Draigo napisał:
Czy mo¿e mi kto¶ powiedzieæ jak dzia³a broñ psioniczna?
Kiedy GW wyda polski kodeks Szarych Rycerzy?
1. Zasada dzia³ania broni psionicznej jest opisana w rulebooku.
2. Kodeks Szarych Rycerzy w wersji PL, jest ju¿ w sprzeda¿y.
Kupi³em w³a¶nie 3 boxy Terminatorów do GK. Zastanawiam siê, czy s± jakie¶ mega popularne
i sprawdzone uk³ady broni nemezis, czy mo¿e ka¿da broñ nemezis jest op³acalna, i ka¿da siê sprawdza?
toorop napisał:
Kupi³em w³a¶nie 3 boxy Terminatorów do GK. Zastanawiam siê, czy s± jakie¶ mega popularne
i sprawdzone uk³ady broni nemezis, czy mo¿e ka¿da broñ nemezis jest op³acalna, i ka¿da siê sprawdza?
HQ - Nemesis warding stave, ewentualnie Nemesis force halberds.
GKT - Nemesis force halberds + Nemesis daemon hammer (na oddzia³ 5 osobowy = 4*halabardy, 1*m³ot).
GKP - Nemesis falchions + Nemesis daemon hammer / Nemesis force halberds + Nemesis daemon hammer (w stosunku 4:1).
Czyli g³ównie halabardy i m³oty. Dziêki Wilku
Mam pytanie, a mianowicie:
Czy do GK wydadz± jaki¶ zestaw typu batalion?
Teoretycznie KIEDY¦ tak... kiedy? Cholera wie...
Nowcio napisał:
Mam pytanie, a mianowicie:
Czy do GK wydadz± jaki¶ zestaw typu batalion?
Battleforce do GK ma zostaæ wydany w po³owie lipca, z nadej¶ciem drugiej fali modeli do armii Tau.
?Drugiej fali?
Czy to znaczy, ¿e w najbli¿szym czasie maj± pojawiæ siê niebieskie ziomki?
To ¶wietnie!
Moj± armiê wzbogaci kilka nowych modeli, i nie jest to ¿art. Ten battleforce bêdzie pewnie zawiera³ z 10 modeli
W battleforce GK bêd±: Termosy + 2*zwyklaki i mo¿e Rhino... tak obstawiam.
Kurde... w takim razie sam ju¿ nie wiem co GW dla nas szykuje, ka¿dy mówi co innego
Hmm... to bêdzie jakie¶ z 300 punktów!
300 punktów???
Terminatorów masz za 200 punktów, zwyk³ych GK za oko³o 100 punktów, a Rhino za 35 punktów - je¿eli dobrze pamiêtam.
To dajê Ci oko³o 450 punktów, a pamiêtaæ trzeba, ¿e mo¿na wystawiæ Paladynów zamiast Terminatorów, a ze zwyk³ych GK mo¿na z³o¿yæ
parê innych jednostek - wiêc 500 pkt. lekko uzbierasz.
Battleforce to teoretycznie armia na ma³e punkty. Wystarczy dokupiæ HQ, i mamy legaln± armiê. Ewentualnie mo¿na olaæ HQ, i graæ na zasadach patrolu