Crane, nie byłem w gnomie. Jak coś się pojawi to dam znać
Poza tym może przeniesiemy rozmowy na forum warmachiny? Tutaj i tak nic się nie dzieje, do tego stopnia, że w ogóle zapominam tu zaglądać.
Dobra będę chyba musiał zaryzykować kiedyś i spróbować kupić te tokeny, najwyżej zwrócą kasę, tylko boli mnie że oni tylko kurierem wysyłają i to dosyć drogo. Co do przeniesienia rozmowy na forum WM&H, zawsze można reanimować mój temat http://www.warmachina.com.pl/viewtopic.php?f=51&t=654
Dostałem Bestia twojego sms-a ale to co ja chcę zamówić to akurat nie ma i na to czekam, jak coś to chodzi o :
http://mgla.pl/produkt/eiryss-mage-hunter,1133
http://mgla.pl/produkt/heavy-warjack-my … hydra,4230
Zapewne zamówienie już nieaktualne, więc zapytam czy ktoś nie planuje jakiś zakupów w Mgle, bo dotarła do sklepu jedna z figurek którą potrzebuję, ale niestety ta tańsza, więc tylko jednej nie chce mi się zamawiać, a tak zrzuciłbym się na przesyłkę.
Tak przy okazji czy nie będzie jakiegoś grania w weekend ? U mnie na razie szanse niewielkie ale może by się coś udało, jak już to zapewne w niedzielę.
Mało prawdopodobne żebym dał radę, więc się mnie nie spodziewajcie, choć oczywiście mogę was zaskoczyć.
Przeciągnę tutaj dyskusję z shoutboxa, piszesz Twister że sprawa z WM&H wyjaśni się pod koniec roku, a możesz jakoś rozwinąć to myśl ?
Ja może ze swojej strony podzielę się swoimi przemyśleniami na temat tego systemu, bo przez fakt że nie gram, mam więcej czasu na myślenie o grze
Przychodzi zawsze taki czas, że nachodzi mnie chęć poprzesuwania figurek po wyimaginowanym polu bitwy. Ponieważ najczęściej okazuje się że nie ma z kim (tutaj biję się w piersi sam też często zawalam sprawę) to przychodzi taka refleksja, że może mam figurki nie do tej gry co potrzeba. Podobnie jest z WM&H i właśnie się zastanawiam czy zainwestować w dodatkowe figurki żeby mieć chociaż jedną listę na 75 punktów i jeździć na jakieś lżejsze turnieje czy sprzedać to co mam i nie zacząć zbierać czegoś innego, ale sam nie wiem w co warto by zainwestować, szczególnie że gry które są powiedzmy w kręgu zainteresowania graczy których znam nie należą raczej do tanich - tak dla jasności mam tu na myśli Runewars, Kings of War czy Warhammer 40K. Przeraża mnie też ilość pracy jaką trzeba włożyć w gry z takimi ilościami modeli, no i na koniec i tak może się okazać że nie mam z kim zagrać. Jak na razie tylko przez moje wrodzone lenistwo jeszcze nie sprzedałem figurek do WM&H, ale bardzo poważnie rozważam taką opcję, choć jednocześnie nie chciałbym po raz czwarty zaczynać zbierać figurek do tej gry.
Gah, sorki, zapomniałem Ci odpisać.
Generalnie pod koniec roku powinny wyjść już wszystkie rasy do runewarsów i będzie wiadomo czy gra będzie dalej rozwijana przez FFG oraz jak przyjęła się w Polsce i na świecie.
Osobiście uważam, że jest to bardzo dobry system i chciałbym w niego zainwestować.
Jeżeli chodzi o Warmachine to mam już figsów na około 100 pkt. Jeżeli Runewarsy się nie przyjmą, najprawdopodobniej wrócę do nich. Bo w jakiegoś figurkowca grać muszę
Poza tym figurki raczej nie tracą wartości więc nie ma się co śpieszyć
Niby spieszyć się nie mam co, ale z drugiej strony brakuje mi czasami przesuwania figurek po stole. Z drugiej strony jak bym sprzedał swoje figsy to nie wiem czy przeznaczył bym kasę na nowe. Na razie pozostaje więc czekać