Ogłoszenie

Witamy na Forum "Rycerze y Kupcy"!

Linki:

- Regulamin Forum
- Dzielnica Mieszkalna (Przedstaw się tam koniecznie!)
---> -AKTUALNE SPOTKANIE KLUBU <---
- Administracja Forum
- Giełda Forumowa

#181 2011-09-15 23:25:54

Alpharius

Szpaner

Punktów :   -4 
Armia w W40: Chaos Night Lords, Grey Knight

Re: Wybór armii

Jak miałbyś wybierać miedzy tyrkami a IG to radziłbym IG najlepsze czołgi w grze jak by nie patrzył tanie a poprostu miotące wszystko piechota średnia choć nie najgorsza (nie wiem czemu sie przyjeło ale pewnie dla tego że przegrywają w strzelaniu i combacie ze smurfami)

#182 2011-09-16 05:36:59

Asafir

Zbanowany

Punktów :   -5 
Armia w W40: Szarzy Rycerze, Necroni

A Tyrki ogromne monstra

Szarzy Rycerze to niezwykły zakon...
A Necroni niezwykła rasa...

#183 2011-10-01 19:43:26

sigmar1

Zbanowany

Armia w WFB: the Empire i Tomb king
Armia w W40: edar

ja wybrałem eldar

_________§§_______§§§§§§§§__§§§______________
__________§§§______§§§§______§§§______________
_§§________§§§_____§§§§______§§§______§§______
§§§§_______§§§_____§§§§§§§___§§§____§§§§______
§§§§________§§§____§§§§§§§____§§§_§§§§§_______
_§§§§___§§§§§§§§___§§§§_______§§§§§§§_________
__§§§§§§§§§§§§§§§__§§§§_______§§§§§___________
___§§§§§§§____§§§§_§§§§§§§§___§§§_____________
___§§§§________§§§_§§§§§§§§__§§§______________
____§§§§________§§__________§§§_______________
_____§§§§__________________§§_________________

#184 2011-10-01 19:44:42

sigmar1

Zbanowany

Armia w WFB: the Empire i Tomb king
Armia w W40: edar

ja wybrałem eldar

_________§§_______§§§§§§§§__§§§______________
__________§§§______§§§§______§§§______________
_§§________§§§_____§§§§______§§§______§§______
§§§§_______§§§_____§§§§§§§___§§§____§§§§______
§§§§________§§§____§§§§§§§____§§§_§§§§§_______
_§§§§___§§§§§§§§___§§§§_______§§§§§§§_________
__§§§§§§§§§§§§§§§__§§§§_______§§§§§___________
___§§§§§§§____§§§§_§§§§§§§§___§§§_____________
___§§§§________§§§_§§§§§§§§__§§§______________
____§§§§________§§__________§§§_______________
_____§§§§__________________§§_________________

#185 2011-12-26 08:25:21

Tib

Gość

Witajcie.
Mam zagwozdkę dotyczącą wyboru wojska i jak sądzę dobrze trafiłem. Chciałbym abyście pomogli mi dokonać wyboru pomiędzy Tyranidami a CSM. Do Tyrków ciągnie mnie Mawloc/Trygon i ich wygląd (Tak oglądałem Obcego i podobał mi się ^^) a do Chaosu natomiast przyciąga mnie ich przyzywanie demonów i całkiem ciekawe uzbrojenie... Jednak wyboru możecie pomóc mi dokonać na różnych polach np. pod względem malowania, uzbrojenia i tym podobnych. Niecierpliwie oczekuję na odpowiedź
Tib (Gość)

#186 2011-12-26 08:39:55

Gruby

PrzeSPAMny Pisaczyciel

Punktów :   
Armia w W40: Orkz [Evil Sunz]

Co do przyzywanych demonów to z tego co słyszałem to strasznie cienkie. No, ale ogólnie chaos mocny, bardzo mocny bym powiedział, ze względu na plagusy, khorniki, oblity i inne bajery typu deamon prince [to jest HQ nie przyzwany demon]. Maluje się jak SM-ów, tylko gdzieniegdzie trzeba zwrócić uwagę na "uroki" chaosu, czyli spaczenia, mutacje itp. Natomiast Tyrki są po prostu super. Bardzo ładne modele [w mojej ocenie], duży wachlarz jednostek [z których niestety kilka ustawień jest tylko dobrych] no i liczebność armii równa lub nawet większa od Orków... Ale ta liczebność może być przeszkodą, jak nie masz zbyt dużo kasy do rozporządzenia.

http://www.nodiatis.com/pub/19.jpg

Born to Lose - Live to Win

#187 2011-12-26 10:37:27

Aer0810

Szpaner

Punktów :   
Armia w WFB: czsem Lizardman
Armia w W40: orks, DA, CSM

Mój bliski znajomy ma dylemat co do wyboru armii jest początkującym graczem (właściwie zaczyna) i zastanawia się pomiędzy tyrkami a tau. W tau pasuje mu styl walki a w tyrkach figurki. Pytam się Was bo sam nie umiem mu pomóc!

"Orkowie to szczytowe osiągnięci procesu kształtowania ras. Dla nich odwieczne zmagania z losem zakończyły się zwycięstwem. Wykształcili społeczeństwo, któremu obce są obciążenia czy lęki. Jakież may prawo ich osądzać? My, Eldarzy, którzy ponieśliśmy klęskę czy ludzie, którzy są na najlepszej drodze do upadku? A dlaczego? Ponieważ szukaliśmy odpowiedzi na pytania, których Orkowie nawet nie zadali! Mamy przed oczyma kulturę która jest silna, a nazywamy ją prymitywną."

- Uthan Przekorny, eldarski filozof

#188 2011-12-26 11:36:53

Gruby

PrzeSPAMny Pisaczyciel

Punktów :   

Tau... jeżeli jest on w stanie znieść to ciągłe uciekanie przed przeciwnikiem, no to niech gra. Ja osobiście nie wybrałbym na początek Tau. Są trudni do prowadzenia. A z mojego stanowiska to:

[Cicha Sugestia mode on] Doradź mu Orków... [Cicha Sugestia mode off]

#189 2011-12-26 11:59:39

Aer0810

Szpaner

Punktów :   

Wiesz ja gram orkami ale spróbuję a może ig, oni też mu się podobają ale problem z kasą w ig musisz wystawić mnóstwo drogich (pln) zabawek.

"Orkowie to szczytowe osiągnięci procesu kształtowania ras. Dla nich odwieczne zmagania z losem zakończyły się zwycięstwem. Wykształcili społeczeństwo, któremu obce są obciążenia czy lęki. Jakież may prawo ich osądzać? My, Eldarzy, którzy ponieśliśmy klęskę czy ludzie, którzy są na najlepszej drodze do upadku? A dlaczego? Ponieważ szukaliśmy odpowiedzi na pytania, których Orkowie nawet nie zadali! Mamy przed oczyma kulturę która jest silna, a nazywamy ją prymitywną."

#190 2011-12-27 09:42:29

Testar

Już trochę tu siedzi

37984128
Punktów :   
Armia w WFB: Lizardmen
Armia w W40: Orcs lub Tau,sam nie wiem
Armia w LOTR: Może już niedługo...

IG to też jedna z najtrudniejszych do malowania frakcji (Przynajmniej dla mnie),a najgorsze są twarze.

http://i.imgur.com/x3iQo.png

#191 2011-12-27 10:07:46

Aer0810

Szpaner

Punktów :   

Twarze?! Jak dla mnie są proste ale ok. Nie wiem nie wiem polecę mu chyba tau bo denerwują mnie tyrki nie podoba mi się ta armia!!!!!!!!

#192 2011-12-27 10:36:26

Gruby

PrzeSPAMny Pisaczyciel

Punktów :   

Chodzi o ludzkie twarze. One są zdecydowanie mniejsze od ogromnych orczych łbów, które są dość proste w malowaniu. Twarz człowieka o ile pamiętam jest jak twarz grota, tylko znacznie więcej szczegółów. PRZESRANE!
Co do Tau, to nie będziesz miał w takim razie problemów z wygraniem, jako Evil Sunz

#193 2011-12-27 11:11:32

Aer0810

Szpaner

Punktów :   

Tym się też kierowałem jak by wybrał tyrków to miałbym problem a tak w ogóle to orientuje się ktoś kiedy będzi kodexs tau pl?

#194 2011-12-28 13:48:19

Windfang

Długo gra, jeszcze dłużej wałkuje

9452457
Punktów :   
Armia w WFB: Nie dzięki...
Armia w W40: Dark Angels

Prędzej wyjdzie nowy dex do nich i z tego co słychać na necie to już niebawem...

Projekt Dark Angels 4th Company:
HQ:100%   Troops: 43%  FA:0% HS: 75%

http://img507.imageshack.us/img507/3739/pathtoredemption07bp.jpg

#195 2011-12-29 10:59:00

Aer0810

Szpaner

Punktów :   

To super może przy okazji wydadzą też orków pl!

Forum "Rycerze y Kupcy" (c) 2011. Wszelkie prawa zastrzeżone dla gen. Szramy. free counters Free Page Rank Tool

Stopka forum

RSS