Gość
Quilles napisał:
Jak mo¿na najlepiej wystawiæ Meganobów?
Meganobów z Warbossem w Battlewagonie Battlewagon oczywi¶cie z armour plates, deffrol±, + jakie¶ uzbrojenie.
dexiu napisał:
Oki to ja zadam pytanie zupe³nie przypadkiem;
Czy ma jaki¶ sens braæ 10 Meganobów + Warboss w mega armourze? Ca³y sk³ad w Battlewagonie (bez killakana) w grze na 1500 lub wiêcej pkt...?
Tak jak napisa³ kolega Quilles
Quilles napisał:
Ja na turniej zamierzam wystawiæ 6 Meganobów z Warbossem w wagonie co kosztuje oko³o 500p.
10 to by³o by jakie¶ 700, wiêc wydajê mi siê, ¿e najwcze¶niej na 2500 pkt.
Ale trzeba uwa¿nie operowaæ Meganobami, poniewa¿ jak wpadn± w "jakie¶-co¶" co ¶ciaga Sv, to szybko spadn± bo nie maj± inva.
dexiu napisał:
Ok, to jeszcze jedno pytanie. Czy jak wystawiam ca³y squad Nobzów (10) i daje im 'eavy armour, to czy jak jednego zamieniam na Painboya to te¿ jest w 'eavy armour??
Pytam bo klejê z black orków z WFB Nobzów w 'eavy armour i zastanawiam siê czy, Painboya te¿ zrobiæ w klimacie...
Tak Painboy tak¿e bedzie mia³ 'eavy armour
Poprzedni post: "Yupiii to wk³adam go w tego armoura..."
Ok to nasunê³o mnie siê kolejne pytanie. Jak mam orka z du¿ym bosspolem (dwa razy wiêkszy ni¿ Nob) to mo¿na tego Bosspole traktowaæ jako big choppê??
Ostatnio edytowany przez dexiu (2010-12-03 09:43:33)
Gość
dexiu napisał:
Poprzedni post: "Yupiii to wk³adam go w tego armoura..."
Ok to nasunê³o mnie siê kolejne pytanie. Jak mam orka z du¿ym bosspolem (dwa razy wiêkszy ni¿ Nob) to mo¿na tego Bosspole traktowaæ jako big choppê??
Nie, bo bosspole nie wygl±da jak big choppa. W kodeksie jest jasno napisane i narysowane jak wygl±da big choppa, a jak bosspole.
A czy to co jest w kodeksie to nie jest tylko przyk³ad, o big choppie pisze ¿e to ciê¿ka dwurêczna broñ. A tak przy okazji jak do tego ma siê na przyk³ad buzdygan??
(choppa jest to mieczyk, a w zestawie s± jeszcze pi³y z zêbów). A i jeszcze gdzie¶ widzia³em (chyba w ksi±¿eczce z AoBR) sztandar Waaagh jako big choppe...
Mój bosspole (ewentualnie Waaagh baner jest zrobiony z black orków z WFB i poobklejany bitzami, wiêc jest ciê¿k± i jak dobrze przy... waliæ niebezpieczn± broni±).
Ostatnio edytowany przez dexiu (2010-12-03 13:10:59)
My orkowie jeste¶my mega wyszcza³owi. Widok rozbitej czaszki wrednego marinsa, to widok i¶cie bezcenny. Chopaki to lecim dalej! £AAAAA!!!
(wybaczcie mia³em dzi¶ swój pierwszy raz )
Z podstawk± 7 cm (+/-) 0,5 cm kwestia wysoko¶ci elementów kominowych
Ostatnio edytowany przez Lukullus (2010-12-27 21:38:50)
Dziêki wyszed³ idealny, a robi³em na oko
A co my¶licie o Bojowozach? Wiêkszo¶æ graczy ma do nich podej¶cie: mo¿na, ale po co, bo mo¿na wystawiæ trupikopter.
W sumie maj± racjê, ale modele mi siê cholernie podobaj±
Ostatnio edytowany przez Quilles (2010-12-28 08:37:31)
S± czasem przydatne, przy czym zaznaczam CZASEM.
Mi podoba siê w nich to, ¿e najpierw trzeba je przebiæ, a potem jeszcze rzucaæ na tabele.
Tutaj znalaz³em znaczenia glifów, znacznie wiêcej ni¿ te które mamy w kodeksie
http://buonanno.org/rrb/ork_glyphs.html
Nie wiem czy do wszystkich dosz³y wie¶ci, ale wycofuj± nam kilka naprawdê dobrych chopaków. Wrêcz powiedzia³ bym podstawowych z HQ.
Na szczê¶cie z chêci kolekcjonowania mam wiêkszo¶æ z nich, brakuje mi tylko Snikrota ale komandosów nie przewiduje w rozpisce.
Gość
obelus napisał:
Nie wiem czy do wszystkich dosz³y wie¶ci, ale wycofuj± nam kilka naprawdê dobrych chopaków. Wrêcz powiedzia³ bym podstawowych z HQ.
Na szczê¶cie z chêci kolekcjonowania mam wiêkszo¶æ z nich, brakuje mi tylko Snikrota ale komandosów nie przewiduje w rozpisce.
Nie wycofuj± ich na zawsze, figury bêd± dostêpne przez MO.