Dziêki wszystkim za grê, jako¶ tak wysz³o Turniej super, organizacja jeszcze lepsza ni¿ ostatnio. Brawa dla Bru który w parê dni ³ykn±³ wiêcej zasad ni¿ ja przez 4 lata gry! Brawa dla Bombaja za nagrody i organizacje! Brawa dla graj±cych za determinacjê w bezspinowo¶æ, atmosfera naprawdê by³a super (poza temperatur± powietrza ;D ). Moja rozpa :
Arcymag
- 4lvl
- Annuliañski kryszta³, Dragonbane gem, p³aszcz Feleliatha (przepraszam za literówki, nie mam przy sobie booka )
# Lore of Life
Szlachcic BSB
- Smoczy pancerz, broñ wielka
- Charmed shield, Jaki¶tam Klejnot Hoetha (mag 1 lvl)
# Lore of Death
£ucznicy x 14, Banner of Etheral Flame
£ucznicy x 10
W³ócznicy x 40
Bia³e Lwy x 27
-dowódca, drzazga
Mistrzowie miecza x 24
-Chor±¿y, gleaming Pennant
Mistrzowie Miecza x 24
-chor±¿y, Chtandar sztuki magicznej
Orze³
Orze³
1.) MARDUK i jego 4 kloce piechoty ;D
Jako ¿e liczba oddzia³ów by³a identyczne, za³o¿enia by³y proste - wzmacniaj±c siê magi± SM wyt³uk± Marudy, w³ócznicy im pomog±, ³ucznicy i or³y wymiot± przedpole z odginaczek, a WL przebij± siê przez Wojowników. I uda³o siê. Straci³em tylko WL i jednego or³a. 20:0, hurra!
2.) Niestety, dobry wynik w pierwszej bitwie narzuci³ ni Jankiela i jego DElfowski Vietcong ;D
Ciepn±³em armiê w rogu, maj±c nadziejê przetrwaæ 6 tur strzelania, bo lec±c na pa³ê i tak nic nie dogoniê, a tylko powiêkszê straty (Jankiel mia³ 3 pegazy). Ale có¿, w³ócznicy i ³ócznicy wystrzelani, na WL rzuci³a siê Hydra i 3 bohaterów na pegazach XD Na szczê¶cie SM wybili 2 ma³e oddzia³y w³óczników, hydrê i BSB (z pedantem!) co da³o mi "tylko" 5:15.
3.) OGRY !!
Mia³em wielk± ochotê na tê bitwê, poniewa¿ nigdy jeszcze z ogrami nie przegra³em, du¿a liczba ataków SM zmiata³a zwykle tak Jazdê, jak Piechotê. Ale nie tym razem, gracz ogrów którego imienia nie pomnê zagra³ naprawdê dobrze. Najpierw ja g³upio wystawi³em WL daaaaleko za flance, tak ¿e nie popisali siê zbytnio, potem SM dostali 2 zioniêcia, co drastycznie zmniejszy³o zarówno ich liczbê, jak i skuteczno¶æ. Ale w koñcu wysz³o na moje, mam oddzia³ SM na flance jego oddzia³u generalskiego! Hurra! Zaraz wygram i wszyscy bêda mówiæ jak to ja dobrze gram w battla! By³o piêknie, w wysz³o jak zwykle SZAR¯A na 9 cali nie dosz³a z powodu rzutu 1 i 2... S³abe rzuty na magiê (po obu stronach) dope³ni³y reszty - 8:12 dla ogrów
Jeszcze raz wielkie dziêki dla wszystkie, RYK znów pokaza³ klasê, ody wiêcej takich turniejów! High five!
PS> Bru masz bêcki za mój tytu³ ... ;P
Ostatnio edytowany przez Master (2012-07-03 19:44:56)
No to i ja skre¶lê parê zdañ na temat moich zmagañ na turnieju.
Postawi³em na:
2 go³ych arcymagów, murgla i shadowa,
BSB tzeentha,
20 warriorów nurgla z proporcem w¶ciek³o¶ci,
2x5 psów,
2x40 maruderów khorna z dwurakami,
1x 40 maruderów tzeentha z hw, tarczami i la, wszystko sz³o w d³ugich klocach,
2x o³tarze tzeentha,
1x spawn (pytania co on proksuje trochê mnie rozbawi³y bo wiadomo, ¿e ssie.
£±cznie mia³em 155 modeli na stole w tym 120 maruderów
I bitwa vs Master, 0 Woch :20 HE
No có¿ na moj± pora¿kê z³o¿y³o siê wiele czynników, by³a to pierwsza moja rozegrana bitwa od kilku miesiêcy, poranna godzina, niemi³osierny upa³ i 4h snu po wcze¶niej zakoñczonej nocce (uda³o mi siê dogadaæ aby stawiæ siê na turnieju) wprawia³a mnie w depresyjny stan oraz rozdra¿nienie. Dodatkowo ha³as na który reagujê ¼le a którego najbli¿szym ¼ród³em by³ mój przeciwnik, spowodowa³a, ¿e wiêkszo¶æ energii wk³ada³em w to aby siê opanowaæ i nie rzuciæ siê na Mastera aby zawi±zaæ mu jêzyka na supe³ hehe. Po wylosowaniu czarów wiedzia³em ju¿, ¿e bêdzie ¼le bo nie dosta³em czaru na którym opar³em swoj± taktykê gry(pierwszy raz nie nie wylosowa³em swojej kl±twy), a kombos dobry mia³em o czym przekona³ siê Siwy. Moi wojownicy jak widz± elfy to nie wiem czym s± tak przera¿eni, ale im daj± siê biæ jak dzieci (w tej bitwie mia³em najbardziej fatalne rzuty, zwykle mam statystyczne). Do ca³ego tego miszmaszu nale¿y dodaæ, ¿e Master to ch³opak ogarniêty i w ciemiê bity nie jest wiêc dosta³em maskê na rozbudzenie Szczerze powiem, szczegó³ów tej bitwy nie pamiêtam poza nabytym wnioskiem, ¿e magowie siedzieli w z³ym oddziale i zamiast w pupeta powinienem zainwestowaæ w ich prze¿ywalno¶æ.
II bitwa vs Andriu, 10 Woch :10 Woch
Do bitwy z Andriu zd±¿y³em wypiæ, 3l tonica i zje¶æ batonika, cukier podniós³ mi hormony szczêscia, by³em ju¿ rozbudzony po masce, przypomnia³em sobie zasady gry podczas walki z Masterem i ogólnie by³em pozytywnie nastawiony do bitwy. Wystawili¶my siê po przeciwnych stronach blatu (tylko spawna z jednym odzia³em psów ustawi³em naprzeciwko Andriu), widaæ oboje nastawili¶my siê na walkê magiczn± do czasu wykrêcenia ward savów. No có¿ walka ta zosta³a ukrócona po tym jak mój mag nurgla zdebila³ po ifce, a w nastêpnej turze mag Andriu genera³ Tzeentha efetkownie eksplodowa³. To by³a wyrównana walka, magia ciê³a równo, rycerzy, warriorów jak i pospolitych maruderów. Du¿o ch³opa naginê³o, ale tak koñcz± siê niedomówienia pomiêdzy magami chaosu Spawn wbrew pozorom du¿o zdzia³a³ bo zatrzyma³ du¿y kloc warriorów w k±cie przez 2 tury a helka Andriu mia³a jaki¶ specjalny celownik laserowy rzucaj±c na mnie 3 razy directa, za 4rtym razem zerwa³a siê z ³añcucha Mi³a bitwa.
III bitwa vs Siwy 20 Woch : 0 O&G
O&G jest jedn± z tych armii, które znam na wylot i nie mog± mnie oni niczym zaskoczyæ. Jak ju¿ manglerów moje psy zadepta³y mog³em bez stresu ruszyæ do przodu i waliæ na o¶lep magi±. Swiy ustawi³ siê sprytnie na defensie strzelaj±c we mnie pociskami ze swoich katap i wyrzutni goblinów, przy okazji wysadzaj±c po 1dnej swojej maszynie na turê z misfire'a. Prze¿y³em chwilê grozy kiedy nie uda³o mi siê zablokowaæ wchodz±cego teleportu sztandarowego odzia³u Siwego. 40stu saveagy bigunów z BSB magiem i lordem klepaczem w hordzie wyl±dowali na bok mojej ciasnej formacji, tak ¿e nie mog³em siê do niego legalnie obróciæ. W nastêpnej turze dosta³em szar¿e tego zielonego z³a w wagon marudów który broni³ flanki warriorów. Niestey przy takim spamie ataków nie mieli ¿adnych szans i po chwili tych samych orków mia³em w boku zblesowanych warriorów. warshriny by³y na tyle blisko, ¿e wykona³y dwie desperackie szar¿e w tym jedna w boczek dzikusów a marudy ju¿ doszli i zaszar¿owali w bok jednego z dwóch odzia³ów goblinów. Jednak nie o³tarze z warriorami wygra³y tê bitwê a magowie, którzy wkrêcili kombosa i zabili ca³e towarzystwo po obni¿eniu si³y do 0. Pad³y dzikusy, BSB, orkowy du¿y mag i w rezultacie na boku zkoksowanych warriorów z BSBkiem zostaa³ osamotniony gienek orków w 1si³y i 3T. Mina Siwego zapad³a mi w pamiêæ po tym co siê sta³o. Kombos jest brutalny, ale trudny do wykonania. Mimo to bardzo fajnie siê gra³o przy 3ciej bitwie ju¿ nie mia³em ¿adnej spiny
PS. Andriu jutro otworzê pud³o i przeliczê swoich maruderów, byæ mo¿e jakim¶ niespotykanym trafem twoja trójka trafi³a do mnie, ale jak liczy³em ca³e towarzystwo po ostatniej bitwie gdy siê pakowa³em nie stwierdzi³em rozmno¿enia koksów.
EDIT
Niestety Andriu, u mnie nie ich nie ma.
Ostatnio edytowany przez MARDUK (2012-07-04 06:39:59)
Szef Portalu
Wyniki wys³ane i potwierdzone przez odbiorce ¿e s± "OK"
Pare osób dosta³o z przydzia³u numer ID jako ¿e my je zg³aszali¶my:
Jaaf 4168
Marcin Borkowski 4167
Micha³ Kupczak 4169
Andrzej Majtyka 4132
Micha³ Wypych 4173
Mariusz Rossa 4153
Kamil "MARDUK" 4081
Ewa Lasota Kapadocja 4165
To s± osoby które nie mam pewnosci czy numer ju¿ mia³y czy nie wiec podaje to co mam na li¶cie
Móg³by kosiæ trawniki w Obi
dziêki wszystkim za gre bardzo fajny turniej mam nadzieje ¿e na nastêpnym te¿ bêdê