Bryluje cudzymi modelami
Ale potrzebuję coś na czołgi, a na to najlepszy jest Karaś.
HQ musisz mieć, żeby grać "legalnie", a jeżeli chodzi o Tyranidów to Hive Tyrant jest najlepszy. Z resztą czołgi też ładnie niszczy, S7 w szarży to nie mało.
Jeżeli chodzi o niszczenie czołgów, warto rozważyć Zoanthropy i Hive Guardy. Są jedynymi jednostkami, które są typowe do ostrzału czołgów, a ostatnio takie
jednostki się bardzo przydaje podczas bitwy.
Bryluje cudzymi modelami
No dobra przekonaliście mnie, po zakończeniu roku spróbuję sprawić sobie Hive Tyranta.
A przy okazji niestety obawiam się że Karaś nie zdążyłby się doczołgać do jakiegoś czołgu (ale to dziwnie zabrzmiało).
Na takich bestiach skupia się ogień z lascannonów, misek, autocannonów itp.
Nawet jak w Mycetic Spore zrzucasz tego schaba, to trzeba uważać żeby zdążył zaszarżować.
Na czołgi polecałbym Hive Tyranta w CC, Zoanthropy i Hive Guardy. Może wykopujący się Mawloc przy szczęściu
Bryluje cudzymi modelami
A nie lepszy będzie Tervigon, bo coś mam na niego chrapkę. No i Tyrannofex
Za dobrą średnią dostałem Zoanthrope, i coś czuję że pod czas jakiejś przerwy pomiędzy obozami go wypróbuje.
PS. Życzę miłych wakacji i do usłyszenia za jakiś tydzień...
Tyrannofex... możesz spróbować, ale wydaje mi się że jest strasznie drogi. 240 punktów to jednak trochę jest, ale nie grałem nim i nie wiem jak się sprawdza.
Możesz się pobawić Zoanthropem, ale polecam konwertować z Warriorów, mam jedną oryginalną i dwie Warrioro - konwersje.
Można zrobić naprawdę spoko modele...
Ja osobiście swoją Zoanthropę zrobiłem z Warriora, i elementów od Trygona.
Ja dokładnie tak samo To chyba najpopularniejszy wzorzec do konwersji
No chyba tak. Ale powiem Ci, że to nawet najlepszy układ, bo taniej Cię wyniesie kupno boxu Warriorów niż kupno 3 Zoanthrop.
Po za tym Trygona tak czy siak będziesz mieć chociażby dla samego modelu który jest super!
Bryluje cudzymi modelami
Ta wiadomość jest do Kryha i Windfanga, bo Edhel mnie nie akceptuje !!!
Możecie mi trochę jakoś opisać lub przysłać jakieś zdjęcia, jak zrobić konwersję Zoanthropa, bo mnie osobiście trochę to zaciekawiło.
Przesłał bym fotki, ale Zoanthropa poszła już jakiś czas temu wiec nie pomogę. ALE za to mogę opisać proces jej budowy
1. Bierzesz ogonek i korpus od Warriora, sklejasz je normalnie tak jak zawsze.
2. Bierzesz dowolny pancerz z głowy Trygona (nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale zapewne wiesz o co chodzi) i na dole przyklejasz czaszkę Warriora.
Ale nie głupim pomysłem by było doklejenie tego fragmentu gdzie masz podstawę do wklejenia szyi.
3. Do nowo zrobionej główki dorabiasz "mózg". Ja to zrobiłem tak, że miliputem ukształtowałem mniej więcej kształt. Potem green stuffem zrobiłem "makaron" który
następnie w fantazyjny sposób poprzyklejałem do miliputu. Dzięki temu masz zrobione zwoje mózgu.
4. Z green stuffu robisz resztki skóry/mięśni które normalnie trzymają mózg przed wypadnięciem.
5. Montujesz w miejscu ramion kolce od Trygona lub kosy od Genków, jak kto woli.
6. Tu może być problem bo trzeba trochę podgrzać ogon nad płomieniem aby móc go wygiąć. Gdzieś czytałem o technice na gorącą sól ale nie kombinowałem aż tak.
7. Przyklejamy wzornik zarodni jaki dostajemy w boxie Genków i między tymi dwoma "cyckami" montujemy ogonek. Dzięki temu model jest bardziej stabilny
i nie odłamie się tak prędko jak normalna Zoanthropa.
8. Montujemy główkę.
To by było na tyle. Na wszystko zejdzie Ci może z 30 minut. Nie jest to jakiś mega-wielki problem ani wysiłek, a efekt jest fajny
Gdzieś na necie powinieneś też znaleźć fotki takich Zoanthrop.
Bryluje cudzymi modelami
Dzięki, może Kryhu postara się o jakieś fotki i będzie koniec.
Ok, nie ma sprawy postaram się cyknąć. Ale ja nie robiłem wygięć na ogonkach (lenistwo wiem).
Wiesz, jest to troszkę ryzykowne bo łatwo o przypalenie ogona, ale zawsze można green stuffem poprawić