Figury mo¿e i ³adne ale...
Tyrant ma takie nietoperze skrzyd³a które nie pasuj± do mojej wizji i konwersji roju VESPIDA (czytaj osowate).
Z kolei Tyrannofex / Tervigon te¿ jako¶ tak ¶rednio pasuj± do lekkich lataj±cych os, chyba ¿eby zrobiæ co¶ na kszta³t
chodz±cego ula, ale to ju¿ moje zmartwienie. Oczywi¶cie Tervigona kupie, ale dopóki nie uporam siê z tym co mam to nie bêdê szala³.
Bryluje cudzymi modelami
Racja.... ale mnie siê strasznie podobaj±.... wielko¶æ jest osza³amiaj±ca...
Lord filip napisał:
Ostatnio trochê zaniedba³em Tyrki.... ale mam zamiar siê poprawiæ i pogadaæ o nich z kim¶..... na forum. O rozpiskach, figurkach, konwersjach itp.
Pierwsze pytanie: Jak Wam siê podobaj± nowe jednostki typu: Tyrant ze skrzyd³ami, Tervigon, Tyrannofeks czy Swarmlord........ osobi¶cie figury Tervigona i Tyrannofeksa mnie rozwali³y... wielko¶æ i ogólnie MEGA...
Tyrant, to praktycznie stary model z kilkoma dodatkami i opcj± Swarmlorda, wiêc nie ma co siê podniecaæ. Jedyny plus jest taki, ¿e jest to model plastikowy. Tervigon i Tyrannofeks ogólnie mówi±c sprostowuj± wymaganiom zdjêæ z kodeksu i w miarê przyzwoicie trzymaj± ton spójno¶ci.
Niestety Fenrisian Wolfy oraz Heldrake z armii CSM psuj± klimat i zdolno¶ci rze¼biarzy z Games Workshop. Pierwsze modele wygl±daj± jakby zosta³y kopniête w zad, natomiast drugi model nie zas³uguje nawet na komentarz. Wszystko co do tej pory wychodzi³o, pojawia³o siê w normalnych gabarytach. Bez problemu kszta³tem przypomina³o maszynê lataj±c±. Niestety rze¼biarze i dizajnerzy z GW lubi± nas mocno zaskakiwaæ. Pojawia siê reedycja armii, i Chaos wyskakuje z takim badziewiem. A uwa¿a³em ich za powa¿nych.
Bryluje cudzymi modelami
Jak dla mnie to Tervigon jest ogromy... wysoko¶ci Trygona... ale masz racjê co do Chaosu - to co¶ niby Tyrannofex, ju¿ samym wygl±dem go przypomina. Jest to taka kopia cyborg, ale ten smok to ju¿ przesada...... chocia¿ Drednot w nowym starterze trzyma poziom
Gdyby smok mia³ chocia¿ ogon, to by³by trochê ³adniejszy, a wszystko trzyma³oby siê kupy. A tak, to jaki¶ niby smok z silnikiem w zadzie.
Co do Tyranidów to nie s±dzê, ¿eby tak wielki potwór utrzymywa³ równowagê na tych dwóch igie³kach z przodu: http://www.games-workshop.com/gws/catal … od1460213a
Ostatnio edytowany przez Midlay1 (2012-09-30 20:28:42)
Po co komu ogon jak mo¿na mieæ silnik
Tak na serio, to wa¿ne jest ¿e to smok - smok, a nie smok - wyverna. Czêsto takie pomy³ki mia³y miejsce w ostatnich czasach np. srajrim
Wyverna to taki stwór którego ³apy s± skrzyd³ami. Smok natomiast ma skrzyd³a na grzbiecie
i wolne dwie pary koñczyn. Na zdjêciach ciê¿ko jest zobaczyæ, czy Heldrake jest smokiem czy wyvern±.
Spoko, rozró¿niam przecie¿... rzeczywi¶cie, brak tylnych koñczyn... no ale te rozdzielne przednie? Widaæ to wed³ug mnie na zdjêciu. GW powinno umo¿liwiæ opcjê z³o¿enia na wyvernê i na smoka.
Ciekawe jak taki Heldrake l±duje, bo chyba nie na swoim piêknym ³bie. Mo¿e przylepia siê do ¶ciany, bo jego ³apy wygl±daj± jakby w³a¶nie chcia³ co¶ z³apaæ.
O nie, chaos atakuje.
Wypad do odpowiedniego dzia³u albo zjemy ¿ywcem i przerobimy na biomasê
Tego Heldrake'a poszczuje moimi Zoanthrope'ami.
Midlay1 napisał:
Wie kto¶ mo¿e, kiedy wyjd± jakie¶ nowo¶ci do Tyranidów?
Dopiero co przed kilkoma miesi±cami wysz³y nowe figury:
- Tyranid Hive Tyrant / The Swarmlord
- Tyranid Tyrannofex / Tervigon
Na horyzoncie jest du¿o armii do reedycji, które by³y w kolejce, a zosta³y wyparte przez Tyranidów.
W pierwszej kolejce do wydania czekaj±: Dark Angels, Eldar, Tau Empire, Orks, Imperial Guard oraz Space Marines (Black Templars zostan± po³±czeni).
A dlaczego by³y wyparte?
Bo ludziki z GW siê przestraszyli ¿e wola Tyranidów naka¿e dowódcom przerobiæ ich na biomasê.
Ostatnio edytowany przez Edhel (2012-10-04 12:24:54)
Edhel napisał:
A dlaczego by³y wyparte?
Bo ludziki z GW siê przestraszyli ¿e wola Tyranidów naka¿e dowódcom przerobiæ ich na biomasê.
Po prostu rasa jak± s± Tyranidzi, jest jedn± z popularniejszych.
Jak oceniacie fluff z obecnego codexu do Tyranidów, w skali od jednego do dziesiêciu? Moim zdaniem da³bym 6. Wed³ug mnie, w tek¶cie jest za du¿o opisanych pora¿ek
floty roju. Kupuj±c codex mia³em nadziejê natchn±æ siê podczas czytania, jak niepokonani Tyranidzi w piêknym stylu niszcz± wszystkie planety nie martwi±c siê siln± obron± mieszkañców. A tu nagle dzielni Kosmiczni Marines ich pokonuj±, bla bla bla rój zosta³ odparty, bla bla bla wszyscy uciekali przed nimi, ale i tak jakim¶ cudem ich pokonano... za du¿o w tym jest chwa³y dla armii, które POKONA£Y rój, a nie dla samego roju. Plusami s± niez³e niektóre historie, na przyk³ad bitwa o Macragge. Uwielbiam moment, gdy przybywa w³adca roju i robi masakrê niebiesko zbrojnym kolegom. Z drugiej strony, tego typu epickie sytuacje s± na porz±dku dziennym w codexie SM.
Jakie jest wasze zdanie?