Znalazłem pomysł na Tyranidzką Harpię. Potrzebne są skrzydła + model Trygona / Mawloca.
Na zdjęciu poniżej, ta po lewej to Harpia. Mam nadzieje że pomogłem
Hehe, zaczynam
Witajcie Mam okazje kupić tanio sporo Genokradów, w związku z czy mam pytanie: Czy Genokrady są grywalne w 5 edycji?
Chodzi Ci o te Genokrady z aukcji na Allegro?
Od razu uprzedzam, że ja ich bez walki nie oddam
Hehe, zaczynam
Nie, nie chodzi mi o te z Allegro. Znajomy chce sprzedać, i dlatego pytam czy Genokrady również pojawiają się na stole, oprócz Hormagauntów i Warriorów?
Genki to wręcz jednostka podstawowa. Robisz najlepiej 3 odziały po 10 modeli, dokupujesz im toxin sacsy, i wystawiasz ich do rezerw (na outflank).
Hehe, zaczynam
Wybaczcie, że zarzucam Was prostymi pytaniami, ale od dawna nie grałem Tyranidami. Zastanawiam się nad wystawianiem 3*Carnifex (stranglethorn
cannon, twin-linked devourer + swarms). Będę się starał grać defensywnie, zważywszy na armie przeciwników jestem trochę do tego zmuszony, ale Carnifex wydaje się przydatny.
archeolord napisał:
Wybaczcie, że zarzucam Was prostymi pytaniami, ale od dawna nie grałem Tyranidami. Zastanawiam się nad wystawianiem 3*Carnifex (stranglethorn
cannon, twin-linked devourer + swarms). Będę się starał grać defensywnie, zważywszy na armie przeciwników jestem trochę do tego zmuszony, ale Carnifex wydaje się przydatny.
Na pierwszej stronie w tym temacie, poruszano już wątek dotyczący Carnifeksa.
Hehe, zaczynam
Na wszelki wypadek zapytam: Czy do oddziału Tyranid Shrike mogę dołączyć Hive Tyranta ze skrzydłami? Czy musi hasać samemu?
Czy waszym zdaniem opłaca się brać Carnifexa ze szczypcami (crushing claws)?
Może mi ktoś wytłumaczyć, jak działa kwasowa krew (acid blood)?
archeolord napisał:
Na wszelki wypadek zapytam: Czy do oddziału Tyranid Shrike mogę dołączyć Hive Tyranta ze skrzydłami? Czy musi hasać samemu?
Hive Tyrant nie może być dołączany do innych oddziałów, ponieważ nie posiada zasady "independent character". Pozostaje mu hasanie samemu
Asafir napisał:
Czy waszym zdaniem opłaca się brać Carnifexa ze szczypcami (crushing claws)?
Na pierwszej stronie w tym temacie, poruszano już wątek dotyczący Carnifeksa.
Ewentualnie HT może chodzić z grupką przydupasów (Tyrant Guardów), ale to i tak tylko do momentu w którym nie wykupisz mu skrzydeł... Wtedy niestety staje się samotny.