Na polu bitwy lepiej sprawdza siê Khorne Daemon Prince czy Khorne Chaos Lord z demoniczn± broni±?
@Down
Podobno Krwiarz potrafi urz±dziæ niez³± rze¼ na polu bitwy, a model Daemon Prince jest o wiele dro¿szy od modelu Lorda, dlatego wybiorê w³adcê.
Czy my¶lisz ze staæ mnie na to ¿eby kupiæ obydwie figurki i jeszcze 2 troopsy tylko po to, aby sprawdziæ który jest lepszy?
Heh, chodzi³o mi koszt Deamon Princa w z³otówkach-jest albo drogi albo chwilowo niedostêpny.
Wiecie czy mo¿na u¿ywaæ tego modelu do gry w WH40k?
http://www.games-workshop.com/gws/catal … rod860026a
Pragnê siê was spytaæ która nazwa dla Bandy Khorne CSMs bêdzie lepsza, która brzmi bardziej przera¿aj±co/gro¼nie/krwawo i która budzi wiêkszy rispekt!
Propozycje to:
- Okrutne No¿e - jak sama nazwa wskazuje ta banda s³ynie z okrutnych i niezliczonych mordów no¿ami (wypruwanie flaków, wycinanie mózgów itp.), na polu walki wykonuj± egzekucje najczê¶ciej no¿ami - s± to bezlitosne wyroki, ich symbol to rêka z ociekaj±cym krwi± no¿em.
- Krwiopijcy - s± to na¶ladowcy Wiêkszego Demona Khorna, Krwiopijca (wielce go uwielbiaj± i czasami przywo³uj± go w walkach), ponadto grupa ta uwielbia picie krwi i jej smak, wykonali wiêcej rzezi ni¿ Czy¶ciciele, przelali wiêcej krwi ni¿ Po¿eracze ¦wiatów, ich symbol to g³owa Krwiopijca (widok z frontu) z którego pyska, wylewa siê krew.
- Krwawe Rogi - bandê t± charakteryzuj± ich zakrwawione i ociekaj±ce krwi± ofiar rogi, Ci równie okrutni jak ka¿dy by³y zakon wst±piwszy na z³± stronê mocy i wyznaj±cy teraz Khorna, lubuj± siê w widoku jak ich towarzysze broni lub oni sami nabijaj± wrogów na swe rogi po czym rozdzieraj± nabitego nieszczê¶nika na 2 po³owy i rzucaj± je na innych wrogów (puki nie czeka ich ta sama kara-wrogów) to skutecznie obni¿a morale parali¿uj±c ze strachu drug± stronê konfliktu.
Co my¶licie o tych bandach?
Dziêkujê Panu Wilkowi za pomoc, zastanowi³em siê i ³adniejszym widokiem na polu bitwy bêdzie potê¿na i przera¿aj±ca bestia ni¿ ma³y gdzie¶ tam schowany w t³umie Lord Chaosu (a tak w ogóle to ten Deamon Prince jest wielko¶ci Trygona, czy tylko tak wygl±da)?
Pytanie nr 2 to: co wzi±æ do dowództwa jako 2 - Kharna czy Terminator Lorda?
Ostatnio edytowany przez TrebuszeQ (2010-12-31 21:54:49)
TrebuszeQ napisał:
Na polu bitwy lepiej sprawdza siê Khorne Daemon Prince czy Khorne Chaos Lord z demoniczn± broni±?
@Down
Podobno Krwiarz potrafi urz±dziæ niez³± rze¼ na polu bitwy, a model Daemon Prince jest o wiele dro¿szy od modelu Lorda, dlatego wybiorê w³adcê.
Czy my¶lisz ze staæ mnie na to ¿eby kupiæ obydwie figurki i jeszcze 2 troopsy tylko po to, aby sprawdziæ który jest lepszy?
Podczas bitwy, je¿eli dobrze nimi zagrasz to sprawdzaj± siê obydwaj.
Daemon Prince i Chaos Lord (z markiem Khorna) s± w walce wrêcz jednymi z lepszych modeli Chaosu. Z tym ¿e Daemon Prince mo¿e i¶æ do kombatu
sam (ale trzeba go chowaæ bo jest podatny na ostrza³), natomiast Chaos Lorda trzeba do³±czyæ do jakiego¶ oddzia³u (Terminatorzy lub Berzerkerzy) bo sam szybko spadnie.
Jeden i drugi dowódca jest dobry, i nie zgodzê siê ¿e Khornowy DP jest dro¿szy punktowo od Chaos Lorda, poniewa¿ kosztuje równe 140 pkt.
A dobrze posk³adany Chaos Lord z personal icon, daemonic weapon, mark of khorne i terminator armour kosztuje 165 pkt.
Podsumowuj±c rozwa¿ania który dowódca lepiej siê sprawdza, nie mogê konkretnie odpowiedzieæ poniewa¿ gra³em i Daemon Princem i Chaos Lordem i obydwaj
spisywali siê znakomicie, ale Daemon Princa czê¶ciej umieszcza³em w rozpiskach nadal mam do niego sentyment.
Rozegraj kilka bitew z udzia³em obydwu dowódców i sam stwierdzisz który z nich jest lepszy.
I kto Ci nakazuje kupiæ obydwa te modele? Zawsze mo¿esz sproxowaæ
Nie wiem czy ju¿ kto¶ siê tutaj o to nie pyta³...
Konkretnie mam pytanko dotycz±ce Khorne Berzerkerów - czy warto dawaæ im jakiekolwiek plazmy, jak tak to ile?
Pytanie by³o kilka postów wcze¶niej.
Ale odpowiem:
Generalnie... Mo¿esz jak chcesz i nie masz co punktami robiæ. Ale:
1) Jest to oddzia³ typowo do bicia po pysku i dodatkowe strzelanie, przy TEJ jako¶ci ¶wiadczenia us³ug , nie jest mu potrzebne.
2) Mo¿esz nieopatrznie upiec sobie trzech ch³opców, a jak znam ¿ycie i podej¶cie takich m³odzików , to jedna z plazm wyl±duje na fi¶ciarzu, a kiedy¶ ju¿ siê u¶mia³em graj±c z go¶ciem, któremu siê sier¿ant od pi±tki zwyklaków wysadzi³, bêd±c jedynym modelem zdolnym doszar¿owaæ do moich chosenów...
TrebuszeQ napisał:
Pragnê siê was spytaæ która nazwa dla Bandy Khorne CSMs bêdzie lepsza, która brzmi bardziej przera¿aj±co/gro¼nie/krwawo i która budzi wiêkszy rispekt!
Propozycje to:
- Okrutne No¿e - jak sama nazwa wskazuje ta banda s³ynie z okrutnych i niezliczonych mordów no¿ami (wypruwanie flaków, wycinanie mózgów itp.), na polu walki wykonuj± egzekucje najczê¶ciej no¿ami - s± to bezlitosne wyroki, ich symbol to rêka z ociekaj±cym krwi± no¿em.
- Krwiopijcy - s± to na¶ladowcy Wiêkszego Demona Khorna, Krwiopijca (wielce go uwielbiaj± i czasami przywo³uj± go w walkach), ponadto grupa ta uwielbia picie krwi i jej smak, wykonali wiêcej rzezi ni¿ Czy¶ciciele, przelali wiêcej krwi ni¿ Po¿eracze ¦wiatów, ich symbol to g³owa Krwiopijca (widok z frontu) z którego pyska, wylewa siê krew.
- Krwawe Rogi - bandê t± charakteryzuj± ich zakrwawione i ociekaj±ce krwi± ofiar rogi, Ci równie okrutni jak ka¿dy by³y zakon wst±piwszy na z³± stronê mocy i wyznaj±cy teraz Khorna, lubuj± siê w widoku jak ich towarzysze broni lub oni sami nabijaj± wrogów na swe rogi po czym rozdzieraj± nabitego nieszczê¶nika na 2 po³owy i rzucaj± je na innych wrogów (puki nie czeka ich ta sama kara-wrogów) to skutecznie obni¿a morale parali¿uj±c ze strachu drug± stronê konfliktu.
Co my¶licie o tych bandach?
Ja wybra³bym Krwiopijców
TrebuszeQ napisał:
Dziêkujê Panu Wilkowi za pomoc, zastanowi³em siê i ³adniejszym widokiem na polu bitwy bêdzie potê¿na i przera¿aj±ca bestia ni¿ ma³y gdzie¶ tam schowany w t³umie Lord Chaosu (a tak w ogóle to ten Deamon Prince jest wielko¶ci Trygona, czy tylko tak wygl±da)?
Pytanie nr 2 to: co wzi±æ do dowództwa jako 2 - Kharna czy Terminator Lorda?
Kharn jest bardzo fajnym i grywalnym modelem, ale niestety jest bohaterem specjalnym którego nie zawsze bêdziesz móg³ wystawiæ.
Do "zwyk³ych" bitew lepszym wyborem bêdzie Terminator Lord, poniewa¿ z demoniczn± broni± kumuluje du¿o ataków, a do³±czony do oddzia³u
jest prawie nie do zabicia
Polecam tak¿e rozwa¿yæ opcjê Wiêkszego Demona.
Có¿, jakie modele najlepiej dokupiæ do Battleforca ¿eby móc zacz±æ graæ na powa¿nie?
Po drugie, czy Chaos Lord jest lepszy od Czarnoksiê¿nika?
Czy do Rhinosa da siê w³o¿yæ figurki?
Po czwarte: Czy Predator to dobra inwestycja?
Chcesz zdradziæ Bethrezena dla bogów Chaosu ¶wiata 40k?! Oszzz ty blu¼nierco.
1. Kup Daemon Princa, Oblity.
2. Jak masz braæ Czarnoksiê¿nika to ju¿ lepiej we¼ czaruj±cego Daemon Princa - Sorcerer nie sprawdza siê tak dobrze jak on.
Jak chcesz to we¼ Termolorda jako drugi Headquarter, bo jak ju¿ pisa³em Sorcerer tak dobrze jak oni siê nie sprawdza (podobno). To jest moje zdanie.
3. Nie wiem
4. Predator to chyba dobra inwestycja.
Opieram swoje wypowiedzi na wypowiedziach innych.
@Down
Mi siê wydajê ¿e chodzi³o mu o wsadzenie figurek do ¶rodka modelu.
Ostatnio edytowany przez TrebuszeQ (2011-01-05 14:01:40)
Zastanawiam siê czy op³aca siê wzi±æ Noise Marinesów nie dokupuj±c zestawu z Sonic Blasterami, jak my¶licie, dobrze siê sprawdz± na polu bitwy?
No to lipa, moim zdaniem nie op³aca siê kupowaæ paru zabawek za 80 z³.
Nie prawda, oddzia³em boxowym mo¿na graæ legalnie poniewa¿ "mo¿na dokupiæ Sonic Blaster" ale nie trzeba jak widaæ - przynajmniej mi siê tak zdaje z tego co jest kodeksie.
Ostatnio edytowany przez TrebuszeQ (2011-01-07 14:15:28)
Z tego zestawu z³o¿ysz maksymalnie 3 Marines Kakofonii, wiêc s± nielegalni.
Wiem, bo sam mam ten zestaw. Reszta to boltery, pistolety boltowe i miecze ³añcuchowe.
Ostatnio edytowany przez Kicha (2011-01-07 10:11:34)
Rzezimieszek
Mam takie pytanie: Je¿eli do squadu Berzerków dodam Lorda z mark of khorne, to czy trac± oni zdolno¶æ furious charge?
Berserkerom umiejêtno¶æ pozostaje, ale nie przechodzi ona na Lorda.
Z boxa z Noise'ami da siê z³o¿yæ pe³en squad...
Wpis a propos broni w dexie jest na tyle wype³niony, ¿e je¶li model ma byæ estetyczny, to nie mo¿na na nim zamontowaæ ca³ego uzbrojenia jakie ma wpisane, tak wiêc mo¿na z³o¿yæ oddzia³:
1. Szef na pe³nym wypasie + Blastmaster + WSZYSCY pozostali z Sonic Blasterami (mo¿esz daæ ten jeden blaster na który¶ model ¿eby pokazaæ ¿e maj± te bronie, a reszta mieszana bolter/pistol+ccw)
2. Szef na pe³nym wypasie + Blastmaster + reszta boltery
3. Szef na pe³nym wypasie + Blastmaster + 1 Sonic blaster
itd...
W brew pozorom da siê z tego boxa uciu³aæ co trzeba ale ja popieram dokupienie weapon packa dla dobrego efektu.
Predator to DOBRA inwestycja.
Co do Berków zgadzam siê z przedmówc±.
Dodajmy ¿e Weapon Pack jest opcj± dla kasiastych poniewa¿ kosztuje on 80 z³
Tak siê zastanawiam czy Nurgle Terminator Lord siê dobrze sprawdza...?
Tak z innej beczki - kto¶ poda mi stronê Rulebooka gdzie napisane jest o broniach zatrutych, ja za nic nie mogê tego znale¼æ.
Ostatnio edytowany przez TrebuszeQ (2011-01-08 22:26:15)
Ka¿dy Lord siê dobrze sprawdza. Po prostu s± rzeczy lepsze (Daemon Prince).