Przepraszam za do¶æ nietypowe pytanie.
Czy jest sensem wystawiaæ armiê w ca³o¶ci na Krootach?
Niektórzy ro¿nie postrzegaj± tê jednostkê. Pytanie pad³o tylko z czystej ciekawo¶ci wiêc nie potrzebujê straszliwych uzasadnieñ.
Moim zdaniem - nie. Samodzielnie niczego nie ugraj±. Poza tym figurki brzydkie
Andrew napisał:
Poza tym figurki brzydkie
Tu bym siê k³óci³. Ale dziêki za odpowied¼ i zaspokojenie mojej ciekawo¶ci.
Je¶li chodzi o ³adne figurki to TAU takowe ma i Krooci w porównaniu do nich wypadaj± marnie.
Ale byæ mo¿e wraz z nowym codexem zmieniê zdanie
Do czego nadaje siê ta armia? Zamierzam ni± graæ, i chcia³bym dowiedzieæ siê co nie co o taktyce prowadzenia tej armii
Otó¿ armia prawie wy³±cznie strzelaj±ca - Krooty s± chyba najlepsz± jednostk± do walki wrêcz (nie wiem czy nie jedyn±), a mimo to w statach wypadaj± gorzej od zwyk³ych SM.
Nadrabiaj± to zasiêgiem i si³± ognia, co mo¿e pomóc wygraæ niejedn± bitwê. Wed³ug mnie bardzo klimatyczna armia, któr± mo¿na siê nie¼le bawiæ.
Konrad napisał:
Do czego nadaje siê ta armia ? Zamierzam ni± graæ, i chcia³bym dowiedzieæ siê co nie co o taktyce prowadzenia tej armii. ;D
tutaj link do poprzedniego tematu o Tau, gdzie opisywa³em t± armiê i nawet przyk³adow± rozpiskê wklei³em:
http://www.ryk.pun.pl/viewtopic.php?id=323
Tak jak Smal3tz napisa³, armia g³ównie strzelaj±ca. Je¶li chodzi o CC, to Suity i Krooty.
Przy czym ka¿dy raczej spadnie w pierwszej rundzie ze ¶rednio assultowym sk³adem. Jak grasz Tau, to grasz tak, ¿eby Ciê nie zaszar¿owali.
Witam,
Naby³em sobie Battleforca i mam w zwi±zku z tym pytanie...
Mam tam 3 Stealthsuity i 1 Drone.
Na pude³ku jest jeszcze jedna podstawka z takim dinksem, i tu moje pytanie orientuje siê kto¶ co to jest?
Jak tak to napiszcie co to?
O ile dobrze mi siê zdaje to jest ozdoba, któr± wystawiasz gdy ustalasz gdzie siê pojawia jednostka z deep strike'u.
W tym wypadku s± to Stealth'y
Ewentualnie mog± s³u¿yæ za znacznik do misji.
A teraz pytanie na temat sk³adania modeli
Czy mo¿ecie mi napisaæ/wrzuciæ zdjêcia gdzie instalujecie siê w Devilfishu seeker missile.
Chcê powklejaæ magnesy ale nie bardzo mam pomys³ gdzie
Mam pytanie, gdzie znajdê co¶ na temat "target priority test" albo "target priority rules" - mam polsk± instrukcje, a w codexie nie znalaz³em tego.
dexiu napisał:
Mam pytanie, gdzie znajdê co¶ na temat "target priority test" albo "target priority rules" - mam polsk± instrukcje, a w codexie nie znalaz³em tego.
To by³o w 4 edycji (musia³e¶ strzelaæ do najbli¿szego chyba, ¿e rzuci³e¶ na Ld), w 5 edycji nie ma target priority.
Czy mogê daæ Crysisom dwie takie same bronie?
Broñ twin-linked to po polsku sprzê¿ona?
Ostatnio edytowany przez Master (2011-04-09 14:51:46)