Vampyrz wyzwa³ Gray Seera na pojedynek. Seer mê¿nie odmówi³ i poszed³ na ty³. Kiedy wraca na przód? Czy wraca odrazu na pocz±tku kolejnej tury - mo¿e czarowaæ, czy ca³± walkê tam siedzi czy kiedy... ? ^^
Czy przy zdejmowaniu modeli od strzelania/magii, w przypadku kiedy posiadaj± tylko 1 szereg, trzeba zdejmowaæ je po równo z boków?
No i pytanie co do maksymalizacji.
Czy je¶li oddzia³ czerwony szar¿uje i nie mo¿e siê tak wykrêciæ ¿eby wszyscy byli w walce to po dostawieniu do przeciwnika "przesuwa" siê w bok ¿eby ca³a 5 bra³a udzia³ w walce? Czy maksymalizacja jest tylko w czasie skrêtów w szar¿y.
I je¶li mo¿e siê przesun±æ w bok ¿eby ca³a 5 siê bi³a, to w wypadku kiedy blokuje go jaki¶ teren, ja siê przesuwam w bok ¿eby zmaksymalizowaæ siê do niego?
I je¶li tak a nie inaczej to gdzie mo¿na to znale¼æ w dzienniku ustaw -.-?
Ka¿dy gra inaczej i mnie (i moje kminy) co¶ od tego trafia o.o
Odpowiem co wiem, ewentualnie co mi siê wydaje
Je¿eli model po pojedynku poszed³ do ty³u to raczej wraca w nastêpnej turze. RB mówi, ¿e w przypadku odrzucenia, postaæ nie mo¿e atakowaæ w TEJ turze, wiêc wychodzi na to, ¿e w nastêpnej ju¿ normalnie funkcjonuje
Przy strzelaniu i magii zawsze ¶ci±gasz równo z obu stron.
Co do szar¿, aby zaszar¿owaæ musisz wykonaæ legalny ruch. Przesuwanie jednostek w bok po domkniêciu szar¿y legalne nie jest. Dopiero w nastêpnej turze je¿eli wygra³e¶ mo¿esz siê zreformowaæ w celu zwiêkszenia ilo¶ci modeli w styku. Je¿eli przegra³e¶, reform jest po zdaniu liderki obni¿onej o wynik walki. Nie mo¿na jednak wy³±czyæ ¿adnego modelu z walki.
Ostatnio edytowany przez Twister (2014-01-26 18:01:00)
Je¶li wraca w nastêpnej turze, czyli by wynika³o ¿e mo¿e czarowaæ. Pytanie czy tak na 100% jest i czy np. nie wraca w kolejnej MOJEJ turze?
Wraca w nastêpnej turze w której jest mo¿liwo¶æ wyzwania na pojedynek - nie mo¿esz mieæ "odmówionych" dwóch z ty³u, czyli wraca w nastêpnej fazie CC, niewa¿ne czyjej.
W sumie to chyba wszystko poza walk± w CC. Wydaje mi siê te¿, ¿e jest liczony jak by by³ w walce je¶li chodzi o rzucanie czarów które z walki rzucane byæ nie mog± (MM). Dodatkowo nie rozdaje swojego Ld