Szef Portalu
Nie Rat Ogry są dobre do odginania tylko giant raty są dobre.
Co do save nie wiem ale jeśli mają 5+ to współczuje bo wystarczy ze przeciwnik ma siły 5 i juz nei masz save'a bo dostajesz -2 do AS. A biorąc pod uwagę że 9/10 modeli przeciwnika bedzie miał gw to -2 masz gwarantowane.
Żyjemy ale są wakacje wiec w takim ślimaczym tempie.
Rat ogry nie mają save'a w ogóle. A co do odginania, to nie polecam odginania najdroższymi modelami w armii. Chyba, że chodziło o zapychanie/zaspamowanie, ale do tego są slave'y .
Bryluje cudzymi modelami
Używam to bitew to co mam [a mało mam] więc także rat ogry jako fajne i silne modele weszły tam [jak dla mnie] bez problemu. Mnie sie podobają.
A może ktoś z was wkleić jakoś zdjęcia swojej armii skavenów.
Byłbym wdzięczny.[i napisać jesli wkleicie to gdzie żeby łatwiej znaleźć]
Szef Portalu
To albo Bombaj albo Jaaf oni mają i coś tam ma Sasu.
Bryluje cudzymi modelami
Sorry jakie "to?
Bo nie rozumiem.....
Ale jakby ktoś wstawił te foty to byłbym baaardzo wdzięczy.
Tzn. tylu jest skavenów aktywnie grających . W sumie chętnie wstawię zdjęcia swoich armii, ale muszę zdobyć jakiś dobry aparat.
Bryluje cudzymi modelami
Aaaaa spoko...
Nie muszą być jakoś super dobre zdjęcia[byleby były]
Szef Portalu
Jeśli chodzi o zdjęcia TO skieruj się do Bombaja, Jaafy lub Sasa to to właśnie o to chodziło
Kupiłem za jakieś kompletne grosze taki loot i dostały mi się jakieś zupełnie zbędne skaveny.
Cóż to jest takiego jakiś szczurolub mi powie?
Wydaje mi się że widze tu jezzaila, assasina i jakiegoś bohatera. Jest to warte cokolwiek, czy śmietnik?
W prawym górnym rogu jest staroedycyjny Queek the Headtaker - obecnie chodzi na allegro po 30/40 PLN, a ładnie odmalowany, kto wie...
Ok, reszta jak rozumiem dobrze zidentyfikowana? Dziękuje za pomoc Sasomir. Leci plusik.
w lewym dolnym rogu gray seer thanquol (imienny gray seer) z ułamaną laską
w prawym dolnym rogu połowa 5 ed. jezzaila - brakuje chłopka z tyczką do podpierania lufy
sas ma rację, że to staroedycyjny queek headtaker jednakże brakuje mu plecaka z tyłu (trophy packa)
trochę po czasie, ale zawsze
Witam, jako zagorzały fan WH40k myślę nad powrotem do "korzeni" czyli WHFB.
Dla tego mam małą prośbę do ekspertów Scavenowych aby podrzucili mi jakieś rady. Od czego zacząć (IoB i AB zapewne).
Jakieś może sugestie co do złożenia armii pod określony klan. Ewentualnie którymi łatwiej się gra a którymi trudniej.
Wszelka pomoc mile widziana
to niestety nie ta edycja, nie ma już klanów, a przynajmniej można je dowolnie łączyć. Na Twoim miejscu w ogóle nie kupowałbym IoBa. Dostajesz sporo śmieci, z którymi będziesz się niepotrzebnie bujał, zanim pchniesz je za grosze.
Od czego zacząć, czyli 500-999 pkt
ok 40-60 slavów
elektryk lub dwóch
chieftain bsb
clanraty ok 30
latarka (armata)
5 gutter runnersów.
1000-1999 i zaczynają się wydatki poważne
abomka
dzwon
stormverminy (ok 40)
dodatkowy elektryk lub dwóch
assassin
dodatkowe 5 guttersów
więcej slavów
więcej clanratów
2000-2999
doowheel, druga latarka, giant raty. furmanka z priestem, 40 plaguemonków,
więcej wszystkiego co do tej pory aż do osiągnięcia (więcej nie ma większego sensu):
15 guttersów
150 slavów
100 clanratwów
50 stormów
5 elektryków
3000+ drugie kółko, drugi assassin, 7 censerów, więcej giant ratów
Pewnie chciałbyś zapytać, hola hola, a od ilu punktów tak ciekawe i mocne jednostki jak weapon teamy, jezzaile, globardierzy, plaguecatapult, ratogry, nightrunnerzy!?
a) nigdy
b) od 10k
c) w celu postawienia na półkę / sprzedaży na ebayu
d) wszystkie powyższe odpowiedzi są poprawne
niestety poprawna jest odpowiedź d)
Witajcie. Chciałem zakupić clanraty z IoB lecz mam problem która z broni (miecz bądź włócznia) jest najbardziej opłacalna/grywalna. W 7ed. ta druga opcja chyba niebyła zbyt popularna.
Przy okazji chciałem się zapytać gdzie mogę dostać jakieś gotowe blaty do gry?
Pozdrawiam.