Gość
Quilles napisał:
Jak można najlepiej wystawić Meganobów?
Meganobów z Warbossem w Battlewagonie Battlewagon oczywiście z armour plates, deffrolą, + jakieś uzbrojenie.
dexiu napisał:
Oki to ja zadam pytanie zupełnie przypadkiem;
Czy ma jakiś sens brać 10 Meganobów + Warboss w mega armourze? Cały skład w Battlewagonie (bez killakana) w grze na 1500 lub więcej pkt...?
Tak jak napisał kolega Quilles
Quilles napisał:
Ja na turniej zamierzam wystawić 6 Meganobów z Warbossem w wagonie co kosztuje około 500p.
10 to było by jakieś 700, więc wydaję mi się, że najwcześniej na 2500 pkt.
Ale trzeba uważnie operować Meganobami, ponieważ jak wpadną w "jakieś-coś" co ściaga Sv, to szybko spadną bo nie mają inva.
dexiu napisał:
Ok, to jeszcze jedno pytanie. Czy jak wystawiam cały squad Nobzów (10) i daje im 'eavy armour, to czy jak jednego zamieniam na Painboya to też jest w 'eavy armour??
Pytam bo kleję z black orków z WFB Nobzów w 'eavy armour i zastanawiam się czy, Painboya też zrobić w klimacie...
Tak Painboy także bedzie miał 'eavy armour
Poprzedni post: "Yupiii to wkładam go w tego armoura..."
Ok to nasunęło mnie się kolejne pytanie. Jak mam orka z dużym bosspolem (dwa razy większy niż Nob) to można tego Bosspole traktować jako big choppę??
Ostatnio edytowany przez dexiu (2010-12-03 09:43:33)
Gość
dexiu napisał:
Poprzedni post: "Yupiii to wkładam go w tego armoura..."
Ok to nasunęło mnie się kolejne pytanie. Jak mam orka z dużym bosspolem (dwa razy większy niż Nob) to można tego Bosspole traktować jako big choppę??
Nie, bo bosspole nie wygląda jak big choppa. W kodeksie jest jasno napisane i narysowane jak wygląda big choppa, a jak bosspole.
A czy to co jest w kodeksie to nie jest tylko przykład, o big choppie pisze że to ciężka dwuręczna broń. A tak przy okazji jak do tego ma się na przykład buzdygan??
(choppa jest to mieczyk, a w zestawie są jeszcze piły z zębów). A i jeszcze gdzieś widziałem (chyba w książeczce z AoBR) sztandar Waaagh jako big choppe...
Mój bosspole (ewentualnie Waaagh baner jest zrobiony z black orków z WFB i poobklejany bitzami, więc jest ciężką i jak dobrze przy... walić niebezpieczną bronią).
Ostatnio edytowany przez dexiu (2010-12-03 13:10:59)
My orkowie jesteśmy mega wyszczałowi. Widok rozbitej czaszki wrednego marinsa, to widok iście bezcenny. Chopaki to lecim dalej! ŁAAAAA!!!
(wybaczcie miałem dziś swój pierwszy raz )
Z podstawką 7 cm (+/-) 0,5 cm kwestia wysokości elementów kominowych
Ostatnio edytowany przez Lukullus (2010-12-27 21:38:50)
Dzięki wyszedł idealny, a robiłem na oko
A co myślicie o Bojowozach? Większość graczy ma do nich podejście: można, ale po co, bo można wystawić trupikopter.
W sumie mają rację, ale modele mi się cholernie podobają
Ostatnio edytowany przez Quilles (2010-12-28 08:37:31)
Są czasem przydatne, przy czym zaznaczam CZASEM.
Mi podoba się w nich to, że najpierw trzeba je przebić, a potem jeszcze rzucać na tabele.
Tutaj znalazłem znaczenia glifów, znacznie więcej niż te które mamy w kodeksie
http://buonanno.org/rrb/ork_glyphs.html
Nie wiem czy do wszystkich doszły wieści, ale wycofują nam kilka naprawdę dobrych chopaków. Wręcz powiedział bym podstawowych z HQ.
Na szczęście z chęci kolekcjonowania mam większość z nich, brakuje mi tylko Snikrota ale komandosów nie przewiduje w rozpisce.
Gość
obelus napisał:
Nie wiem czy do wszystkich doszły wieści, ale wycofują nam kilka naprawdę dobrych chopaków. Wręcz powiedział bym podstawowych z HQ.
Na szczęście z chęci kolekcjonowania mam większość z nich, brakuje mi tylko Snikrota ale komandosów nie przewiduje w rozpisce.
Nie wycofują ich na zawsze, figury będą dostępne przez MO.