Ja mam też taki przepis na orkową skórę, daje inny efekt, bo skóra nie jest aż tak bardzo zielona, ale mi się podoba. Na chaos black dodajemy Farbkę vallejo Sandy brown (może być graveyard earth) i washujemy ja na badab black. Jak wash wyschnie poprawiamy thraka greenem, ale tak, żeby rozlał się na całej powierzchni skóry, na muskułąch itp.
I coś bardziej zielonego. Na chaos black dodaję goblin green, następnie washuje thraka green, hilight goblin green i hilight Vallejo livery green (bardzo jasny zielony) Efekt coś podobny jak na grupie dowodzenia pokurczy Hassana.
Fajny Film, w którym pokazane jest wiele sposobów na skórę
Ostatnio edytowany przez Quilles (2011-01-17 19:10:39)
Jak zrobić Demon Princa takiego jak tu?
http://www.fightingtigersofveda.com/Prince1.jpg
Paszczak napisał:
Jak malować zombie żeby było widać, że są brudni od ziemi czy mchu?
Można spróbować, weathering powder'ami to zrobić. Washami "pochlapać" też jest pomysł. Jeśli chcesz zrobić błoto bardziej prawdziwe, to polecam zmieszać water effect z drobnym piaskiem, brązową farbą i PVA glue.
myślę że gdybyś dodał tam troche jakiegoś żwirku i pomalował to wszystko z cieniowaniem było by nawet fajne
Macie jakiś fajny pomyśł na malowanie metalu bo jak ja maluje: Tin bitz, Drybruszuje boltgunem a potemz Formuly P3 Quick Silverem a na koniec Air Model Chrome
Jak myślicie jak uzyskać taki efekt metalu/koloru http://www.coolminiornot.com/194781 bardzo by mi się to przydało bo akurat maluje meganobów
Tak jak się maluje wszelkie kości. Sposobów jest kilka, a ja nie mam pojecia na jaki standard malujesz swoje bike'i, wiec napisze ci dwa uniwersalne i estetyczne:
Pro painted (CMON 7,5-8).
- najpierw standardowy flating calthan brown
- potem rozjaśniasz element używajac calthan brown + bleached bone, poprzednią warstwe zostawiajac tylko w zaglebieniach
- bleached bone rozjasniasz wszelkie miejsca pozbawione cienia
- wszelkie blinki konczysz skull white
- jeśli chcesz nieco postarzyć czache po wszystkim jeszcze ciągniesz rozwodnioną gryphone sephia
Tabletop (CMON 4-6)
- flating bleached bone
- washowanie gryphone sephia
- drybrush bleached bone
- delikatny drybrush skull white
Rzezimieszek
Witam !
Macie jakieś pomysły/sposoby na ciekawe pomalowanie rogów od hełmów CSM ?
Z góry dzięki za każdą pomocną odpowiedz
Zaczynam malować BA i mam pytanie czy ktoś korzystał z Army Painter chce użyć ich podkładu zamiast GW Black ?!?
No i jakie kolory polecacie
Ostatnio edytowany przez Spooky (2011-09-22 16:59:54)
Ja używałem zarówno Army Painter jak i Citadel, z tym że białego, technicznie oba są według mnie jednakowo dobre, jedyna różnica to że biały z AP jest zimniejszy.
Taki przepis znalazłem na BA ciekawy ??
Na początku:
-Skull white
-Red Gore
-Black Wash
-Chaos black (na pistolet)
-Codex Gray ( ptaka na broni i klatce)
-Space Wolves Grey (rozjaśnienie ptaka)
-Skull White (ptaka na klatce )
Rozjaśnienie zbroi:
-Red Gore
-Blood Red
-Firey Orange
Broń:
-Blotgun metal
Widziałem, że używa się czerwonego AP (pure red na przykład), a potem wash+ highlights. Fajny efekt i szybko się maluje.
Witam długo nie pisałem ale chciałbym się dowiedzieć jak najprościej ale efektywnie malować chaosowców(tajne techniki też mnie interesują :] ). Chodzi mi bardziej o nurglowców i black legionistów. jakie farby kupić bo resztę mam :]. i czy opłaca się zrobić z dowódcy terminatora w barwach nurglowych. jak myślicie jak to będzie wyglądało?
Napisz jeszcze jaki poziom cie interesuje - nie ma sensu opisywać technik washowania gościowi który dajmy na to maluje 15 lat i pyta tylko o dobór mieszanki. Tak samo nie ma sensu pisać o używaniu pękających hydropigmentów komuś kto pomalował kilkanaście figurek i ma paintset i chce paru ogólnych porad.