Witam,
temat powsta³, aby¶my dzielili siê swoimi do¶wiadczeniami z bitew oraz przemy¶leñ odno¶nie Naszych armii.
Ja po wczorajszym pojedynku z Andrewem stwierdzam, i¿ podstawk± do Cygnaru da siê co¶ ugraæ, i to mocno. Stryker jest uniwersalnym warcasterem i mocno wspiera nasz± armiê. Charger- bez dwóch zdañ rewelacja, mo¿na nim takie casterkillery waliæ, ¿e hoho Lancer jest przydatnym jackiem z bardzo przykr± dla przeciwnika zdolno¶ci± niszczenia cortexu I do tego wszystkiego Ironclad, czyli najzwyczajniejszy heavyjack, którego i tak by¶my potrzebowali Grali¶my na 15 punktów, wiêc doda³em sobie jeszcze sk³ad mechaników i Gun Mage Captain Adept'a. O mechanikach siê nie wypowiem, bo nie mieli roboty, ale za to Gun Mage ¶wietnie biega po flance i dra¿ni przeciwnika.
Ja generalnie mam zamiar z³o¿yæ rozpiskê na strzelaniu, czy to da radê to nie wiem, na razie na 15 punktów mam podstawkê czyli bardzo dobrego Chargera ze swoim Power Shotem (czyli za 1 focus dopalamy od razu atak i obra¿enia) oraz 13th Gun Mage Strike Team czyli trójka wspania³ych rewolwerowców. Dalej to ju¿ siê zobaczy, chocia¿ pewna jest zmiana castera na Haleykê bo ona bardziej dopala strzelanie, oraz Jacki z dzia³ami takie jak Hunter i Defender. A jak to bêdzie dzia³aæ to zobaczymy jak zagram
Stryker mo¿e Ci pomóc w ciê¿kiej chwili, gdy jednak przeciwnik dojdzie do Ciebie
W ciê¿kiej chwili to musz± najpierw doj¶æ, nie wiem czy patrzy³e¶ jaki ma feat epic Haley.
Strzelaj sobie strzelaj, po³owa Cryxu ma stealtha To jeszcze ja siê podzielê moimi spostrze¿eniami. Ulubionym moim casterem jest Deneghra, jest to te¿ moim zdaniem jeden z tych ludzików co mog± wkurzyæ najbardziej gdy¿ w zasadzie obni¿a wszystko co siê da, a to nigdy nie jest przyjemne. ¦wietnie z ni± siê komponuje mój absolutnie ulubiony ¿o³nierz Pistol Wraith (dodatkowo ¶wietny model). Tylko niestety jest to do¶æ ryzykowna gra, bo jak nie wejdzie jeden rzut to kichus maximus. Problem z Cryxem jest natomiast nastêpuj±cy. Brak ciê¿kich rzeczy, to jest chyba najl¿ejsza armia w Warmaszynie i jest to do¶æ niefajne, ale za to wszystko jest do¶æ szybkie i ma du¿o defa.
Po³owa to szumnie powiedziane Powiem Ci tak- spraye mog± grzaæ po stealth'ie
Spraye maj± przewa¿nie 8" zasiêgu czyli i tak niedu¿o.
Wystarczaj±co moim zdaniem
Wiesz... jak podejdziesz na 5" to i tak ju¿ mo¿esz strzelaæ do stealtha, wiêc nie specjalna ta ró¿nica
Hmmm... te¿ prawda Ale w Cygnarze jest bardzo du¿o modeli, którym nie przeszkadza Stealth (np. Gun Magowie )
Jak ja nie Ciepiê Cryxu. Jak ta armia wkurza. Stealth to ma³y piku¶ w porównaniu do tego co ta armia potrafi
Ostatnio edytowany przez Andrew (2010-08-09 20:47:16)
Z ka¿dym da siê graæ Ale to prawda, Cryx dra¿ni... Gun Magowie siê przydadz± przy Haleyce, dodatkowy strza³ przy niwelacji Stealth'a zdzia³a cuda
Nie¶miertelni zealoci- wpadasz przed twarz, rzucasz granaty i uruchamiasz krzy¿ Stoisz przed przeciwnikiem, a on nie mo¿e Ciê ruszyæ I spróbuj zagraæ sobie na Feorze, zobaczysz, ¿e bêdzie Ci siê przyjemnie gra³o
Kolejnym razem to ja chcia³bym wypróbowaæ Hierarch Severiusa do tgo jakie¶ 2mocne Jacki i w³a¶nie dru¿ynê zealotów z Monolithem