Za 2 godziny odpisze na tekst Siwego a co do Marjan'a to dowiem siê bardziej i odpiszê
Wiem ¿e po wymordowaniu ksi±¿±t i zmarciu króla feniksa powsta³ na tron bardzo wybuchowy i porywczy wysoki elf który przez swoja dumê wywo³aj wojnê z krasnoludami.
Edit :
Siwy :
Na stronie amrybooka HE 34 w czê¶ci "Eltharion" podtytu³em "Oblê¿enie Tor Yvresse" jest wyja¶nione ¿e :
Miasto Tor Yvresse by³o bezbronne poniewa¿ g³ówna armia walczy³a jak zwykle zreszt± z ciemniakami/zdrajcami. Eltharionowi ukaza³ mu siê ojciec na jawie informuj±c go ¿e zgin±³ i przekazuj±c rodzinny miecz. Dowiedziawszy siê tego Eltharion Ponury ruszy³ na odsiecz miastu.
Goblin o którym mówisz by³ szamanem i zosta³ pokonany przez Elthariona a ork Grom stara³ siê zmobilizowaæ przestraszone orki i gobliny ale nie uda³o to mu siê wiêc sam uciek³.
Co do Ciebie Nergo. Twoje elfy zdradzi³y. Ale w³a¶nie ta historia jest zawi³a poniewa¿ z jednej strony wied¼mi król czyli Malakith chcia³ uratowaæ elfy od kultu Zbytku ale sam zacz±³ zle postêpowaæ, otru³ króla feniksa Bel Shanaara m±drego pokojowego super króla tylko ze wzglêdu na siebie. A co najlepszego sama jego matka by³a wyznawczyni± tego w³a¶nie kultu zbytku luksusu i rozkoszy.
Co do parówki to ja jestem za nie wiem jak Master
Marjan :
Aenarion czyli Obroñca by³ szanowany i wielbiony przez swoj± rasê lud. By³ taki ¿e odda³ za swoich kuzynów ¿ycie, po¶wiêci³ wszystko, walczy³ dla nich. Powstrzyma³ si³y chaosu. By³ w dobrym miejscy, czasie. Mia³ du¿o wspólnego z Wysokimi Elfami.
Ostatnio edytowany przez loboba (2011-12-22 17:25:14)
Lob! przyjmuje kazde wyzwanie zdrajców, wyd³ubie wam te klejnoty z d... sztuka po sztuce - Bombaj pomozesz swoimi szczurami ? ;> 4800 na strone sojuszu ?
Malekith te¿ ma bardzo du¿o wspólnego z Wysokimi Elfami
"Najpotê¿niejszy spo¶ród z Was bêdzie zdrajc±"
Z przepowiedni I Malekith jest Mrocznym Elfem, nie Wysokim Oj Lobo, prawisz farmazony i bajania, a Armybook jedynie przeczyta³e¶ Fluff Warhammera to nie tylko armybooki (tudzie¿ armybook, liczba pojedyncza). No offence.
Ostatnio edytowany przez Marjan (2011-12-22 19:15:51)
Negro napisał:
Lob! przyjmuje kazde wyzwanie zdrajców, wyd³ubie wam te klejnoty z d... sztuka po sztuce - Bombaj pomozesz swoimi szczurami ? ;> 4800 na strone sojuszu ?
DE i SK? holy shit. z HE nie bêdzie co zbieraæ Pod warunkiem, ¿e olejemy zasadê psucia siê sojuszy od naszych armii. Jest to ¶wietnie fluffowo, ale totalnie beznadziejnie realnie.
Mo¿e jednak przyci±æ punkty do 2000? cztery tysie na stronê to i tak solidnie, a trzon armii i tak siê na stole pojawi. i wtedy na 1,5 sto³u, ³atwiej ogarn±æ, co siê dzieje na drugiej flance je¿eli zgoda to wrzucamy rozpiski, ponownie brak mo¿liwo¶ci dublowania przedmiotów. We¼ Negro DScrolla, bo mi siê nie zmie¶ci
swoj± drog± klimatyczna ta bitwa, dark elfy p³ac±ce spaczeniem skavenom, ¿eby pognêbiæ znienawidzonego kuzyna. Bene!
Ostatnio edytowany przez bombaj (2011-12-22 19:54:34)
Marjan : Niestety tylko przeczyta³em swojego armybooka.
Bombaj : 2000 euro ?
Co Ty na to Master ?
Ostatnio edytowany przez loboba (2011-12-22 20:03:02)
euro, chyba ¿e chcecie bez, ale euro najmocniej ¶cina DE tak¿e chyba warto
ZAPRASZAM NA NOWY W¡TEK DOTYCZ¡CY SPOTKANIA PO NOWYM ROKU
Ostatnio edytowany przez bombaj (2011-12-22 20:16:52)
Szef Portalu
Boziu boziu mówcie kiedy przyjdê z aparatem
i
zrobie rozpiskê na Eldarow do W40K ¿eby marjan w koñcu siê skusi³ na przyj¶cie na spotkanie
oczywi¶cie marjan bêdê mia³ all proksy ale my¶lê ¿e jako¶ to prze¿yjesz co nie??
Nie wiem tylko komu kibicowaæ... czy dobrym i praworz±dnym elfom wysokiego rodu jako walcz±cym w tej dobrej sprawie mimo i¿ s± niepewni politycznie pod wzglêdem seksualno¶ci... Czy mrocznym elfom wykorzystuj±cym prostackie skaveny w celu zmazania jednej ze swoich hañb... ci mimo pewno¶ci politycznej maj± pewne spaczenia... pejczyk i te sprawy...
A najpewniej bêdê kibicowa³ tak zebyby³a ¶wietna zabawa dla wszystkich!!
loboba napisał:
Co do Ciebie Nergo. Twoje elfy zdradzi³y. Ale w³a¶nie ta historia jest zawi³a poniewa¿ z jednej strony wied¼mi król czyli Malakith chcia³ uratowaæ elfy od kultu Zbytku ale sam zacz±³ zle postêpowaæ, otru³ króla feniksa Bel Shanaara m±drego pokojowego super króla tylko ze wzglêdu na siebie. A co najlepszego sama jego matka by³a wyznawczyni± tego w³a¶nie kultu zbytku luksusu i rozkoszy.
Z tym ¿e malekith to zdrajca to nie tak do koñca bo to on by³ prawowitym dziedzicem tronu i spadkobierc± Aenariona. Chcia³ odebraæ to co mu siê nale¿a³o szlachta HE to zdrajcy!!!
mogê siê do³±czyæ w boju o t± s³uszn± sprawê i do³o¿yæ 2000pkt DE
loboba napisał:
Wiem ¿e po wymordowaniu ksi±¿±t i zmarciu króla feniksa powsta³ na tron bardzo wybuchowy i porywczy wysoki elf który przez swoja dumê wywo³aj wojnê z krasnoludami.
Je¶li chodzi o "wojnê o brodê" fabularnie to wybuch³a poprzez spisek malekitha i morathi. Taki joke z ich strony a g³upie HE da³y siê nabraæ
Andrew napisał:
Z tym ¿e malekith to zdrajca to nie tak do koñca bo to on by³ prawowitym dziedzicem tronu i spadkobierc± Aenariona. Chcia³ odebraæ to co mu siê nale¿a³o szlachta HE to zdrajcy!!!
By³ z rodu Aenariona ale to wedle tradycji Ksi±¿êta wybieraj± króla feniksa a one nie chcia³y drugiego takiego w³adcy i wybrali przeciwieñstwo. Kolejna sprawa Malekith nie przeszed³ p³omieni Asuryana i za wszelk± cenê ³ami±c zasady i tradycje chcia³ rz±dziæ.
"P³omieñ Asuryana nie pozwoli³, by jego nie godne cia³o przesz³o przez ogieñ."
Andrew napisał:
mogê siê do³±czyæ w boju o t± s³uszn± sprawê i do³o¿yæ 2000pkt DE
Ja osobi¶cie nie chce kolejnej gry na 6 tys jest d³uga i mêcz±ca.
Andrew napisał:
Je¶li chodzi o "wojnê o brodê" fabularnie to wybuch³a poprzez spisek malekitha i morathi. Taki joke z ich strony a g³upie HE da³y siê nabraæ
Krasnoludy tez. Niestety mieli¶my porywczego króla, (Caledor Drugi str 24 AB) którego zgubi³a pycha.
Proszê Was o przeczytanie a pó¼niej mi mówienie. Upewnienie siê. Kolejna sprawa znam tylko AB a jak Marjan napisa³ jest te¿ wiele innych ¼róde³, które mog± co innego pisaæ lub nie do koñca byæ spójne.
Proponowa³bym ju¿ o tym nie spamowaæ a jak kto¶ bardziej chce walczyæ o swoje to proszê podawaæ ¼ród³a i strony oraz przenie¶ siê do tematu do tego bardziej odpowiedniego
Weso³ych ¦wi±t ¿yczê
Ostatnio edytowany przez loboba (2011-12-24 04:06:29)
Móg³by kosiæ trawniki w Obi
Andrew napisał:
szlachta HE to zdrajcy!!!
Temu nie gram na szlachcicach czy BSB Zaraz, kto mnie do tego namawia³...?
Weso³ych Swi±t!
Sorki, to mój post