Draigo napisał:
Czy może mi ktoś powiedzieć jak działa broń psioniczna?
Kiedy GW wyda polski kodeks Szarych Rycerzy?
1. Zasada działania broni psionicznej jest opisana w rulebooku.
2. Kodeks Szarych Rycerzy w wersji PL, jest już w sprzedaży.
Kupiłem właśnie 3 boxy Terminatorów do GK. Zastanawiam się, czy są jakieś mega popularne
i sprawdzone układy broni nemezis, czy może każda broń nemezis jest opłacalna, i każda się sprawdza?
toorop napisał:
Kupiłem właśnie 3 boxy Terminatorów do GK. Zastanawiam się, czy są jakieś mega popularne
i sprawdzone układy broni nemezis, czy może każda broń nemezis jest opłacalna, i każda się sprawdza?
HQ - Nemesis warding stave, ewentualnie Nemesis force halberds.
GKT - Nemesis force halberds + Nemesis daemon hammer (na oddział 5 osobowy = 4*halabardy, 1*młot).
GKP - Nemesis falchions + Nemesis daemon hammer / Nemesis force halberds + Nemesis daemon hammer (w stosunku 4:1).
Czyli głównie halabardy i młoty. Dzięki Wilku
Mam pytanie, a mianowicie:
Czy do GK wydadzą jakiś zestaw typu batalion?
Teoretycznie KIEDYŚ tak... kiedy? Cholera wie...
Nowcio napisał:
Mam pytanie, a mianowicie:
Czy do GK wydadzą jakiś zestaw typu batalion?
Battleforce do GK ma zostać wydany w połowie lipca, z nadejściem drugiej fali modeli do armii Tau.
?Drugiej fali?
Czy to znaczy, że w najbliższym czasie mają pojawić się niebieskie ziomki?
To świetnie!
Moją armię wzbogaci kilka nowych modeli, i nie jest to żart. Ten battleforce będzie pewnie zawierał z 10 modeli
W battleforce GK będą: Termosy + 2*zwyklaki i może Rhino... tak obstawiam.
Kurde... w takim razie sam już nie wiem co GW dla nas szykuje, każdy mówi co innego
Hmm... to będzie jakieś z 300 punktów!
300 punktów???
Terminatorów masz za 200 punktów, zwykłych GK za około 100 punktów, a Rhino za 35 punktów - jeżeli dobrze pamiętam.
To daję Ci około 450 punktów, a pamiętać trzeba, że można wystawić Paladynów zamiast Terminatorów, a ze zwykłych GK można złożyć
parę innych jednostek - więc 500 pkt. lekko uzbierasz.
Battleforce to teoretycznie armia na małe punkty. Wystarczy dokupić HQ, i mamy legalną armię. Ewentualnie można olać HQ, i grać na zasadach patrolu