Za 2 godziny odpisze na tekst Siwego a co do Marjan'a to dowiem się bardziej i odpiszę
Wiem że po wymordowaniu książąt i zmarciu króla feniksa powstał na tron bardzo wybuchowy i porywczy wysoki elf który przez swoja dumę wywołaj wojnę z krasnoludami.
Edit :
Siwy :
Na stronie amrybooka HE 34 w części "Eltharion" podtytułem "Oblężenie Tor Yvresse" jest wyjaśnione że :
Miasto Tor Yvresse było bezbronne ponieważ główna armia walczyła jak zwykle zresztą z ciemniakami/zdrajcami. Eltharionowi ukazał mu się ojciec na jawie informując go że zginął i przekazując rodzinny miecz. Dowiedziawszy się tego Eltharion Ponury ruszył na odsiecz miastu.
Goblin o którym mówisz był szamanem i został pokonany przez Elthariona a ork Grom starał się zmobilizować przestraszone orki i gobliny ale nie udało to mu się więc sam uciekł.
Co do Ciebie Nergo. Twoje elfy zdradziły. Ale właśnie ta historia jest zawiła ponieważ z jednej strony wiedźmi król czyli Malakith chciał uratować elfy od kultu Zbytku ale sam zaczął zle postępować, otruł króla feniksa Bel Shanaara mądrego pokojowego super króla tylko ze względu na siebie. A co najlepszego sama jego matka była wyznawczynią tego właśnie kultu zbytku luksusu i rozkoszy.
Co do parówki to ja jestem za nie wiem jak Master
Marjan :
Aenarion czyli Obrońca był szanowany i wielbiony przez swoją rasę lud. Był taki że oddał za swoich kuzynów życie, poświęcił wszystko, walczył dla nich. Powstrzymał siły chaosu. Był w dobrym miejscy, czasie. Miał dużo wspólnego z Wysokimi Elfami.
Ostatnio edytowany przez loboba (2011-12-22 17:25:14)
Lob! przyjmuje kazde wyzwanie zdrajców, wydłubie wam te klejnoty z d... sztuka po sztuce - Bombaj pomozesz swoimi szczurami ? ;> 4800 na strone sojuszu ?
Malekith też ma bardzo dużo wspólnego z Wysokimi Elfami
"Najpotężniejszy spośród z Was będzie zdrajcą"
Z przepowiedni I Malekith jest Mrocznym Elfem, nie Wysokim Oj Lobo, prawisz farmazony i bajania, a Armybook jedynie przeczytałeś Fluff Warhammera to nie tylko armybooki (tudzież armybook, liczba pojedyncza). No offence.
Ostatnio edytowany przez Marjan (2011-12-22 19:15:51)
Negro napisał:
Lob! przyjmuje kazde wyzwanie zdrajców, wydłubie wam te klejnoty z d... sztuka po sztuce - Bombaj pomozesz swoimi szczurami ? ;> 4800 na strone sojuszu ?
DE i SK? holy shit. z HE nie będzie co zbierać Pod warunkiem, że olejemy zasadę psucia się sojuszy od naszych armii. Jest to świetnie fluffowo, ale totalnie beznadziejnie realnie.
Może jednak przyciąć punkty do 2000? cztery tysie na stronę to i tak solidnie, a trzon armii i tak się na stole pojawi. i wtedy na 1,5 stołu, łatwiej ogarnąć, co się dzieje na drugiej flance jeżeli zgoda to wrzucamy rozpiski, ponownie brak możliwości dublowania przedmiotów. Weź Negro DScrolla, bo mi się nie zmieści
swoją drogą klimatyczna ta bitwa, dark elfy płacące spaczeniem skavenom, żeby pognębić znienawidzonego kuzyna. Bene!
Ostatnio edytowany przez bombaj (2011-12-22 19:54:34)
Marjan : Niestety tylko przeczytałem swojego armybooka.
Bombaj : 2000 euro ?
Co Ty na to Master ?
Ostatnio edytowany przez loboba (2011-12-22 20:03:02)
euro, chyba że chcecie bez, ale euro najmocniej ścina DE także chyba warto
ZAPRASZAM NA NOWY WĄTEK DOTYCZĄCY SPOTKANIA PO NOWYM ROKU
Ostatnio edytowany przez bombaj (2011-12-22 20:16:52)
Szef Portalu
Boziu boziu mówcie kiedy przyjdę z aparatem
i
zrobie rozpiskę na Eldarow do W40K żeby marjan w końcu się skusił na przyjście na spotkanie
oczywiście marjan będę miał all proksy ale myślę że jakoś to przeżyjesz co nie??
Nie wiem tylko komu kibicować... czy dobrym i praworządnym elfom wysokiego rodu jako walczącym w tej dobrej sprawie mimo iż są niepewni politycznie pod względem seksualności... Czy mrocznym elfom wykorzystującym prostackie skaveny w celu zmazania jednej ze swoich hańb... ci mimo pewności politycznej mają pewne spaczenia... pejczyk i te sprawy...
A najpewniej będę kibicował tak zebybyła świetna zabawa dla wszystkich!!
loboba napisał:
Co do Ciebie Nergo. Twoje elfy zdradziły. Ale właśnie ta historia jest zawiła ponieważ z jednej strony wiedźmi król czyli Malakith chciał uratować elfy od kultu Zbytku ale sam zaczął zle postępować, otruł króla feniksa Bel Shanaara mądrego pokojowego super króla tylko ze względu na siebie. A co najlepszego sama jego matka była wyznawczynią tego właśnie kultu zbytku luksusu i rozkoszy.
Z tym że malekith to zdrajca to nie tak do końca bo to on był prawowitym dziedzicem tronu i spadkobiercą Aenariona. Chciał odebrać to co mu się należało szlachta HE to zdrajcy!!!
mogę się dołączyć w boju o tą słuszną sprawę i dołożyć 2000pkt DE
loboba napisał:
Wiem że po wymordowaniu książąt i zmarciu króla feniksa powstał na tron bardzo wybuchowy i porywczy wysoki elf który przez swoja dumę wywołaj wojnę z krasnoludami.
Jeśli chodzi o "wojnę o brodę" fabularnie to wybuchła poprzez spisek malekitha i morathi. Taki joke z ich strony a głupie HE dały się nabrać
Andrew napisał:
Z tym że malekith to zdrajca to nie tak do końca bo to on był prawowitym dziedzicem tronu i spadkobiercą Aenariona. Chciał odebrać to co mu się należało szlachta HE to zdrajcy!!!
Był z rodu Aenariona ale to wedle tradycji Książęta wybierają króla feniksa a one nie chciały drugiego takiego władcy i wybrali przeciwieństwo. Kolejna sprawa Malekith nie przeszedł płomieni Asuryana i za wszelką cenę łamiąc zasady i tradycje chciał rządzić.
"Płomień Asuryana nie pozwolił, by jego nie godne ciało przeszło przez ogień."
Andrew napisał:
mogę się dołączyć w boju o tą słuszną sprawę i dołożyć 2000pkt DE
Ja osobiście nie chce kolejnej gry na 6 tys jest długa i męcząca.
Andrew napisał:
Jeśli chodzi o "wojnę o brodę" fabularnie to wybuchła poprzez spisek malekitha i morathi. Taki joke z ich strony a głupie HE dały się nabrać
Krasnoludy tez. Niestety mieliśmy porywczego króla, (Caledor Drugi str 24 AB) którego zgubiła pycha.
Proszę Was o przeczytanie a później mi mówienie. Upewnienie się. Kolejna sprawa znam tylko AB a jak Marjan napisał jest też wiele innych źródeł, które mogą co innego pisać lub nie do końca być spójne.
Proponowałbym już o tym nie spamować a jak ktoś bardziej chce walczyć o swoje to proszę podawać źródła i strony oraz przenieś się do tematu do tego bardziej odpowiedniego
Wesołych Świąt życzę
Ostatnio edytowany przez loboba (2011-12-24 04:06:29)
Mógłby kosić trawniki w Obi
Andrew napisał:
szlachta HE to zdrajcy!!!
Temu nie gram na szlachcicach czy BSB Zaraz, kto mnie do tego namawiał...?
Wesołych Swiąt!
Sorki, to mój post