Szef Portalu
Nie Rat Ogry s± dobre do odginania tylko giant raty s± dobre.
Co do save nie wiem ale je¶li maj± 5+ to wspó³czuje bo wystarczy ze przeciwnik ma si³y 5 i juz nei masz save'a bo dostajesz -2 do AS. A bior±c pod uwagê ¿e 9/10 modeli przeciwnika bedzie mia³ gw to -2 masz gwarantowane.
¯yjemy ale s± wakacje wiec w takim ¶limaczym tempie.
Rat ogry nie maj± save'a w ogóle. A co do odginania, to nie polecam odginania najdro¿szymi modelami w armii. Chyba, ¿e chodzi³o o zapychanie/zaspamowanie, ale do tego s± slave'y .
Bryluje cudzymi modelami
U¿ywam to bitew to co mam [a ma³o mam] wiêc tak¿e rat ogry jako fajne i silne modele wesz³y tam [jak dla mnie] bez problemu. Mnie sie podobaj±.
A mo¿e kto¶ z was wkleiæ jako¶ zdjêcia swojej armii skavenów.
By³bym wdziêczny.[i napisaæ jesli wkleicie to gdzie ¿eby ³atwiej znale¼æ]
Szef Portalu
To albo Bombaj albo Jaaf oni maj± i co¶ tam ma Sasu.
Bryluje cudzymi modelami
Sorry jakie "to?
Bo nie rozumiem.....
Ale jakby kto¶ wstawi³ te foty to by³bym baaardzo wdziêczy.
Tzn. tylu jest skavenów aktywnie graj±cych . W sumie chêtnie wstawiê zdjêcia swoich armii, ale muszê zdobyæ jaki¶ dobry aparat.
Bryluje cudzymi modelami
Aaaaa spoko...
Nie musz± byæ jako¶ super dobre zdjêcia[byleby by³y]
Szef Portalu
Je¶li chodzi o zdjêcia TO skieruj siê do Bombaja, Jaafy lub Sasa to to w³a¶nie o to chodzi³o
Kupi³em za jakie¶ kompletne grosze taki loot i dosta³y mi siê jakie¶ zupe³nie zbêdne skaveny.
Có¿ to jest takiego jaki¶ szczurolub mi powie?
Wydaje mi siê ¿e widze tu jezzaila, assasina i jakiego¶ bohatera. Jest to warte cokolwiek, czy ¶mietnik?
W prawym górnym rogu jest staroedycyjny Queek the Headtaker - obecnie chodzi na allegro po 30/40 PLN, a ³adnie odmalowany, kto wie...
Ok, reszta jak rozumiem dobrze zidentyfikowana? Dziêkuje za pomoc Sasomir. Leci plusik.
w lewym dolnym rogu gray seer thanquol (imienny gray seer) z u³aman± lask±
w prawym dolnym rogu po³owa 5 ed. jezzaila - brakuje ch³opka z tyczk± do podpierania lufy
sas ma racjê, ¿e to staroedycyjny queek headtaker jednak¿e brakuje mu plecaka z ty³u (trophy packa)
trochê po czasie, ale zawsze
Witam, jako zagorza³y fan WH40k my¶lê nad powrotem do "korzeni" czyli WHFB.
Dla tego mam ma³± pro¶bê do ekspertów Scavenowych aby podrzucili mi jakie¶ rady. Od czego zacz±æ (IoB i AB zapewne).
Jakie¶ mo¿e sugestie co do z³o¿enia armii pod okre¶lony klan. Ewentualnie którymi ³atwiej siê gra a którymi trudniej.
Wszelka pomoc mile widziana
to niestety nie ta edycja, nie ma ju¿ klanów, a przynajmniej mo¿na je dowolnie ³±czyæ. Na Twoim miejscu w ogóle nie kupowa³bym IoBa. Dostajesz sporo ¶mieci, z którymi bêdziesz siê niepotrzebnie buja³, zanim pchniesz je za grosze.
Od czego zacz±æ, czyli 500-999 pkt
ok 40-60 slavów
elektryk lub dwóch
chieftain bsb
clanraty ok 30
latarka (armata)
5 gutter runnersów.
1000-1999 i zaczynaj± siê wydatki powa¿ne
abomka
dzwon
stormverminy (ok 40)
dodatkowy elektryk lub dwóch
assassin
dodatkowe 5 guttersów
wiêcej slavów
wiêcej clanratów
2000-2999
doowheel, druga latarka, giant raty. furmanka z priestem, 40 plaguemonków,
wiêcej wszystkiego co do tej pory a¿ do osi±gniêcia (wiêcej nie ma wiêkszego sensu):
15 guttersów
150 slavów
100 clanratwów
50 stormów
5 elektryków
3000+ drugie kó³ko, drugi assassin, 7 censerów, wiêcej giant ratów
Pewnie chcia³by¶ zapytaæ, hola hola, a od ilu punktów tak ciekawe i mocne jednostki jak weapon teamy, jezzaile, globardierzy, plaguecatapult, ratogry, nightrunnerzy!?
a) nigdy
b) od 10k
c) w celu postawienia na pó³kê / sprzeda¿y na ebayu
d) wszystkie powy¿sze odpowiedzi s± poprawne
niestety poprawna jest odpowied¼ d)
Witajcie. Chcia³em zakupiæ clanraty z IoB lecz mam problem która z broni (miecz b±d¼ w³ócznia) jest najbardziej op³acalna/grywalna. W 7ed. ta druga opcja chyba nieby³a zbyt popularna.
Przy okazji chcia³em siê zapytaæ gdzie mogê dostaæ jakie¶ gotowe blaty do gry?
Pozdrawiam.