Po sromotnej klêsce nieudacznych zauszników Archaona, si³y chaosu, z³a i destrukcji chc± siê odgry¼æ
14.30 do 19.00 Format Open (z zachowaniem kompozycji podrêcznikowych - maks 50 lord, maks 50% hero, min 25% core etc.)
Propozycja minimalnych ograniczeñ:
- Maks jedna taka sama armia na stronê.
- W miarê mo¿liwo¶ci zakaz dublowania przedmiotów magicznych (przede wszystkim DScrolle).
- W miarê mo¿liwo¶ci maks bohaterów imiennych z ET (ale niekoniecznie na statystykach z ET - np. VC niech sobie wezm± Nahasha, ale niekoniecznie Motha-Nagash-Faka ET)
- W miarê mo¿liwo¶ci maks armii pomalowane
Ilo¶æ graczy dowolna, ilo¶æ punktów na strone 7-9k dzielone przez uczestników. Chêtni:
Bombaj DoCh
Junior O&G
Sas chêtny, tyle, ¿e dopiero od 16:30/17 bêdê wolny (zajêcia).
Edytka: bêdê .
Ostatnio edytowany przez Jaaf (2015-04-22 11:58:41)
Elfy i Lizaki kontra Demony i Skaveny. Hej! To brzmi jak bitwa o Lustriê i Nagaroth. Chaos od pó³nocy zderza siê z DElfami a skaveny napieraj± od spodu zmiennocieplnych. Gites.
Mo¿e uda siê drukn±æ jak±¶ mapkê i zaznaczaæ,gdzie toczymy bitwy i która strona wygrywa.
Hej ch³opaki, gdzie toczyli¶my bataliê wcze¶niej? Du¿o Krasi, O&G i HElfy kontra Chaos United, Jakie¶ góry krañca ¶wiata? Ja³owa Kraina?
Morze guttersów i heja!
Bombaju, zakre¶l mi co¶. Czy BSB sojusznika dzia³a na moje jednostki? Czy rzucamy czary swoich sojuszników (np. mogê rzuciæ 13stkê na Twoich putridów ¿eby przyzwaæ elitarny oddzia³ clanratów? XD)
Ile pkt? Jakie ograniczenia? Rozumiem bez imiennych?
Ostatnio edytowany przez Jaaf (2015-04-23 11:19:59)
cytat z siebie samego
14.30 do 19.00 Format Open (z zachowaniem kompozycji podrêcznikowych - maks 50 lord, maks 50% hero, min 25% core etc.)
Propozycja minimalnych ograniczeñ:
- Maks jedna taka sama armia na stronê.
- W miarê mo¿liwo¶ci zakaz dublowania przedmiotów magicznych (przede wszystkim DScrolle).
- W miarê mo¿liwo¶ci maks bohaterów imiennych z ET (ale niekoniecznie na statystykach z ET - np. VC niech sobie wezm± Nahasha, ale niekoniecznie Motha-Nagash-Faka ET)
- W miarê mo¿liwo¶ci maks armii pomalowane
Wiêc maks bohaterów imiennych Tak, we¼ imiennego vermin lorda A jak. Czemu nie, kto skavenom zabroni.
BSB i Genera³ dzia³aj± tylko na swoje oddzia³y. Na potrzeby czarów i strzelania itp. traktujemy wszystkie jednostki sojusznika jako sprzymierzone. Czyli rzucisz na mnie czar je¿eli w opisie jest friendly lub ally lub your itp, ale nie rzucisz je¿eli jest napisane, ¿e Skaven albo "from armybook skaven".
Wstêpnie widzia³bym to +/- tak:
Bombaj 2999 tysie Doch Jaaf 2999 tysie Sk -
Twister 2500 tysie Delfy, Pinka 2500 tysie Jaszczury, Junior ok 1000 w O&G.
Albo mo¿e jeszcze wiêksze? Tylko ¿eby w 4h zd±¿yæ ...
Mam przynie¶æ dla Twistera zegar szachowy? Strasznie staluje
Kurde, 3 magów...? Verminlorda, seera na dzwonku i thanquola? W sumie mia³bym ka¿dy czar... Na ile kostek czarujemy?
Ostatnio edytowany przez Jaaf (2015-04-23 15:12:25)
nie ma sensu nastawiaæ siê na magiê, za ³atwo siê j± blokuje przy takiej ilo¶ci magów. Chyba tylko bestie z herdstonem, demony ze spamem horrorów lub tomby z kaszkietem i hierotytanem mog³yby siê przebiæ. jak grali¶my poprzednio to jedyne czary jakie wesz³y to by³y IFki.
Raczej stawia³bym na weso³e mordobicie
No to chyba lypa... je¶li tylko ja i Bombaj... to co, fanowska bitwa czy sobie darujemy Bombaju?
Niezale¿nie kto i o której bêdzie dzisiaj mamy zarezerwowan± salê 207, a nie 210. Potwierdzisz Suchar?