Witam,
temat powstał, abyśmy dzielili się swoimi doświadczeniami z bitew oraz przemyśleń odnośnie Naszych armii.
Ja po wczorajszym pojedynku z Andrewem stwierdzam, iż podstawką do Cygnaru da się coś ugrać, i to mocno. Stryker jest uniwersalnym warcasterem i mocno wspiera naszą armię. Charger- bez dwóch zdań rewelacja, można nim takie casterkillery walić, że hoho Lancer jest przydatnym jackiem z bardzo przykrą dla przeciwnika zdolnością niszczenia cortexu I do tego wszystkiego Ironclad, czyli najzwyczajniejszy heavyjack, którego i tak byśmy potrzebowali Graliśmy na 15 punktów, więc dodałem sobie jeszcze skład mechaników i Gun Mage Captain Adept'a. O mechanikach się nie wypowiem, bo nie mieli roboty, ale za to Gun Mage świetnie biega po flance i drażni przeciwnika.
Ja generalnie mam zamiar złożyć rozpiskę na strzelaniu, czy to da radę to nie wiem, na razie na 15 punktów mam podstawkę czyli bardzo dobrego Chargera ze swoim Power Shotem (czyli za 1 focus dopalamy od razu atak i obrażenia) oraz 13th Gun Mage Strike Team czyli trójka wspaniałych rewolwerowców. Dalej to już się zobaczy, chociaż pewna jest zmiana castera na Haleykę bo ona bardziej dopala strzelanie, oraz Jacki z działami takie jak Hunter i Defender. A jak to będzie działać to zobaczymy jak zagram
Stryker może Ci pomóc w ciężkiej chwili, gdy jednak przeciwnik dojdzie do Ciebie
W ciężkiej chwili to muszą najpierw dojść, nie wiem czy patrzyłeś jaki ma feat epic Haley.
Strzelaj sobie strzelaj, połowa Cryxu ma stealtha To jeszcze ja się podzielę moimi spostrzeżeniami. Ulubionym moim casterem jest Deneghra, jest to też moim zdaniem jeden z tych ludzików co mogą wkurzyć najbardziej gdyż w zasadzie obniża wszystko co się da, a to nigdy nie jest przyjemne. Świetnie z nią się komponuje mój absolutnie ulubiony żołnierz Pistol Wraith (dodatkowo świetny model). Tylko niestety jest to dość ryzykowna gra, bo jak nie wejdzie jeden rzut to kichus maximus. Problem z Cryxem jest natomiast następujący. Brak ciężkich rzeczy, to jest chyba najlżejsza armia w Warmaszynie i jest to dość niefajne, ale za to wszystko jest dość szybkie i ma dużo defa.
Połowa to szumnie powiedziane Powiem Ci tak- spraye mogą grzać po stealth'ie
Spraye mają przeważnie 8" zasięgu czyli i tak niedużo.
Wystarczająco moim zdaniem
Wiesz... jak podejdziesz na 5" to i tak już możesz strzelać do stealtha, więc nie specjalna ta różnica
Hmmm... też prawda Ale w Cygnarze jest bardzo dużo modeli, którym nie przeszkadza Stealth (np. Gun Magowie )
Jak ja nie Ciepię Cryxu. Jak ta armia wkurza. Stealth to mały pikuś w porównaniu do tego co ta armia potrafi
Ostatnio edytowany przez Andrew (2010-08-09 20:47:16)
Z każdym da się grać Ale to prawda, Cryx drażni... Gun Magowie się przydadzą przy Haleyce, dodatkowy strzał przy niwelacji Stealth'a zdziała cuda
Nieśmiertelni zealoci- wpadasz przed twarz, rzucasz granaty i uruchamiasz krzyż Stoisz przed przeciwnikiem, a on nie może Cię ruszyć I spróbuj zagrać sobie na Feorze, zobaczysz, że będzie Ci się przyjemnie grało
Kolejnym razem to ja chciałbym wypróbować Hierarch Severiusa do tgo jakieś 2mocne Jacki i właśnie drużynę zealotów z Monolithem