Zna może ktoś osoby grające w powyższy system?
Byłaby możliwość małej prezentacji?
Marjan napisał:
Byłaby możliwość małej prezentacji?
Aaa to źle zadałeś pierwsze pytanie nie znam nikogo w Częstochowie kto gra ten system. Ja też raczej mało wiem o tej grze, może poza jednym zarzutem, gra jest mocno combowa i rozpiski są raczej robione na jedno kopyto, bo jak wybieramy model A to model B będzie do tej rozpiski najlepszy, a jak już mamy B to i C trzeba wrzucić itd. Kiedyś też modele były kiepsko wykonane, teraz może jest już lepiej ale tego nie wiem. Z ciekawości jednak poczytam sobie Quick Start Rules.
Cóż, jak pytałem się ludzi na necie to jedno zawsze się przewijało- że jest to najlepiej zbalansowany bitewniak jakiego wydano Do tego figurki ma naprawdę miodne
Figurki ładne są do tego systemu
Zgadzam się Wspaniałe, niepomalowane, ciężkie metale Szkoda tylko, że nie ma nikogo, kto mógłby zapoznać Nas z grą
Z tego co wiem Privateer Press zmienia trochę politykę i zaczyna wydawać plastikowe modele. Ostatnio wyszła nowa edycja zasad do Warmachine, która wprowadziła podobno duże zmiany. To samo w najbliższym czasie czeka Hordy.
Z tego co słyszałem to rzeczywiście był/jest to najlepiej zbalansowany bitewniak choć poprzednia edycja borykała się z pewnym problemem. Gdy do gry PP wprowadziło piechotę Warjacki (szczególnie ciężkie) przestały być użyteczne. Zmiana zasad miała ponownie wprowadzić na stoły ciężkie maszyny.
Kiedyś nawet ogarniałem zasady z Quick Start Rules i próbowałem wkręcić Warmachine chłopakom na EKG, ale coś nie wyszło
To tyle co tak na szybko mogę napisać. Ogólnie mam straszną ochotę na ten system już od dawna.
Tutaj trochę zdjęć ode mnie na podkręcenie atmosfery
http://membres.lycos.fr/zoroastre93/ima … -Haguenau/
Mam nadzieję, że dobry link dałem. Skończył mi się transfer i część stron mi się po prostu nie wczytuje.
Jak plastiki to nawet lepiej, bo farba nie będzie odpryskiwać Ale figurki to prawdziwy kosmos...
Nie jestem przekonany do tego systemu (figurki trzeba sklejać i malować łeee ) ale poczułem się zaintrygowany, jak by ktoś zrobił sobie ładne proxy to chętnie przećwiczę podstawowe zasady. Oczywiście "ładne proxy" to ładnie wycięte kółeczka najlepiej z jakiejś tektury, podpisane co jest co i zaznaczone gdzie jest przód i tył modelu oraz wydrukowane karty. Od razu podpowiem że warcasterzy mają podstawki 30mm, light warjack i bonejack mają 40mm, a heavy warjack i helljack mają 50mm. To co są jacyś odważni, bo nie wiem czy sobie wyprodukować jakieś proxy ?
Ja Powiedz mi tylko Jacku skąd mogę pobrać karty, żebym mógł wydrukować.
Chyba trzeba na rapidach czy innych torentach poszukać.
Edit
Przypomniałem sobie.
Mam na dysku zasady do nowej edycji, bo PP przed wydaniem umieściło je w sieci dla graczy, żeby mogli przetestować. Są tam schematy kart. Jak tylko wróci mi transfer to mogę podesłać.
Ostatnio edytowany przez Alcarion (2010-06-07 16:52:25)
Nie musimy uciekać się aż do takich sposobów. pod linkiem który podałem powyżej, albo podam go jeszcze raz są dwa odnośniki do PDF-ów jeden to zasady, a drugi to karty. Zasady w wersji beta, są w porządku, ale nawet nie wiadomo co tam wybrać do grania, a w tych Quick Start są już odpowiednio dobrane - tak naprawdę są to karty do starterów, z tego co widzę na 11 punktów, poza Cryx który jest tylko chyba na 14 punktów. Ja w każdym razie sobie już szykuję jakąś armijkę
Podpowiem że kart z tego PDF-a co jest na stronce chyba nie ma sensu drukować na najniższej jakości, moje wyglądają żałośnie ledwie coś tam widać. Jak komuś szkoda kolorowego tuszu to najlepiej chyba będzie jednak jak skorzysta z beta wersji kart. Ale i tak polecam użyć tych modeli które są opisane w Quick Starcie, linki do kart i zasad beta są na tym forum. Przy okazji mam nadzieję że nie przesadziłem z moimi proxami (zdjęcie może być widoczne za jakiś czas).
Ostatnio edytowany przez Crane (2010-06-07 20:34:24)
Miodne te figurki. Ciekawe jak ten system w praktyce będzie się prezentował.
A co do proxów to muszę przyznać że masz bardzo duże zdolności manualne. Naprawdę pięknie je wyciąłeś no i jeszcze jak ładnie pomalowałeś ^^