Powiem tyle... stary codex możesz odłożyć na półkę i powracać do niego tylko po to, aby poczytać sobie go na dobranoc. Jest tyle zmian, że szok.
Tak jak pisałem, nie ma już latającej Cannoneski, nie ma Inkwizytora, a wszystko ma inva na 5/6+. Czołgi nie zmieniły się za bardzo, ale Penitenty
teraz chodzą jak kurczaki z IG, natomiast Arco-Flagellanci zrobili się fajniejsi. Akty wiary przypisane są do konkretnego oddziału. Oddział Księży działa
na zasadzie oddziału psioników z codexu Gwardii Imperialnej. Loudhailer (czyli te głośniczki) dają przeżuty nieudanych testów wiary, więc jest się z czego
cieszyć! Akty wiary w swojej mechanice bardzo się zmieniły. Resztę radzę doczytać z WD.
Hehe, zaczynam
Windfang napisał:
Powiem tyle... stary codex możesz odłożyć na półkę i powracać do niego tylko po to, aby poczytać sobie go na dobranoc. Jest tyle zmian, że szok.
Tak jak pisałem, nie ma już latającej Cannoneski, nie ma Inkwizytora, a wszystko ma inva na 5/6+. Czołgi nie zmieniły się za bardzo, ale Penitenty
teraz chodzą jak kurczaki z IG, natomiast Arco-Flagellanci zrobili się fajniejsi. Akty wiary przypisane są do konkretnego oddziału. Oddział Księży działa
na zasadzie oddziału psioników z codexu Gwardii Imperialnej. Loudhailer (czyli te głośniczki) dają przeżuty nieudanych testów wiary, więc jest się z czego
cieszyć! Akty wiary w swojej mechanice bardzo się zmieniły. Resztę radzę doczytać z WD.
Gdzie masz tam 5+ inva?
Wczytaj się w zasady ogólne. Nie mam przy sobie tego WD, więc nie odpowiem Ci konkretnie...
Hehe, zaczynam
Wczytałem się wszyscy mają bazowo inva na 6+, a herosi mogą wykupić inva na 4+.
No więc wszystko jasne.
Witam. Mam kilka pytań:
1. Jeśli np. w oddziale Bolterianek znajduje się (BN), to w jaki sposób obydwie jednostki korzystają z działania aktu wiary?
2. Czy tarcza wiary daje dodatkową ochronę na 6+?
3. Tylko w oddziale Bitewnych Sióstr można wykorzystać akt wiary w każdej fazie swojej tury?
4. Co mnie podkusiło by je zbierać?
Pozdrawiam.
Kolejne pytanie. Hmm.. (może ktoś wreszcie odpowie) - pomyślałem sobie, że zamiast kupować oryginalny model Egzora, można by wykorzystać
model tańszy, który się zwie Whirlwind. Odpowiednio pomalować i pododawać emblematy. Warto? Osobiście myślę, że tak. Czekam na waszą opinię...
Forge World wypuścił już podobny model
Czyli myślę że niema przeciwwskazań. Zapłacić 135 złotych, a 220 złotych to też różnica.
220zł? Jak dobrze poszukasz to i za 180 złotych dorwiesz to cacuszko Ja czekam na premię świąteczną, i wiem na co w 100% pójdzie.
Poza tym na internecie wiedziałem kilka ciekawych rozwiązań złożenia SoB, i powiem, że może być gorąco.... spam multi-melt i flamerów.
A mi to się bardzo podoba... szkoda, że większość wykorzystuje "speciale" jak Jackobus czy jak tam było temu szczerbatemu księżulkowi na imię.
Czy Saint Celestine z Seraphim Squadem mogą wejść razem do bitwy na zasadzie rezerw / desantu?
Lukullus napisał:
Czy Saint Celestine z Seraphim Squadem mogą wejść razem do bitwy na zasadzie rezerw / desantu?
Tak, mogą się desantować ponieważ posiadają jump packi.
Słuchajcie, mam dosyć konkretne pytanie dotyczące organizacji armii SoB. Przez lata widziałem na stołach spore oddziały Storm Trooperów, a dzisiaj jak przeglądałem codex, to nigdzie ich nie mogłem znaleźć. Czyżby wszyscy posiadający metalowe modele ST, mogli je sobie obecnie postawić na półkę bo są już niewystawialne po stronie SoB?
Tak. Nowy codex wywrócił armie WH do góry nogami. To boli, bo było wiele sposobów złożenia armii dość ciekawie. Miałem koncepcje na Priestach i Inkwizytorach, no ale to niestety przepadło. No i koniec z sojuszami (tak samo jak u starych DH). Teraz bardziej SoB przypominają SM'y.