Weekendowy wysyp nowo¶ci: trollbloodwoa panienka Janissa Stonetide (solos), minionowa bestia Bull Snapper i circlowy sols Reeve Hunter. Z tych trzech modeli tylko trollówka mi siê podoba, aligator wygl±da jak ... aligator, to ju¿ ten Wreastler by³ ciekawszy, natomiast Hunter mhm no jak przy Dr.Arkadiusie ten futrzany ko³nierz by³ do prze³kniêcia tak tutaj zupe³nie nie wiem po co zosta³ dodany.
A na koniec chyba najwiêksza niespodzianka, chocia¿ mo¿na siê jej by³o spodziewaæ: podrêcznik do Minionsów co robi z nich pe³noprawn± 11 frakcjê w tej grze.
£eekend trwa a tu Calaban the Grave Walker drugi warlock do gatormanów, no powiem wam ¿e ten mi siê podoba, taki prawdziwy szaman w dodatku w masce ze ¶winiaka. Swoj± drog± ma te¿ ciekawy opis, mo¿e mieæ ciekawe zdolno¶ci.
Kryszta³owa czaszka zapowiada konfrontacjê z ufo Model bardzo dobrze wyrze¼biony, bêdzie wyró¿nia³ siê na stole.
Nowy czaruj±cy (dos³ownie ) oddzia³ do Legion of Everblight - Nyss Hex Hunters, fajny tylko czemu a¿ 10 ch³opa, moi druidzi wystêpuj± tylko w szóstkê, no w siedmiu jak dojdzie Overseer
Na blogu Lost Hemisphere pojawi³a siê recenzja ze zdjêciami nowych plastikowych casterów Sorscha i Stryker oraz Deneghra i Kreoss. Jak dla mnie wygl±daj± bardzo dobrze i znowu zapragn±³em zakupiæ starter do Khadoru
Minioni rosn± w si³ê Ironback Spitter taki mi³y ¿ó³wik, pewnie ze 20 ARM-a minimum
Jeszcze nowy oddzia³ Trollkin Sluggers, taki trochê ni z gruszki ni pietruszki, wygl±d nawet dosyæ dosyæ ale karabiny maszynowe w Hordach Co prawda trolle maj± tego wiêcej, Kapitan Gunnbjorn, Scattergunners, Troll Blitzer ale generalnie trochê rozdrabnia to t± frakcjê, chocia¿ zawsze w razie czego nie trzeba siê przenosiæ do innych frakcji jak siê zapragnie czego¶ bardziej "nowoczesnego"
Po ma³ym przestoju my¶lê ¿e czas ponownie siê trochê zacz±æ udzielaæ na tym podforum. Z takich lokalnych nowo¶ci, to jest mi znany trzeci przypadek gracza z figurkami w Czêstochowie fajnie, bo w koñcu bêdzie jakie¶ urozmaicenia w przeciwnikach A co tam w PP piszczy, nowy rok to i nowe zasady Steamroller 2011. Jest kilka ciekawych nowo¶ci, nowe grupy scenariuszy i bardzo wa¿na zmiana odno¶nie punktowania scenariuszy teraz zaczyna siê ona od drugiej tury drugiego gracza, a nie od drugiej tury pierwszego, w ten sposób obaj gracze maj± szansê wykonaæ dwie tury zanim zacznie siê rozgrywaæ scenariusz. W 2011 nowo¶ci± ma byæ tak¿e dodatek do Warmachine o nazwie "Wrath", a w nim poza nowymi warcasterami nowo¶æ w postaci pojazdów bojowych. Na razie poza Gun Carriage do Khadoru s± tylko pokazane concept arty, chocia¿ i one daj± pewne wyobra¿enie jak bêd± wygl±da³y modele i tak kolejno Cryx dostanie Wraith Engine, Retribution of Scyrah - Arcantrik Force Generator (cokolwiek to jest ), Cygnar - Storm Strider i Menoth Vessel of Judgement - tutaj ma³a dygresja bo polscy gracze spodziewali siê polskiego akcentu w postaci "Aragorna ze ¦wiebodzina", no niestety to siê nie uda³o ale za to jest nasz Pudzian
ja z checia bym zobaczyl poniewaz mam ochote sie wkrecic . swego czasu mialem legion do hordy ale niebylo gdzie grac i tak sprzedalem ale gralo sie bardzo przyjemnie
Jeszcze taki ³adny character unit do Legion of Eveblight Blackfrost Shard.
Co siê tyczy pokazów to mo¿e siê komu¶ bêdzie chcia³o, ja w ka¿dym razie nie zamierzam braæ udzia³u w takim przedstawieniu.
Dzi¶ PP pokaza³o plastik kity moich ukochanych Warpwolfów : Pureblood Warpwolf, Stalker Warpwolf i Feral Warpwolf. Ca³kiem przyzwoicie wygl±daj±, chyba sobie nawet kupiê jedn taki zestawik bo mi Stalkera brakuje, ale chyba przyklejê mu g³owê od Ferala, bo ta oryginalna taka ³ysa (dos³ownie).
Po zestawie startowym do Warmachine, nadszed³ czas na nowe plastiki do Hord, starter dla dwóch graczy zawiera modele dla Legion of Everblight i Circle Orboros. Zestawik nawet ciekawy, szkoda tylko ¿e przy przej¶ciu na plastik nie zmienili niektórych rze¼b. Wiem ¿e chodzi g³ównie o koszty ale mogli siê pokusiæ chocia¿ o multipartowe wykonanie oddzia³u Warpborn Skinwalkerów - wygl±da to jak kopiowanie wczesnego Finecasta od GW, czyli ten sam model tylko z innego materia³u.
Oto g³ówna przyczyna czemu nie podobaj± mi siê Colossale i Gargantuany - Gargantuan dla Circla czyli Woldwrath. Nawet je¶li bêdzie mia³ dobre staty i umiejêtno¶ci to nic go nie uratuje w moich oczach, nawet je¶li posiadanie "koby³y" bêdzie nieodzowne do grania turniejowego. Pozosta³e z pokazanych "wielkoludów" s± nawet przyjemne taki na przyk³ad trollowy Mountain KIng albo khadorski Conquest.
Filmowy Insider od PP z zapowiedziami z dodatku Gargantuans. Fajnie siê go¶cie jaraj± tym nowym stuffem
Ostatni Colossal jaki siê pojawi³ to najemniczy Galleon (polecam obejrzeæ obrotówkê). Jest ¶liczny chocia¿ ma dwie wady: jest drogi i nie gram Mercami Jestem ciekaw czy to tylko ze wzglêdu na skalê, ale uda³o siê go¶ciom z PP wsadziæ sporo fajnych patentów w model, na przyk³ad trójz±b na ³añcuchu wygl±da fachowo albo armaty w korpusie wygl±daj± jak na starych okrêtach.