Przepraszam za dość nietypowe pytanie.
Czy jest sensem wystawiać armię w całości na Krootach?
Niektórzy rożnie postrzegają tę jednostkę. Pytanie padło tylko z czystej ciekawości więc nie potrzebuję straszliwych uzasadnień.
Moim zdaniem - nie. Samodzielnie niczego nie ugrają. Poza tym figurki brzydkie
Andrew napisał:
Poza tym figurki brzydkie
Tu bym się kłócił. Ale dzięki za odpowiedź i zaspokojenie mojej ciekawości.
Jeśli chodzi o ładne figurki to TAU takowe ma i Krooci w porównaniu do nich wypadają marnie.
Ale być może wraz z nowym codexem zmienię zdanie
Do czego nadaje się ta armia? Zamierzam nią grać, i chciałbym dowiedzieć się co nie co o taktyce prowadzenia tej armii
Otóż armia prawie wyłącznie strzelająca - Krooty są chyba najlepszą jednostką do walki wręcz (nie wiem czy nie jedyną), a mimo to w statach wypadają gorzej od zwykłych SM.
Nadrabiają to zasięgiem i siłą ognia, co może pomóc wygrać niejedną bitwę. Według mnie bardzo klimatyczna armia, którą można się nieźle bawić.
Konrad napisał:
Do czego nadaje się ta armia ? Zamierzam nią grać, i chciałbym dowiedzieć się co nie co o taktyce prowadzenia tej armii. ;D
tutaj link do poprzedniego tematu o Tau, gdzie opisywałem tą armię i nawet przykładową rozpiskę wkleiłem:
http://www.ryk.pun.pl/viewtopic.php?id=323
Tak jak Smal3tz napisał, armia głównie strzelająca. Jeśli chodzi o CC, to Suity i Krooty.
Przy czym każdy raczej spadnie w pierwszej rundzie ze średnio assultowym składem. Jak grasz Tau, to grasz tak, żeby Cię nie zaszarżowali.
Witam,
Nabyłem sobie Battleforca i mam w związku z tym pytanie...
Mam tam 3 Stealthsuity i 1 Drone.
Na pudełku jest jeszcze jedna podstawka z takim dinksem, i tu moje pytanie orientuje się ktoś co to jest?
Jak tak to napiszcie co to?
O ile dobrze mi się zdaje to jest ozdoba, którą wystawiasz gdy ustalasz gdzie się pojawia jednostka z deep strike'u.
W tym wypadku są to Stealth'y
Ewentualnie mogą służyć za znacznik do misji.
A teraz pytanie na temat składania modeli
Czy możecie mi napisać/wrzucić zdjęcia gdzie instalujecie się w Devilfishu seeker missile.
Chcę powklejać magnesy ale nie bardzo mam pomysł gdzie
Mam pytanie, gdzie znajdę coś na temat "target priority test" albo "target priority rules" - mam polską instrukcje, a w codexie nie znalazłem tego.
dexiu napisał:
Mam pytanie, gdzie znajdę coś na temat "target priority test" albo "target priority rules" - mam polską instrukcje, a w codexie nie znalazłem tego.
To było w 4 edycji (musiałeś strzelać do najbliższego chyba, że rzuciłeś na Ld), w 5 edycji nie ma target priority.
Czy mogę dać Crysisom dwie takie same bronie?
Broń twin-linked to po polsku sprzężona?
Ostatnio edytowany przez Master (2011-04-09 14:51:46)