Jak miałbyś wybierać miedzy tyrkami a IG to radziłbym IG najlepsze czołgi w grze jak by nie patrzył tanie a poprostu miotące wszystko piechota średnia choć nie najgorsza (nie wiem czemu sie przyjeło ale pewnie dla tego że przegrywają w strzelaniu i combacie ze smurfami)
ja wybrałem eldar
ja wybrałem eldar
Gość
Witajcie.
Mam zagwozdkę dotyczącą wyboru wojska i jak sądzę dobrze trafiłem. Chciałbym abyście pomogli mi dokonać wyboru pomiędzy Tyranidami a CSM. Do Tyrków ciągnie mnie Mawloc/Trygon i ich wygląd (Tak oglądałem Obcego i podobał mi się ^^) a do Chaosu natomiast przyciąga mnie ich przyzywanie demonów i całkiem ciekawe uzbrojenie... Jednak wyboru możecie pomóc mi dokonać na różnych polach np. pod względem malowania, uzbrojenia i tym podobnych. Niecierpliwie oczekuję na odpowiedź
Tib (Gość)
Co do przyzywanych demonów to z tego co słyszałem to strasznie cienkie. No, ale ogólnie chaos mocny, bardzo mocny bym powiedział, ze względu na plagusy, khorniki, oblity i inne bajery typu deamon prince [to jest HQ nie przyzwany demon]. Maluje się jak SM-ów, tylko gdzieniegdzie trzeba zwrócić uwagę na "uroki" chaosu, czyli spaczenia, mutacje itp. Natomiast Tyrki są po prostu super. Bardzo ładne modele [w mojej ocenie], duży wachlarz jednostek [z których niestety kilka ustawień jest tylko dobrych] no i liczebność armii równa lub nawet większa od Orków... Ale ta liczebność może być przeszkodą, jak nie masz zbyt dużo kasy do rozporządzenia.
Mój bliski znajomy ma dylemat co do wyboru armii jest początkującym graczem (właściwie zaczyna) i zastanawia się pomiędzy tyrkami a tau. W tau pasuje mu styl walki a w tyrkach figurki. Pytam się Was bo sam nie umiem mu pomóc!
Tau... jeżeli jest on w stanie znieść to ciągłe uciekanie przed przeciwnikiem, no to niech gra. Ja osobiście nie wybrałbym na początek Tau. Są trudni do prowadzenia. A z mojego stanowiska to:
[Cicha Sugestia mode on] Doradź mu Orków... [Cicha Sugestia mode off]
Wiesz ja gram orkami ale spróbuję a może ig, oni też mu się podobają ale problem z kasą w ig musisz wystawić mnóstwo drogich (pln) zabawek.
IG to też jedna z najtrudniejszych do malowania frakcji (Przynajmniej dla mnie),a najgorsze są twarze.
Twarze?! Jak dla mnie są proste ale ok. Nie wiem nie wiem polecę mu chyba tau bo denerwują mnie tyrki nie podoba mi się ta armia!!!!!!!!
Chodzi o ludzkie twarze. One są zdecydowanie mniejsze od ogromnych orczych łbów, które są dość proste w malowaniu. Twarz człowieka o ile pamiętam jest jak twarz grota, tylko znacznie więcej szczegółów. PRZESRANE!
Co do Tau, to nie będziesz miał w takim razie problemów z wygraniem, jako Evil Sunz
Tym się też kierowałem jak by wybrał tyrków to miałbym problem a tak w ogóle to orientuje się ktoś kiedy będzi kodexs tau pl?
Prędzej wyjdzie nowy dex do nich i z tego co słychać na necie to już niebawem...
To super może przy okazji wydadzą też orków pl!