuje 4 oddzia³y.
Z jednej strony SUPER ale z drugiej... troszkê boli. Co do reszty masz racjê, jest tego tam troszkê. Szkoda tylko, ¿e GW w PDFowej wersji skasowa³o
Inducted Imperial Guard / Space Marines.
A tak po za tym, to z jakiej siê korzysta na turniejach? Bo zak³adam, ¿e w klubach jest dowolno¶æ i ka¿dy "rozs±dny" gracz bêdzie gra³ na
"papierowej" wersji, a nie tej PDFowej.
Kupi³em za jakie¶ grosze i troche odmalowa³em fast paintingiem, nie potrzebuje kto¶ takiej pani?
Witajcie. Przekopuj±c internet w poszukiwaniu wiedzy na temat malowania SoB natrafi³em na ciekaw± stronkê.
http://www.bolterandchainsword.com/sisterp.php
Mam nadziejê ¿e przyda siê przysz³ym Inkwizytorom.
Pozdrawiam serdecznie.
No naprawdê dobra rzecz Szkoda ¿e tak pó¼n± j± przes³a³e¶, bo ju¿ chyba kolorystykê moich SoB wykombinowa³em
Powiedzcie mi, czy kto¶ z was próbowa³ zmieniæ Inkwizytorce g³owê na inn±? Akurat nie za bardzo mi podchodzi ta g³ówka któr± ona tam ma, a nie wiem czy
ona jest w ca³o¶ci odlana z korpusem, czy tak jak Inkubi - osobno g³ówka, osobno tors?
Ja nie odwa¿y³em siê pozbywaæ g³owy, oczywi¶cie jest to jeden komplet.
Co Ci siê w niej nie podoba?
Wiesz mi osobi¶cie nic konkretnego, ale moja laska wybrzydza i jej fryzura nie pasuje.
Ja sam osobi¶cie mam Inq Lorda i jestem z niego baaardzo zadowolony. Szkoda, ¿e na razie na stole za wiele nie zaszala³, ale to te¿ by³a wina gracza.
Bardziej fluffowo, czy SoB nie maj± robionych ró¿nych zabiegów genetycznych, by na przyk³ad nie mieæ TYCH dni?
Bardzo jestem ciekaw, bo Space Marines maj± po dwa serca, dwie w±troby itp...
Z tego co mi wiadomo, to one nie s± genetycznie modyfikowane w takim stopniu jak SMy.
Gdyby tak by³o, to zapewne zamiast WS3 mia³yby WS4, a zamiast T3 mia³y by T4.