Szkoda że Tyrant Guard nie ma skrzydeł.
Poza tym, czy waszym zdaniem opłaca się wykupować skrzydła Hive Tyrantowi?
Asafir napisał:
Może mi ktoś wytłumaczyć, jak działa kwasowa krew (acid blood)?
Nie, nie może Wszystko masz zawarte w kodeksie, wystarczy tylko przeczytać.
Hehe, zaczynam
Windfang napisał:
Ewentualnie HT może chodzić z grupką przydupasów (Tyrant Guardów), ale to i tak tylko do momentu w którym nie wykupisz mu skrzydeł... Wtedy niestety staje się samotny.
fuck sorry zapomniałem o tym że to monster, a nie independent Tak czy siak wypróbuje to, może z deep strike'u
Hehe, zaczynam
Mam kolejne pytanie, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Czy Venomthropa dająca covera 5+, kumuluje sobie cover np. stojąc za oddziałem Gauntów?
Hmm... z tego co wiem to nie. Zdaje mi się że tylko Venomthropa otrzymuje ową premię, a oddział Gauntów nie.
Hehe, zaczynam
Nie czaisz. Venomthropa daje sobie i jednostkom w promieniu 6" cover save na 5+.
Chodzi mi więc o to, czy dodatkowo stojąc za jakimś oddziałem powiększa sobie cover np. z 5+ do 4+?
Ostatnio edytowany przez archeolord (2011-09-23 09:37:49)
Nie, covery się nie kumulują. Jedynie zasada "go to ground" podwyższa wartość covera o 1. Czyli z 5+ na 4+ itd.
Stojąc za budynkiem, w kraterze, lub przed oddziałem masz przykładowo covera na 4+, a nie 2+. Chyba że zrobisz "go to ground", to wtedy masz covera 3+.
Hehe, zaczynam
Windfang napisał:
Nie, covery się nie kumulują. Jedynie zasada "go to ground" podwyższa wartość covera o 1. Czyli z 5+ na 4+ itd.
Stojąc za budynkiem, w kraterze, lub przed oddziałem masz przykładowo covera na 4+, a nie 2+. Chyba że zrobisz "go to ground", to wtedy masz covera 3+
O to mi chodziło, dzięki
PS. Wymienię 6 Genokradów + Broodlorda, na coś do Tyranidów.
Ostatnio edytowany przez archeolord (2011-10-06 16:02:01)
Cześć, jestem tutaj nowy, i gram Tyranidami. Narazie z figur posiadam:
- 19 Hormagaunts
- 16 Termagants
- 7 Genestealers
- 4 Warriorów (w tym Tyranid Prime)
- 1 Zoanthrope
- 1 Carnifex (zrobiony na Tervigona)
- 1 Hive Tyrant
W co najlepiej wyposażyć owe jednostki, i co dokupić do tej armii.
Jeżeli ktoś wie jak z tego zrobić jakąś grywalną armie, to proszę żeby mi pomógł.
Za pomoc będę bardzo wdzięczny...
Podrzucę tylko taką sugestię, że dokupiłbym Tyranta i trochę Genokradów. Tego mi brakuje
Bryluje cudzymi modelami
Mam być szczery!?
Ile minut spędziłeś malując Genokrada? 10-15 minut? Według mnie przydało by się kilka poprawek, no ale ujdzie.
Mam do Ciebie pytanie: Jak zrobiłeś te skrzydła Ripperom? Nie ukrywam że wygląda to nieźle.
PS: Wstaw zdjęcie Hive Tyranta