Troszkê ¼le zinterpretowa³e¶ odpowiedzi Marjanie, otó¿ obra¿enia z AOE je¶li trafi± to zawsze cel otrzymuje direct hit czyli obra¿enia 2k6 + POW ataku, natomiast pozosta³e modele które s± objête templatk±, nawet czê¶ciowo otrzymuj± z blasta wiêc tylko 2k6 + 1/2 POW. Natomiast je¶li zniesie atak AOE, niezale¿nie czy magiczny czy zwyk³y to wszystkie modele traktuje siê jak by dosta³y z blasta czyli 2k6 + 1/2 POW i nikt nie dostaje direct hita.
Ale o to mi chodzi³o Po prostu my¶la³em, ¿e po bla¶cie i tak trzeba rzucaæ na hita przykrytych oddzia³ów
Czy atak "z bañki" powala na ziemiê ? Headbutt, jako¶ tak.
Oczywi¶cie O to w tym ataku chodzi
Mam pytanie odno¶nie pewnej Trollowej jednoski - Caber Trowersów. Na karcie pod "Weapons" widnieje tylko i wy³±cznie "Caber" x1 Czy to oznacza ¿e je¶li raz rzuce to wiecej nie moge ? Czyli co mi pozostanie po rzucie ? Z pi±chy ?
Caber Thrower jest Unit Attachmentem, czyli dokupujesz go do istniej±cego oddzia³u Kriel Warriorsów. Caber nie ma zasiêgu, wiêc jest broni± do walki wrêcz. 1x oznacza, ¿e wykonujesz t± jednostk± jeden atak.
A ja mam pytanie jak dzia³a kawaleria. Czy w szar¿y tratuje mniejsze podstawki?
Oczywi¶cie nie na 100% ale, kawaleria generalnie w czasie szar¿y mo¿e przeje¿d¿aæ przez modele o mniejszych podstawkach, wtedy rozdaje im impakty, ale tylko je¶li ruszy siê 3 lub wiêcej cali. Impakty to nic innego jak atak wierzchowca wiêc wygl±da to tak ¿e jadê w kierunku celu szar¿y, je¶li napotkam po drodze co¶ z mniejsz± podstawk± to siê zatrzymuj± i je¶li by³ to ruch >=3" to atakuje wierzchowcem wszystkie modele w zasiêgu "kopyt" wierzchowca, jak ju¿ rozstrzygnie te ataki to jedzie dalej, mo¿e ponownie zadaæ impakty ale nadal musi siê ruszyæ >=3" od ostatniego postoju, je¶li jednak w którym¶ momencie poruszy siê <3" to musi siê zatrzymaæ na tym modelu, Teraz nie wiem co dalej bo jest co¶ takiego, ¿e je¶li na koniec szar¿y, model który by³ celem szar¿y nie jest w zasiêgu broni to szar¿a siê nie powiod³a. Z tego by wynika³o ¿e model siê zatrzymuje i nic ju¿ nie robi, ale tego nie jestem ju¿ pewien.
Prawa Rêka
Co daje unstopable damge ? Bo nie mogê znale¼æ.
Czyja to jest zasada?
Prawa Rêka
Obawiam siê po prostu, ¿e zatraci³em umiejêtno¶æ czytania. Uznajmy, ¿e nie by³o pytania xD
czy model mo¿e mieæ na sobie dwa ró¿ne upkeepy? i czy mo¿na u¿yæ dwa razy tego samego upkeepa na turê?
Oddzia³/model mo¿e mieæ na sobie po jednym upkeepie Twoim i przeciwnika. Mo¿esz rzuciæ dwa razy tego samego upkeepa na ró¿ne oddzia³y.
Marjan napisał:
Mo¿esz rzuciæ dwa razy tego samego upkeepa na ró¿ne oddzia³y.
Nie mo¿esz. Znaczy mo¿esz ale je¶li robi to ten sam warcaster to pierwszy czar przestaje dzia³aæ.
No tak Chodzi³o mi o to, ¿e dwa te same upkeepy mog± byæ w grze w tym samym czasie (np. Stryker i Journeyman Warcaster). Ale dobrze, ¿e sprostowa³e¶, bo bym wprowadzi³ w b³±d