Jak mia³by¶ wybieraæ miedzy tyrkami a IG to radzi³bym IG najlepsze czo³gi w grze jak by nie patrzy³ tanie a poprostu miot±ce wszystko piechota ¶rednia choæ nie najgorsza (nie wiem czemu sie przyje³o ale pewnie dla tego ¿e przegrywaj± w strzelaniu i combacie ze smurfami)
ja wybra³em eldar
ja wybra³em eldar
Gość
Witajcie.
Mam zagwozdkê dotycz±c± wyboru wojska i jak s±dzê dobrze trafi³em. Chcia³bym aby¶cie pomogli mi dokonaæ wyboru pomiêdzy Tyranidami a CSM. Do Tyrków ci±gnie mnie Mawloc/Trygon i ich wygl±d (Tak ogl±da³em Obcego i podoba³ mi siê ^^) a do Chaosu natomiast przyci±ga mnie ich przyzywanie demonów i ca³kiem ciekawe uzbrojenie... Jednak wyboru mo¿ecie pomóc mi dokonaæ na ró¿nych polach np. pod wzglêdem malowania, uzbrojenia i tym podobnych. Niecierpliwie oczekujê na odpowied¼
Tib (Go¶æ)
Co do przyzywanych demonów to z tego co s³ysza³em to strasznie cienkie. No, ale ogólnie chaos mocny, bardzo mocny bym powiedzia³, ze wzglêdu na plagusy, khorniki, oblity i inne bajery typu deamon prince [to jest HQ nie przyzwany demon]. Maluje siê jak SM-ów, tylko gdzieniegdzie trzeba zwróciæ uwagê na "uroki" chaosu, czyli spaczenia, mutacje itp. Natomiast Tyrki s± po prostu super. Bardzo ³adne modele [w mojej ocenie], du¿y wachlarz jednostek [z których niestety kilka ustawieñ jest tylko dobrych] no i liczebno¶æ armii równa lub nawet wiêksza od Orków... Ale ta liczebno¶æ mo¿e byæ przeszkod±, jak nie masz zbyt du¿o kasy do rozporz±dzenia.
Mój bliski znajomy ma dylemat co do wyboru armii jest pocz±tkuj±cym graczem (w³a¶ciwie zaczyna) i zastanawia siê pomiêdzy tyrkami a tau. W tau pasuje mu styl walki a w tyrkach figurki. Pytam siê Was bo sam nie umiem mu pomóc!
Tau... je¿eli jest on w stanie znie¶æ to ci±g³e uciekanie przed przeciwnikiem, no to niech gra. Ja osobi¶cie nie wybra³bym na pocz±tek Tau. S± trudni do prowadzenia. A z mojego stanowiska to:
[Cicha Sugestia mode on] Dorad¼ mu Orków... [Cicha Sugestia mode off]
Wiesz ja gram orkami ale spróbujê a mo¿e ig, oni te¿ mu siê podobaj± ale problem z kas± w ig musisz wystawiæ mnóstwo drogich (pln) zabawek.
IG to te¿ jedna z najtrudniejszych do malowania frakcji (Przynajmniej dla mnie),a najgorsze s± twarze.
Twarze?! Jak dla mnie s± proste ale ok. Nie wiem nie wiem polecê mu chyba tau bo denerwuj± mnie tyrki nie podoba mi siê ta armia!!!!!!!!
Chodzi o ludzkie twarze. One s± zdecydowanie mniejsze od ogromnych orczych ³bów, które s± do¶æ proste w malowaniu. Twarz cz³owieka o ile pamiêtam jest jak twarz grota, tylko znacznie wiêcej szczegó³ów. PRZESRANE!
Co do Tau, to nie bêdziesz mia³ w takim razie problemów z wygraniem, jako Evil Sunz
Tym siê te¿ kierowa³em jak by wybra³ tyrków to mia³bym problem a tak w ogóle to orientuje siê kto¶ kiedy bêdzi kodexs tau pl?
Prêdzej wyjdzie nowy dex do nich i z tego co s³ychaæ na necie to ju¿ niebawem...
To super mo¿e przy okazji wydadz± te¿ orków pl!