Naprawdê s± tani, a bardzo Ci siê przydadz±.
Za³o¿y³em ten temat poniewa¿ jestem ciekaw waszych opinii na temat tej jak¿e egzotycznej armii. Chyba najbardziej odsuniêta na bok armia od razu po TK. Jak sprawdzi³a by siê w 8ed? Bo chyba jak wszyscy dobrze pamiêtamy w 7ed nie by³o tutaj rewelacji.
Ale ¿eby nie by³o tylko o liczbach... czy podobaj± siê wam figurki OK? Bo mi bardzo
Mi w ogóle figurki siê nie podobaj±. Mo¿e jedna czy dwie, ale co do zasady to s± niefajne.
Moim zdaniem figurki Ogrów s± ³adne i klimatyczne. Poza nogami u Bulls'ów, które dziwnie wygl±daj±. Jeszcze Yeti, Gnoblars, Ironguts i Gorger to fajni kolesie (z wygl±du). Ta armia jest odsuniêta, ale klimatyczna. Ten motyw jest ¶wie¿y i to nastêpna zaleta tej armii.
Figurki ¶wietne. Co do grywalno¶ci, to moim zdaniem ogry dzia³aj±, ale to tylko teoretyzowanie - chêtnie bym zagra³ nimi/ z nimi. Ale nie na proxach, dlatego raczej moja wola siê nie spe³ni .
Andrew napisał:
A gra³e¶ przeciwko nim?
Nie dlatego nie wypowiadam siê na temat gry armi±
Maj± Gut Magic Wszystkie czary wchodz± na 3+, je¶li chc± rzuciæ ten sam czar jeszcze raz (a mog±), to koszt zwiêksza siê o 3 (6+, 9+ itd.). G³ównie s± to wspomagajki typu +1 T, S, stubborn czy te¿ regenka na oddzia³.
Prawa Rêka
Figurki s± brzydkie wg mnie. W 7ed gra³o siê strasznie i przera¼liwie, teraz jest lepiej ale istnieje szansa na trafienie na co¶ z czym¶ sobie po prostu nie radz±.
Ostrza³ je boli, straci³y na TLOS'ie. No i z inicjatyw± te¿ u nich nie za dobrze a jakie¶ mega wytrzyma³e nie s±.
Jeszcze mia³y jakie¶ dziwne ograniczenia kompozycyjne ale nie wiem czy dalej maj±. Jak zobaczy³em erraty do errat to zrezygnowa³em z bycia na bie¿±co.
CZY TO PRAWDA ,¯E OGRY TO NAJS£ABSZA ARMIA HMM
Nie koniecznie poniewa¿ ostatnio wyszed³ nowy dodatek a to trochê zamiesza³o i ulepszy³o armiê ogrów ale przed tym dodatkiem to tak wszêdzie czyta³em ¿e jest najgorsza
Ostatnio edytowany przez loboba (2011-10-04 18:51:02)
Móg³by kosiæ trawniki w Obi
ostatnio do³o¿y³em im 19:1 ale kole¶ nie mia³ nic z nowych, za to widzia³em mamuta na ¿ywo wgl kole¶ mia³ wiêkszo¶æ armii w konnicy
Lords:
Tyrant [Armor of fortune [+5 ward, heavy armor], Great Weapon] 254
Slaughtermaster [2x dispell scroll, lvl 4] 335
Core:
16xIronguts [SB, Bellowe] 708
Special Units:
6xMournfang Cavalry [SB, Heavy Armor, Great Weapons, Dragonhide Banner] 508
Ironblaster 170
Ironblaster 170
Ironblaster 170
4xSabretusk Pack 84
-------------------
1196
Co o tym s±dzicie?
Wiem ¿e grasz w 40 a nie w batla ale
jako¶ po w³o¿eniu tego do armybuildera to wysz³o mi 2745 pkt a nie 1196 bez tak zwanych sabretusk Pack czym kolwiek jest bo nie mog³em tego znale¼æ w armybuilderze. po za tym w barttlu nie wolno dublowaæ magicznych przedmiotów a tu pojawi³ siê 2x dispel scroll. Lordów masz przekroczonych o ponad 350 pkt no chyba ¿e jednak rozpiska jest na 2745pkt czy co¶ ale wtedy trochê za ma³o core.
Po za tym hmm powiniene¶ wpisaæ który regiment ma jakie wyposa¿enie, czy ma muzyka, sztandar wielk± broñ czy inne zabawki.
Natomiast je¶li chodzi o potencja³ rospiski to niestety nie znam siê na ograch ca³kowicie sry.
Ostatnio edytowany przez siwy2150 (2013-07-13 11:44:29)